אורז עם תפוחי אדמה מוכר לכולנו, פרוסות תפוחי אדמה מושחמות בתחתית ומעליהן אורז לבן ריחני וטעים מתבשלים יחד באיטיות ומוגשים כעוגה למרכז השולחן. מושלם לארוחה משפחתית.
הגשת אורז בצורה הזו מרשימה מאוד, תפוחי האדמה נותרים מעט רכים אך עם תחתית קריספית טעימה במיוחד ואף תוכלו להוסיף רבע כפית כורכום לאורז לפני שמוסיפים אותו לסיר כדי לקבל אורז צהוב ויפה.
חשוב מאוד להשתמש בסיר עם ציפוי טפלון כדי להבטיח שהתחתית תתנתק באופן מלא ולא ידבקו תפוחי אדמה.
מרכיבים
- 2 כוסות אורז שטוף ומסונן
- 1 כפית מלח לחליטת האורז במים
- ½ 1 כפיות מלח
- 2 תפוחי אדמה פרוסים לפרוסות של חצי ס"מ
- רבע כוס שמן
- ½ כוס מים
הוראות הכנה
הכנת האורז:
- ממלאים סיר גדול עם מים וכפית מלח, מביאים לרתיחה ומכניסים את האורז.
- חולטים את האורז בסיר עם המים הרותחים למשך כ-7 דקות.
- מסננים ושוטפים תחת מי ברז, מסננים שוב את שאריות המים ומעבירים לקערה.
- מוסיפים ½ 1 כפיות מלח ומערבבים.
הכנת תפוחי האדמה:
- מחממים על להבה גבוהה סיר טפלון בגודל הרצוי, (אני משתמשת בבינוני קוטר 24). יוצקים את השמן.
- מסדרים בזהירות את פרוסות תפוחי האדמה בתחתית הסיר, מכמות זו של תפוחי אדמה יהיו כשתי שכבות של פרוסות. הקפידו שלא ישארו חורים...
- מטגנים מספר דקות עד שתפוחי האדמה משחימים מעט. ניתן לבדוק בעזרת מזלג ולהציץ מלמטה.
- מוסיפים את האורז מעל לתפוחי האדמה ומהדקים מעט.
- ממשיכים לטגן עוד כ-3 דקות ומוסיפים את המים.
- מנמיכים את הלהבה לנמוכה ביותר ומבשלים 30-40 דקות עד שהאורז מבושל היטב.
- מכבים את הלהבה ומניחים לאורז לנוח עוד 10 דקות.
- מניחים צלחת הגשה שטוחה וגדולה מעל לפני הסיר (הפוכה), מחזיקים את הסיר בשני הצדדים בידיות ובצלחת והופכים בתנועה מהירה.
- לאחר כמה שניות תחתית תפוחי האדמה תתנתק מהסיר.
הערות
להגשה מומלץ לפזר שקדים קלויים מסביב.
נטלי תגובה מאת:
יצא מעולה! תודה.
ענת תגובה מאת:
היי דנה יקרה. לא היה לי איך להגיב על דג מרוקאי -מכיוון שאין שם -תגובות.
אם אני עושה 4 חתיכות פילה – אותם כמות של תיבול והכל אותו דבר?תודה
דנה רביב תגובה מאת:
היי ענת, ל-4 יחידות פילה רצוי להכין חצי מהכמות של הרוטב.
יום מקסים.
מאיה תגובה מאת:
מתכון מצויין
פשוט וקל ויוצא מעדן
תודה רבה רבה
מיטל קרדש תגובה מאת:
פשוט מדהים !!!
פעם ראשונה שאני מכינה ואני פשוט בשוק שזה היה כל כך קל להכנה וטעיםםםם
אני לא זוכרת מתי יצא לי אורז כזה מושלם
זה עכשיו מתכון הבית שלי !!
תודה !
shila תגובה מאת:
שלום דנה! הכנתי את האורז בזה הרגע יש לי כמה שאלות:
1ׂ האם לא צריכים להוסיף תבלינים רק מלח
2 האם הסיר לא צריך להיות מכוסה עם מגבת ומכסה
אשמח לקבל את תשובתך למרות שהכנתי בדיוק לפי המתכון אני מקווה שזה יצליח לי תודה shila ושבת שלום ומבורך !
דנה רביב תגובה מאת:
היי שילה,
אין צורך להוסיף תבלינים נוספים מלבד המלח, לגבי הכיסוי, זה לא משנה… אפשר עם מגבת או בלי מגבת.
שבת שלום.
ענת תגובה מאת:
היי -תודה על התגובה .
אבל וסלחי ל על הבורות-אם נערבב -התפוחיאדמה והאורז לא יתערבבו? בסופו של בישול התבשיל יוצא ממש יפה-תפוחי אדמה למטה ואורז למעלה.תודה
ענת תגובה מאת:
היי דנה -נראה מעולה .תמיד רציתי לנסות – אבל פחדתי -אצלך נראה קל.
סעיף 5 -לא מובן לי שרשמת לטגן – הרי האורז בסיר עם התפוחי אדמה? אשמח להסבר
דנה רביב תגובה מאת:
היי ענת, אני שמחה לשמוע שהחלטת לנסות, את לא תתחרטי…
לגבי המתכון: מטגנים תחילה את תפוחי האדמה ללא האורז ולאחר מכן מוסיפים את האורז מלמעלה. ממשיכים לטגן לעוד מספר דקות כאשר האורז על גבי תפוחי האדמה. לאחר מכן מוסיפים נוזלים.
בהצלחה…