ארטישוק ממולא היא מנה שכיף להגיש בארוחות מיוחדות.
שילוב של ארטישוק עם בשר הוא תמיד שילוב מוצלח, מעט חמצמצות מהארטישוק משתלבת נהדר עם מילוי הבשר והירקוות.
אני מכינה רוטב צהוב עם בצל ותבלינים בלבד ובנוסף אני מוסיפה קציצות ללא תחתיות ארטישוק (בשביל הילדים).
אני יודעת שהמתכון קצת מורכב, תשקיעו זה כדאי…
מרכיבים
למילוי:
- 500 גרם בשר בקר טחון (הקפידו להשתמש בבשר מאיכות טובה)
- 1 תפוח אדמה
- 1 קישוא
- 1 בצל
- חופן פטרוזילה
- ½ 1 כפיות מלח
- ¼ כפית כורכום
- ¼ כמון
- ¼ כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כף גדושה קמח
- ביצה
לארטישוק:
- 1 שקית של תחתיות ארטישוק קפואות (בערך 10 יחידות)
- 2 ביצים
- ¼ כפית מלח
- מעט פלפל שחור גרוס
- כחצי כוס קמח (לציפוי)
לרוטב:
- 2-3 כפות שמן
- 2 בצלים גדולים מאוד
- ½ 1 כוסות מים
- ½ כפית כורכום
- ¼ כפית פפריקה מתוקה
- מעט פלפל שחור גרוס
- ½ 1 כפיות מלח
הוראות הכנה
- מפשירים את הארטישוק ומניחים בקערה מלאה במים וקצת לימון (המים צריכים לכסות את הארטישוק כדי שלא ישחיר)
הכנת המילוי:
- מגררים בפומפייה גסה את תפוח האדמה, הבצל והקישוא. סוחטים מעט מהנוזלים ומניחים בקערה גדולה.
- מוסיפים את הבשר הטחון, הביצה, הקמח והתבלינים.
- קוצצים את הפטרוזיליה ומוסיפים לקערה.
- מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. (עדיף לערבב בעזרת הידיים).
הכנת הארטישוק:
- לוקחים תחתית ארטישוק וממלאים אותו בתערובת הבשר, שימו לב לגודל הארטישוק ומלאו אותו בהתאם.
- מהדקים היטב חזק כדי שהוא לא יתפרק בבישול.
- לאחר שכל תחתיות הארטישוק מולאו מסדרים במגש.
- את שאר תערובת הבשר מניחים בצד.
- בקערה קטנה טורפים את הביצים עם התבלינים.
- בקערה קטנה נוספת מניחים את הקמח.
- מחממים מחבת גדולה על להבה גבוהה ויוצקים שמן בגובה של כחצי ס"מ.
- לוקחים ארטישוק ממולא ומגלגלים אותו בעדינות בקמח עד שהוא מצופה לחלוטין,. מנערים מעט מהקמח העודף.
- לאחר שהארטישוק מצופה בקמח טובלים אותו בבתערובת הביצים ומעבירים ישר למחבת עם השמן על הצד של הבשר כלפי מטה.
- לאחר שהארטישוק השחים, הופכים בעדינות ובזהירות לצד השני. שימו לב שלא ייתפרקו.
- לאחר שהשחימו מכל הצדדים מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
הכנת הרוטב:
- מחממים סיר רחב מאוד עם שוליים נמוכים (סוטאג') על להבה בינונית גבוהה, יוצקים 2-3 כפות שמן.
- חוצים את הבצלים לחצי ופורסים לפרוסות דקות.
- מנמיכים את הלהבה לנמוכה ומטגנים את הבצל תוך כדי ערבוב עד שהוא מתרכך מעט ומשנה את צבעו. בערך 10 דקות.
- מוסיפים את התבלינים ומערבבים.
- יוצקים את המים ומערבבים.
- מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה, מבשלים על להבה נמוכה למשך 10 דקות.
- מסירים את המכסה ומסדרים את הארטישוק הממולא על הצד של הבשר כלפי מטה.
- מכינים כדורים קטנים ממילוי הבשר שנותר ומפזרים מסביב לארטישוק. מכסים את הסיר.
- מגביהים את הלהבה ומביאים לרתיחה. לאחר שהרוטב מבעבע מנמיכים שוב את הלהבה ומבשלים למשך 10 דקות.
- מסירים את המכסה והופכים בעדינות את הארטישוק לצידו השני. (הארטישוק כלפי מטה).
- מכסים שוב ומבשלים למשך כ-40 דקות נוספות. ניתן להפחית בזמן הבישול אך רצוי שהטעמים יספגו היטב בבשר ותחתיות הארטישוק יתרככו. (במידה וחסר נוזלים ניתן להוסיף מעט מים).
- בסיום הבישול טועמים ומוסיפים מלח אם צריך.
הערות
כמות הבשר מספיקה ל- 15-18 תחתיות ארטישוק אך אני מעדיפה למלא חצי מהכמות ומהחצי שנותר להכין קציצות. (הילדים מאוד אוהבים)
אילנית תגובה מאת:
יצא מושלם!!! דנה אין על המתכונים שלך!
ליאת אלעד תגובה מאת:
הי דנה, הכנתי לשבת האחרונה את המתכון שלך לארטישוק ממולא כל כך מוצלח כל כך כייף האורחים לא הפסיקו להחמיא.
אם מכינים על פי השלבים שכתבת, ההצלחה בטוחה!
גם מנה יפה ומרשימה וגם טעימה
תודה רבה לך ♥
ציפי תגובה מאת:
דנה שלום
יש לך רעיון/מתכון להפוך את התבשיל לצמחוני? תודה!
דנה רביב תגובה מאת:
היי ציפי, בקרוב תעלה לאתר קטגוריה של אוכל צימחוני ובין היתר מתכון לקציצות צימחוניות שתוכלי לשלב על תחתיות הארטישוק.
שבת שלום…