אפונה היא תוספת מעולה בכל ארוחה. כאשר מבשלים אותה כמו שהיא, היא הופכת למתוקה ורכה.
אני אוהבת להגיש אותה לצד אורז לבן ועוף בארוחת הצהריים ואם נשאר… תאמינו לי שלמחרת היא תהיה אפילו יותר טעימה.
המתכון פשוט מאוד וקל להכנה אז קדימה להכנה.
מרכיבים
- 1 שקית אפונה !עדינה קפואה- 600 גרם
- כף שמן
- ½ בצל בינוני
- ¾ כפית מלח
- 1 כפית אבקת מרק עוף
- מעט פלפל שחור גרוס
- 1 כוס מים
הוראות הכנה
- בסיר קטן מחממים שמן על להבה בינונית.
- קוצצים את הבצל לקוביות קטנות מאוד ומוסיפים לסיר.
- מטגנים את הבצל תוך כדי ערבוב עד שהוא מתחיל לשנות את צבעו ונהיה שקוף ורך. בערך 3-5 דקות
- מוסיפים את האפונה ומערבבים.
- מוסיפים את התבלינים והמים ומערבבים היטב.
- מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה לנמוכה ביותר , מבשלים 30-40 דקות עד שהאפונה מתרככת. מידי פעם יש לפתוח את הסיר ולערבב, בודקים שיש מספיק נוזלים על מנת שהאפונה לא תישרף. במידה וצריך מוסיפים מעט מים.
- בסיום הבישול טועמים ומתקנים תיבול.
היי האם ניתן לבשל אפונה יבשה??כמה מזן בישול אם היא יבשה?
היי
באפונה יבשה מתשמשים יותר על מנת להכין מרק אפונה, זמן הבישול ארוך יותר והאפונה ממש נמסה ולא נשארת שלמה כמו אפונה טרייה או קפואה.
אם אני עושה כת זה עם קופסא משימורים שהיא 300 גרם איך הזמנים משפיעים על זה? אפונה לא רפואה רגילה בקופסא
היי אלינור
זמן הבישול יתקצר, פשוט תטעמי ולפי טעמך תעצרי את הבישול.
יום נעים
היי,
איזה רוטב עדין (הכוונה, לא משהו כבד) אפשר להוסיף?
מתוך מטרה שהאפונה לא תהיה "יבשה"
היי ליאור
האפונה בכלל לא יבשה וטעימה מאוד, ממליצה לנסות…
ניתן להוסיף מעט מים ו-2 עגבניות מגורדות ו-2 כפות רסק עגבניות עם תבלינים כמו: מלח, פלפל, פפריקה.
יום נעים
אם אין לי אבקת מרק עוף מה אני צריכה לעשות?
היי שוהם
אפשר גם רק מלח ופלפל
האפונה פשוט טעימה!
תודה, שיחקת אותה.
אימצתי את המתכון
שאת רושמת שקית הכוונה לאיזה כמות קילו חצי קילו?
היי אבי
הכוונה לשקית שלמה של אפונה עדינה שמשקלה כ-600 גרם.
תודה על תגובתך, המתכון עודכן.
יום מקסים
היי האם בלית ברירה אפשר להשתמש באפונה של שימורים??
היי מירי,
אני מתנצלת שלא עניתי מוקדם יותר…
את יכולה להחליף את האפונה בקפואה בשימורים…
יום מקסים
שלום 🙂
אם אני משתמשת באפונה משימורים, האם אופן הבישול משתנה?
כמה קופסאות שימורים להשתמש בשביל המתכון הזה?
היי אירה
לא ממליצה משימורים, הטעם והמקרם יוצא שונה.
אפונה קפואה עושה עבודה מצויינת
יאמי ! המתכון היחיד לאפונה שאף פעם לא מאכזב !
תודה רבה מעיין, כיף לשמוע!
סוף שבוע נפלא.
אפשר בלי לטגן בצל ולהוסיף פפריקה מתוקה בשביל הצבע
איך אני עושה?
היי גל, אין שום בעיה להכין ללא הבצל, פשוט הכניסי את האפונה ללא הבצל והוסיפי פפריקה מתוקה לפי טעמך.
לדעתי כחצי כפית פפריקה תוסיף המון.
חג שמח.
יצא לי אששש , תודה
הוספתי גירסה לאפונה. בצל לבן גדול ובצל סגול קטן, קופסת פטריות קטנה כשהבצל מתחיל להשחים הוספתי את הפטריות וחמש דקות אחר כך את האפונה.
טעים מאד
דנה שלום. מתכון מעולה טעים מאוד וקל להכנה. תודה ושבת שלום.
היי רמי,
תודה רבה, כיף לשמוע.
יום מקסים.
היי דנה – האם מתאים להכין את זה עם שקית אפונה וגזר?תודה
היי ענתי.
מתנצלת על שלא עניתי מוקדם יותר…
ניתן בהחלט להכין עם אפונה וגזר.
יום טוב…
הכנתי ביום שישי – מעולה -טעים מאוד. אני בישלתי בערך כ -20 דקות.תודה דנה
מתכון מעולה, גם אני אוהבת אפונה רכה. תודה רבה דנה!
היי דנה-גם אני מבשלת אפונה אבל ממש לא 40 דקות .דעתי כדי שהיא תשמור על צורתה ולא מעוכה 20 דקות בלבד.תודה
זמן בישול האפונה המוקפאת הוא לדעתי צריך להיות קצר ביותר, כי ידוע שהירקות הקפואים כבר בושלו במקצת, וזה מקצר את משך הבישול אחר כך.
במתכון כתוב 30-40 דק' יהפוך אותו למרק. האם אין כאן טעות???
תקני אותי אם אני טועה.
שלום אילנה, האפונה הופכת להיות רכה מאוד אך עדיין שומרת על צורתה (בהחלט לא הופכת למרק מאחר והנוזלים מצטמצמים). עם זאת תוכלי לבשל אותה לפי טעמך האישי, פשוט תטעמי מידי פעם ותוכלי לעצור את הבישול במרקם הרצוי. סוף שבוע נפלא.