עוגת קוקוס היא עוגה קלה מאוד ומהירה להכנה, לעוגה טעם עדין של קוקוס והיא מתשתלבת בצורה מושלמת עם כוס תה או קפה.
כדי לזרז את תהליך ההכנה ולהקנות לעוגה טעם מיוחד, אני משתמשת בקוקוס טחון ובקרם קוקוס (ניתן לרכוש בקופסת שימורים).
בנוסף כדי לשדרג את החוויה, אני ממיסה מעט שוקולד מריר ומזלפת אותו מעל לעוגה, השוקולד נותן לעוגה מעט מתיקות נוספת. שוקולד וקוקוס… שילוב מושלם!
מרכיבים
- 4 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 1 סוכר וניל
- ¾ כוס שמן
- ¼ 1 כוסות קמח תופח
- 1 כוס קוקוס
- 1 כוס קרם קוקוס (ניתן לקנות בכל סופר, הקרם מגיע בקופסת שימורים- שימו לב שיש גם מי קוקוס וחלב קוקוס, למתכון הזה דרוש קרם קוקוס)
לציפוי:
- ½ חפיסת שוקולד מריר מומס (אפשר במיקרוגל כמה שניות אך שימו לב שלא ישרף)
הוראות הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- בקערה גדולה מקציפים בעזרת מטרפה: ביצים, סוכר וסוכר וניל עד לאיחוד המרכיבים.
- מוסיפים את השמן וקרם הקוקוס ומירבבים היטב.
- מוסיפים את הקמח והקוקוס ובוחשים רק עד שהתערובת אחידה.
- יוצקים לשתי תבניות אינגליש קייק מעט משומנות בספריי שמן (אני מעדיפה חד פעמיות).
- אופים למשך 30-35 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
- את השוקולד ממיסים במיקרוגל למשך כמה שניות תוך כדי ערבוב מידי פעם כדי שלא ישרף.
- לאחר שעוגה התקררה ניתן לזלף את השוקולד.
אלונה תגובה מאת:
היי דנה, המתכון נראה מעולה ואני בדיוק עומדת להכין אותו ושמתי לב שחסר לי קמח תופח. האם קמח רגיל+אבקת אפיה יכולים להיות תחליף טוב?
תודה וסופ"ש קסום.
דנה רביב תגובה מאת:
היי אלונה, את יכולה להחליף את הקמח תופח בקמח רגיל +אבקת אפייה.
המינון הנכון למתכון הזה הוא 1/4 1 כוסות קמח ובנוסף כפית ורבע אבקת אפייה.
התוצאה תהיה זהה.
שבת שלום.
שלומית תגובה מאת:
תודה לך דנה על כל המתכונים הקלים להכנה והמעולים שלך.
האם ניתן להחליף את קרם הקוקוס בנוזל אחר?
דנה רביב תגובה מאת:
שלום שלומית, ניתן להחליף את הקרם קוקוס ב 1 מיכל שמנת חמוצה (200 מ"ל).
סוף שבוע נפלא.