סלט סלק הוא סלט מתקתק שמתאים בכל ארוחה, אני מבשלת את הסלק עם קליפתו ומקלפת לאחר הבישול וכך הקליפה פשוט מתנתקת בקלות ולא כל כך מלכלכת…
היום יש סלק מצוין מבושל וקלוף בוואקום, הוא מתקתק ועושה עבודה נפלאה! ממש פשוט מהיר מאוד
הבת הגדולה שלי פשוט מכורה לסלט הזה מאז שהיתה בערך בת שנה ומאז אני מחויבת לסלט הזה אחת לשבוע ואני לא צריכה להסביר כמה הוא בריא נכון?
אז קדימה לנסות!
מרכיבים
- 5 סלקים
- ¼ בצל
- 3-5 שיני שום (לפי טעמכם האישי)
- ¼ כוס שמן
- 2 כפות לימון
- 1 כפות חומץ
- ¼ כפית כמון
- 1 כפית סוכר
- ½ כפית מלח
- 4-5 עלי סלרי/ פטרוזיליה- לא חובה
הוראות הכנה
- שוטפים את הסלקים ומורידים את החלק העליון של הגבעולים ואת השורש התחתון.
- מניחים את הסלקים בסיר בינוני ויוצקים מים עד לכיסוי הסלקים.
- מניחים על להבה גבוהה ומביאים לרתיחה, מרגע הרתיחה מנמיכים מעט את הלהבה ומבשלים עד שהסלקים מבושלים לחלוטין ורכים. בערך שעה.
- בינתיים מכינים את הרוטב: פורסים את הבצל והשום לפרוסות דקות מאוד ומניחים בקערה גדולה.
- מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים.
- כאשר הסלקים מבושלים מניחים להם להצטנן מעט ומקלפים אותם. הקליפה מתקלפת במהירות בעזרת הידיים ללא צורך בסכין.
- חותכים את הסלקים לרצועות או קוביות (מה שאתם אוהבים), רצוי לחתוך על צלחת שטוחה כדי שהצבע העמוק של הסלק לא ישאר לכם על קרש החיתוך. מוסיפים לקערת הרוטב.
- מערבבים היטב את הסלט ומאחסנים בקופסא אטומה במקרר. (טועמים ומתקנים תיבול רק לאחר שעה או יותר כדי לאפשר לסלק לספוג את טעמי הרוטב.
הערות
מי שרוצה יכול להשתמש בסלק מוכן בוואקום אבל תמיד עדיף טרי...
חנה שינדר תגובה מאת:
מהממת במתכוניך איזה יופי העוף בערמונים נראה מעולה וטעים ינוסה במהלך השבוע כי עכשיו אי אפשר לרכוש את המצרכים ערב יום שישי.