לחם מטוגן הוא פתרון מעולה לארוחת ערב קלילה לילדים, ארוחת בוקר כיפית לכל המשפחה או פינוק מתוק מתי שמתחשק.
אנחנו אוכלים לחם מטוגן כארוחת ערב אחת לכמה שבועות, בערב זה תפקיד השף אינו שלי אלא דווקא של סבתא.
המתכון הזה קל מאוד ואגלה לכם עוד סוד… אני מחביאה בקופסא במקרר שתי פרוסות לחם מטוגן ושולחת לבת הגדולה שלי לבית הספר עם מעט אבקת סוכר בשקית ומיותר לציין שכל הכיתה חגים סביבה נכון?!
מרכיבים
- 4 ביצים
- 1 שקית סוכר וניל
- 1 כוס חלב
- 1 כף סוכר לבן
- קמצוץ פלפל שחור גרוס
- ¼ כפית מלח
- 1 כיכר לחם קטנה- רצוי חלה רגילה או מתוקה (המתכון מספיק ל-15 פרוסות)
- שמן לטיגון
להגשה:
- אבקת סוכר
הוראות הכנה
- פורסים את החלה לפרוסות בעובי של כס"מ וחצי.
- בקערה גדולה טורפים היטב את החלב, ביצים, סוכר, סוכר וניל, פלפל ומלח עד לתערובת אחידה.
- מחממים מחבת רחבה על להבה גדולה ויוצקים שמן עד לגובה של חצי ס"מ.
- טובלים פרוסת לחם משני הצדדים בבלילה כדי שתספוג היטב את הטעמים.
- מטגנים עד שמשחים והופכים לצד השני, לאחר שהלחם משחים משני הצדדים מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
- ממשיכים לטבול את שאר הפרוסות ומטגנים. שימו לב שלא להשאיר את הפרוסות בבלילה כי הן יספגו יותר מידי נוזלים. טובלים ומטגנים.
- מפזרים אבקת סוכר ונהנים מכל ביס...
כתיבת תגובה