ציפוי שוקולד לעוגה הוא הציפוי השכיח ביותר לעוגות וקאפקייקס. כאשר מכינים עוגת שוקולד פרווה לעיתים רוצים ציפוי שוקולד פרווה שישלים את העוגה ויוסיף לה טעם שוקולדי עשיר. במקרים אחרים כשמכינים עוגות בצק סוכר יש צורך בציפוי שיחבר וידביק את הבצק לעוגה, המתכון הזה הוא מתכון שדומה מאוד לגנאש וניתן לצפות את העוגה כאשר הוא במצב נוזלי או מוקצף והוא פשוט מאוד להכנה.
מרכיבים
- 1 מיכל שמנת מתוקה צמחית (250 מ"ל)
- 2 חפיסות שוקולד מריר (200 גרם)
- 1 כף סוכר
הוראות הכנה
- שוברים את השוקולד לקוביות ומניחים בקלחת קטנה.
- יוצקים את השמנת המתוקה.
- מוסיפים את הסוכר.
- מניחים את הקלחת על להבה בינונית נמוכה ומחממים תוך כדי ערבוב עד שהסוכר והשוקולד נמסים והתערובת מקבלת מרקם חלק.
- מסירים מהאש (בשלב זה ניתן לצקת את ציפוי השוקולד במצבו הנוזלי על עוגת שוקולד או כל עוגה אחרת).
הקצפת הציפוי (אופציונלי)
- ממתינים עד שהתערובת תתקרר ולאחר מכן מעבירים למקרר עד שהתערובת מתקשה מעט (בערך 3-5 שעות).
- בעזרת מיקסר (רצוי ידני מאחר והתערובת קטנה) מקציפים את תערובת השוקולד במשך 2-3 דקות עד שציפוי השוקולד מתרכך והופך להיות אוורירי במרקם שמזכיר קצפת.
- מורחים את ציפוי השוקולד או מזלפים בעזרת שקית זילוף על עוגות, קאפקייק וכו'
עדנה תגובה מאת:
עשיתי, ויצא מצויין! תודה
אנה תגובה מאת:
במידה ואני רוצה לשים מעל דף סוכר עם התמונה איזה ציפוי כדאי לי לעשות ? או שזה לא משנה ?
דנה רביב תגובה מאת:
היי אנה
דף סוכר ניתן להניח על כל שכבה דקה של שוקולד או קצפת.
יום נעים ומזל טוב
תהילה תגובה מאת:
הי,
אפשר להוסיף צבע מאכל לציפוי אם מכינים עם שוקולד לבן?
תודה רבה
דנה רביב תגובה מאת:
היי תהילה,
את יכולה להכין ציפוי כזה בשוקולד לבן אך אם תרצי שיהיה יציב כמו השוקולד הכהה תוסיפי עוד חפיסת שוקולד.
אפשר להוסיף צבע מאכל
יום נעים
נטלי מיכאלי תגובה מאת:
הכנתי היום יצאה מעולה .תודה.
מיכל תגובה מאת:
הי..
לאיזה גודל עוגה הקצפת מתאימה?(למילוי פנימי קל ומריחה חיצונית)
דנה רביב תגובה מאת:
היי מיכל,
הקצפת מספיקה בערך לעוגה בקוטר 26, למריחה לא עבה מאוד…
סופש נעים
ענת תגובה מאת:
היי ניתן להכין את אותו הציפוי עם שוקולד לבן לקבלת ציפוי לבן?
דנה רביב תגובה מאת:
היי ענת, אין שום בעיה להכין את הציפוי עם שוקולד לבן.
יום מקסים.
שמיר מאשה תגובה מאת:
תודה , אני אנסה.
שמיר מאשה תגובה מאת:
זו הפעם הראשונה שאני רואה שאפשר לחמם(להרתיח) שמנת צמחית, ולהשתמש בה כבשמנת של 32% ,אני משתמשת בשמנת "ריץ" האם גם אותה אפשר לחמם כבסיס לגנאש?
אשמח לקבל תשובה. מאשה
דנה רביב תגובה מאת:
היי מאשה, אפשר לחמם ולהרתיח שמנת מתוקה צימחית. את יכולה להשתמש בשמנת מתוקה של ריץ׳.
ערב טוב.