סלט דלעת הוא סלט מפתיע מאוד, טעם עדין מאוד של שום מעט פיקנטי.
סלט שמתאים מאוד כממרח ומוסיף המון לכריכים או כאחד מסלטי שולחן השישי.
אז קדימה נסו משהו חדש…
מרכיבים
- חתיכה בשלה של דלעת (1/2 קילו בערך)
- 2 כפות שמן
- ½ לימון סחוט
- ½ כפית מלח
- מעט פלפל שחור גרוס
- 1 שן שום כתושה
- ½ כפית כמון
- ⅓ כפית פפריקה מתוקה
- מעט צ'ילי יבש לחריפות -לא חובה
הוראות הכנה
- קולפים את הדלעת ומניחים בסיר קטן.
- יוצקים מים עד לגובה שמכסה את חלקי הדלעת ומבשלים על להבה בינונית גבוהה עד שהדלעת רכה לגמרי. (פשוט דוקרים אותה עם מזלג כדי לדעת)
- בינתיים מניחים בקערה את שאר המרכיבים ומערבבים.
- כאשר הדעת מוכנה מעבירים אותה למסננת כדי שתתקרר ותגיר את שאר הנוזלים.
- לאחר שהדלעת התקררה סוחטים אותה בידיים היטב כדי שלא ישארו נוזלים ומעבירים אותה לקערה עם תערובת התבלינים.
- מערבבים בעזרת מזלג כדי לפורר את סיבי הדלעת ומניחים במקרר למשך כשעה לפחות כדי שהדלעת תספוג את התיבול. רק לאחר מכן ניתן לטעום ולתקן תיבול במידה וצריך.
כתיבת תגובה