אין כמו מגש גדול של דונאטס מתוק ופריך בציפויים שונים ומגוונים!
בדרך כלל מכינים דונאטס בעזרת מרכיבים חלביים כמו חמאה וחלב אך המתכון שלי הוא פרווה מאחר ואצלנו במשפחה יש רגישים ללקטוז…
לכל אחד יש את הדונאט שלו: בעלי מאוד אוהב ציפוי שוקולד מריר עם אגוזי ברס (אגוזי לוז מסוכרים), אני מכורה לציפוי של ריבת חלב וקוקוס והבנות שלי מעדיפות לטבול בסוכר גרגירי…
המתכון הזה מספיק להרבה דונאטס ולכן כדאי מאוד להתאמץ קצת פעם אחת ופשוט להקפיא אותן לאחר הטיגון (ללא ציפוי) בקופסא אטומה ויש לכם דונאט טעים מתי שרק תרצו…
אז קדימה למה אתם מחכים?!
מרכיבים
- 1 קילו קמח
- 5 ביצים
- 2 סוכר וניל
- ½ כוס שמן
- 1 שקית שמרית (שמרים טריים- 50 גרם)
- ½ 1 כוסות סוכר
- ⅓ כפית מלח
- 1 מרגרינה רכה
- 1 כוס מים פושרים
- שמן לטיגון (בערך עד לגובה 5-7 ס״מ)
- חותכנים עגולים (קטן ובינוני)
הצעות הגשה לציפוי:
- שוקולד מריר מומס
- שוקולד לבן מומס (חלבי...)
- ריבת חלב (חלבי)
- אגוזים קצוצים
- קוקוס
- סוכריות ועוד...
הוראות הכנה
- מחברים למיקסר את הוו שנקרא גיטרה (לא הקרס ולא המקציף).
- בקערת המיקסר מניחים קמח ויוצרים גומה.
- מכניסים את תוכן שקית המרית לתוך הגומה ומכסים (כדי למנוע מגע של השמרים עם מלח).
- מוסיפים סוכר, ביצים, שמן, מרגרינה, סוכר וניל, ומלח ומתחילים לבחוש במהירות נמוכה למשך כדקה.
- יוצקים באיטיות את המים כאשר המיקסר פועל.
- כאשר הבצק אחיד עוצרים את המיקסר ומעבירים למשטח מקומח. (הבצק צריך להיות מאוד רך ודביק)
- לשים מעט את הבצק בידיים מקומחות ומעבירים אותו להתפחה בקערה גדולה משומנת בתרסיס שמן.
- מניחים לבצק לתפוח עד שמכפיל את נפחו, כשעתיים ויותר...
- לאחר ההתפחה, מקמחים את משטח העבודה ומעבירים אליו את הבצק.
- מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים כדי שיהיה קל יותר לרדד. (את החלק השני מכסים כדי שלא יתייבש)
- מעזרת מערוך מרדדים את הבצק לעובי של כ- 2 ס"מ וקורצים עיגול בקוטר של כ-7 ס״מ (אפשר בכוס).
- מרימים בעדינות את עיגולי הבצק ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה מעט מקומח.
- בעזרת חותכן עגול קטן מאוד בקוטר של ½ 1 ס״מ וקורצים חור בדיוק במרכז כדי לקבל את צורת הדונאטס המקורית. (לא לשכוח להוציא את הבצק מהחור הקטן כי ברגע שהבצק יתפח זה ידבק שוב).
- מניחים לדונאטס לתפוח למשך כשעה.
- מחממים סיר בינוני עם שמן לטיגון על להבה בינונית, בודקים אם השמן חם בעזרת כף עץ שמכניסים לתוך השמן. צריכים להיות בועות קטנות מאוד מסביב.
- מכניסים את הדונאטס בזהירות לתוך השמן ולא נוגעים בה. יש לוודא שהשמן לא חם מידי כדי שלא ישאיר לנו דונאטס עם בצק לא אפוי במרכז.
- משחימים מצד אחד והופכים לצד השני, כאשר הדונאטס מוכנים מוציאים אותם למגש מרופד בנייר סופג כדי לספוג את עודפי השמן.
- טובלים את הדונאטס בציפוי לפי בחירתכם ומתענגים על כל ביס.
הערות
ניתן לשמור את הדונאטס בקופסא אטומה במקפיא ולהפשיר מתי שמתחשק...
אתי שמואל תגובה מאת:
כיצד אפשר לשמור על הדונאטס טריות וטעימות?
דנה רביב תגובה מאת:
היי אתי, קופסא אטומה היטב או שקית זיפר חזקה תעשה עבודה מעולה, בנוסף ממליצה לשמור בקירור ולחמם מספר שניות במיקרו לפני ההגשה.
חג שמח
אגם תגובה מאת:
הייוש יש עכשיו את הטוסטר שהוא עושה את הדונאס הם יוצאים קטנים אבל טעימים
בכל זאת מה שיצא לי בזכותך הייה ממש תעים אני מקווה שתנסי את הטוסטר הזה
ולכל השער שיהייה בהצלחה!!!!!!!!!!
חיה תגובה מאת:
האם ניתן להכין את הבצק ביד ואיזו כמות של דואנטס יוצאת מהמכון הנ"ל?
דנה תגובה מאת:
הן לא התבשלו לי מבפנים 🙁 שמתי על הלהבה הכי קטנה, כשהיא מסובבת לאש הכי קטנה. כמעט שרופות מבחוץ ובצקיות מבפנים. ייתכן שהבצק לא מספיק דביק? הוא ממש נוח לעבודה, לא נדבק כלל. להוסיף לו מים אולי?
דנה רביב תגובה מאת:
היי דנה, הסופגניות צריכות להיטגן על להבה בינונית, אולי הן היו גדולות מידי, נסי להכין קטנות יותר.
הבצק לא אמור להיות דביק.
בהצלחה וחג שמח.
מרים נאור תגובה מאת:
מהמממממממממממממממממממממממממממממם