יש המון סוגים של עוגות גבינה, אבל העוגה הזו מאוד מיוחדת.
בסיס העוגה הוא עוגת גבינה אפויה, העוגה עצמה לא מתוקה במיוחד והיא שואבת את עיקר המתיקות מהתוספת של שכבת טופי מתוק עם אגוזי פקאן. שכבת הטופי היא שכבה נוזלית בטעם טופי שמנת והשילוב של הגבינה עם המתיקות של הציפוי יוצר עוגה טעימה במיוחד שנראת מדהים.
מרכיבים
לבסיס העוגה:
- 100 גרם חמאה רכה
- ¼ 1 כוסות קמח תופח
- 1 שקית סוכר וניל
- 1 חלמון (הצהוב של הביצה)
- 2 כפות סוכר
למילוי הגבינה:
- ¾ כוס סוכר
- 750 גרם גבינה לבנה 9% שומן (אפשר גם 5%)
- 4 ביצים
- 1 כפית תמצית וניל או שקית סוכר וניל
- ½ 1 כפות קורנפלור
לרוטב הטופי:
- 1 מיכל שמנת מתוקה 250 מ״ל
- ½ כוס סוכר חום כהה (הדביק)
- 25 גרם חמאה
- 1 כף דבש
- קורט כפית מלח (קמצוץ)
להגשה:
- כוס אגוזי פקאן סיני (חובה)
הוראות הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
הכנת תחתית הבצק:
- בקערה גדולה מערבבים את כל מרכיבי הבצק עד לקבלת בצק פירורי.
- מעבירים לתבנית עגולה בקוטר של 26 ס"מ ומשטחים את הבצק שיהיה אחיד.
- אופים את תחתית הבצק במשך כ-15 דקות ומוציאים כדי שיתקרר מעט.
הכנת שכבת הגבינה:
- בקערה גדולה מערבבים את הגבינה, הביצים, הסוכר (3/4 כוס), הוניל והקורנפלור עד לתערובת אחידה ללא גושים.
- יוצקים את תערובת הגבינה מעל לבסיס העוגה ואופים בתנור למשך 40 דקות.
- בסוף האפייה מכבים את התנור, פותחים מעט את הדלת ומניחים מגבת בפתח כדי שדלת התנור לא תהיה סגורה לגמרי. (העוגה נראת לא אפויה במרכזה אך היא תתייצב.
- לאחר 10 דקות מוציאים את העוגה, בעזרת סכין חדה משחררים מעט את העוגה מסביב ומניחים לה להתקרר ולהגיע לטמפרטורת החדר.
- עוטפים את העוגה בניילון נצמד ושמים במקרר למשך הלילה.
- הגבינה מגירה נוזלים לבסיס הביסקוויטים, לא לדאוג זו המטרה...
הכנת ציפוי הטופי:
- בקלחת קטנה על להבה בינונית מניחים את הסוכר, החמאה, הדבש, המלח והשמנת ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב מידי פעם כדי שהרוטב לא ישרף או יגלוש. (2-3 דקות).
- מנמיכים את הלהבה לנמוכה ביותר ומבשלים למשך 5 דקות נוספות. לא עוזבים את הקלחת כי הרוטב עלול לגלוש מהר.
- מסירים מהאש ומניחים לרוטב להתקרר לחלוטין, לאחר מכן מעבירים למקרר למשך כשעה לפחות או עד להגשה.
הגשת העוגה:
- שוברים את הפקאן הסיני לפירורים.
- מחלצים את העוגה מהתבנית ומעבירים לצלחת הגשה.
- יוצקים את הרוטב טופי מעל לפני העוגה ומפזרים מסביב את את שברי הפקאן.
הערות
זהירות! העוגה ממכרת!
fitoussi lisette תגובה מאת:
עוגה קלה להכנה ןתעימה מאוד תודה
דנה רביב תגובה מאת:
תודה על התגובה, סוף שבוע נפלא.
יוליה תגובה מאת:
מאז שהכנתי את העוגה הזו לראשונה לפני שנה וחצי, אני חוזרת אליה שוב ושוב..
זו ככל הנראה העוגה הכי טעימה שאיי פעם הכנתי. אני יכולה בכיף לסיים עוגה שלמה כזו לבד.
לא הייתה פעם שהכנתי אותה ולא התלהבו ממנה בטירוף וביקשו את המתכון (כולל אורחים מחו"ל).
דנה רביב תגובה מאת:
היי יוליה, אני שמחה לשמוע.
אכן זו עוגה נפלאה והיא האהובה ביותר גם עלי.
תודה ויום טוב.
יוליה תגובה מאת:
העוגה זכתה להצלחה מסחררת
דנה רביב תגובה מאת:
היי יוליה, אני מאוד שמחה לשמוע.
ערב טוב.
סתיו תגובה מאת:
הכנתי את העוגה והאמת התאכזבתי ציפיתי שיצא יותר טעים ומיוחד
נופר בן הילל תגובה מאת:
העוגה יצאה משגע… לא האמינו שאני הכנתי, תודה על מתכון מדהים!
דנה רביב תגובה מאת:
תודה נופר, המשך שבוע טוב.
דיאנה תגובה מאת:
אני מאוד אוהבת לאפות ולבשל מהאתר שלך .
אבל לצערי העוגה יצאה ממש אכזבה!
שולמית תגובה מאת:
הכנתי את העוגה בשבוע שעבר ויצא נהדר! מכינה שוב השבוע. אני שמרתי את הרוטב בצנצנת והוספתי אותו על כל פרוסה בנפרד.