קציצות הודו עם ארטישוק היא מנה טעימה ודלה בשומן המומלצת לכל סוג של ארוחה. המנה מכילה קציצות הודו (מלאות בכל טוב), ארטישוק ותפוחי אדמה. אופן ההכנה פשוט מאוד ותוך שעה תוכלו להנות מארוחה מעולה לכל המשפחה.
מרכיבים
לקציצות:
- 500 גרם בשר הודו טחון (אפשר להחליף לחזה עוף או בשר בקר)
- 1 גזר
- 1 ביצה
- 1 בצל קטן
- 1 תפוח אדמה בינוני
- מעט כוסברה או פטרוזיליה
- 1 כף גדושה קמח
- 1 כפית מלח
- ⅓ כפית כורכום
- ¼ כפית כמון
- מעט פלפל שחור
- ¼ כפית פפריקה מתוקה
- 1 קוביית שום קפוא
לרוטב:
- 2 כפות שמן
- 2 בצלים
- 1 שיני שום קצוצות
- 2 תפוחי אדמה
- 1 שקית ארטישוק קפוא (מפשירים לפני השימוש)
- 1 כפית שטוחה כורכום
- ½ כפית כמון
- ½ כפית פפריקה
- ½ 1 כפית מלח
- מעט פלפל שחור גרוס
- 2 כפיות שטוחות אבקת מרק עוף
- 4 כוסות מים
הוראות הכנה
הכנת הקציצות:
- בפומפייה גסה מגררים: בצל ותפוח אדמה. בצד העדין יותר מגררים את הגזר ומניחים בקערה גדולה.
- מוסיפים את בשר ההודו הטחון, הביצה, הירק, השום הקפוא, הקמח והתבלינים.
- מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
- יוצקים שמן למחבת רחבה עד לגובה של כחצי ס״מ, מחממים על להבה בינונית גבוהה.
- לוקחים כחצי כף מתערובת הקציצות ומגלגלים מעט בידיים (קצת דביק...) מעבירים למחבת הטיגון.
- מטגנים משני הצדדים עד שמשחים. לא מבשלים את הקציצה לחלוטין אלא רק צורבים אותה כדי שלא תתפרק בבישול.
- מעבירים את הקציצות לצלחת מרופדת בנייר סופג.
הכנת הרוטב:
- חותכים את הבצל לחצי ופורסים לפרוסות דקות.
- מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים בו את הבצל כדקה.
- מוסיפים את התבלינים ומערבבים.
- חותכים את תפוחי האדמה לקוביות ופורסים את הארטישוק.
- מוסיפים את הירקות לסיר ומערבבים.
- יוצקים את המים, בוחשים ומביאים לרתיחה (בערך 7 דקות) ומנמיכים את הלהבה.
- כאשר הרוטב מבעבע מסדרים את הקציצות מעל לירקות בסיר ומכסים.
- כעבור 5 דקות הקציצות כבר מעט התקשו ואפשר בעדינות לבחוש ולהטמיע אותן בתוך הרוטב.
- מבשלים על להבה בינונית נמוכה למשך 40 דקות.
הערות
מומלץ להגיש עם לחם טרי או אורז לבן.
יפית תגובה מאת:
הכנתי היום! עם ארטישוק קפוא
יצא מעולה
תודה
שרון תגובה מאת:
הכנתי את התבשיל, אבל במקום ארטישוק קפוא שמתי ארטישוק ירושלמי. יצא מושלם !!! תודה רבה
דנה רביב תגובה מאת:
תודה על העדכון שרון, המשך שבוע טוב.