מרק עדשים חם וטעים הוא המרק האידיאלי כשרוצים מנה משביעה ובריאה עשירה בויטמינים וחלבונים. המרק מכיל עדשים, גזר, תפוח אדמה, בצל ושום… 5 מרכיבים שביחד יוצרים מרק עדשים עם טעם מיוחד שלא תוכלו להפסיק לאכול. בנוסף (כמו רוב המתכונים שאני מפרסמת) המתכון מאוד פשוט ואני ממליצה עליו בחום.
מרכיבים
- 1 בצל
- 1 תפוח אדמה גדול
- 1 גזר גדול
- 3 שיני שום
- 2 כפות שמן
- ½ 1 כוסות עדשים (חומות)
- ½ כפית כמון
- פלפל שחור גרוס לפי הטעם
- 1 כפית שטוחה פפריקה מתוקה
- 1 כפית גדושה אבקת מרק עוף
- 1 כפית מלח
- 6-7 כוסות מים
הוראות הכנה
- תחילה מכינים את הירקות: מגררים בפומפייה גסה את תפוח האדמה, גזר ובצל ומניחים בצלחת בצד.
- כותשים את השום ומניחים בצלחת עם הירקות, (ניתן לגרר בפומפייה דקה)
- שוטפים את העדשים ומסננים במסננת כדי שלא יהיו נוזלים.
- מחממים סיר גדול עם שמן על להבה בינונית גבוהה ומטגנים בו את הבצל למשך כ-2 דקות עד שהוא מתרכך מעט.
- מוסיפים את השום, תפוח האדמה והגזר ומטגנים לדקה תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים את העדשים ומערבבים.
- מתבלים בכמון, אבקת מרק, פלפל, מלח ופפריקה.
- יוצקים את המים ובוחשים.
- מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה לנמוכה ביותר ומבשלים למשך 40 דקות עד שעה. (בוחשים מידי פעם כדי שהעדשים ששוקעים לתחתית לא ישרפו.
- בסיום הבישול טועמים ומתקנים תיבול, העדשים צריכים להיות רכים מאוד.
הערות
מי שאוהב יכול לטחון מעט את המרק בעזרת בלנדר מוט.
אילת תגובה מאת:
יצא חבל על הזמן, תודה רבה
דנה רביב תגובה מאת:
היי אילת, שמחה מאוד לשמוע…
חג שמח.
סיגלית תגובה מאת:
מתכון מדהים!!! תודה.