פלפלים ממולאים לארוחת צהריים הם פינוק אמיתי לילדים ולמבוגרים (אצלנו הבנות מאוד אוהבות את המילוי של הפלפלים). הסוד לפלפלים ממולאים טובים הוא מילוי מוצלח ורוטב בטעם הנכון.
שילוב של רוטב חמצמץ ומילוי מתקתק פשוט יוצר פלפלים ממולאים שאי אפשר לעמוד בפניהם.
יש משהו מנחם בסיר של פלפלים ממולאים שמתבשל באיטיות בבית, בעיקר בימי החורף כשהרוח הקרירה מגבירה את החשק לאוכל ביתי חם.
המתכון הספציפי הזה עובר במשך שנים ארוכות במשפחתי ואני שמחה לשתף אתכם.
מרכיבים
- 7-8 פלפלים בינוניים צבעוניים (אפשר לגוון ולמלא שושוקה, קישוא, עגבניה ועוד...)
למילוי:
- 2 כפות שמן
- ⅓ 1 כוס אורז- רצוי בסמטי
- 1 בצל בינוני
- 500 גרם בשר בקר טחון
- 1 עגבניה מגורדת בפומפייה
- 1 קופסא קטנה רסק עגבניות- בערך ½ 2 כפות גדושות
- ¼ 1 כוסות מים
- 1 כפית מלח
- ¼ כפית פלפל שחור
- ½ כפית פפריקה
לרוטב:
- 4-5 שיני שום
- 2 כוסות מים
- 1 קופסא קטנה רסק עגבניות- בערך ½ 2 כפות גדושות
- ½ לימון סחוט
- ¼ כפית מלח
- מעט פלפל שחור גרוס
- 1 כפית שטוחה פפריקה
הוראות הכנה
הכנת המילוי:
- מחממים שמן בסיר שמספיק גדול להכיל את הפלפלים (מניחים אותם לפני שמתחילים כדי לבדוק).
- קוצצים לקוביות קטנות את הבצל ומטגנים כ- 2 דקות עד שהוא מתרכך מעט.
- מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים תוך כדי ערבוב של הבשר כדי שיתפורר.
- כאשר הבשר משנה את צבעו מוסיפים את העגבניה המגורדת, האורז והרסק ומערבבים.
- מוסיפים את התבלינים והמים ובוחשים.
- מבשלים על להבה נמוכה מאוד למשך 15 דקות. (האורז לא יהיה מבושל לגמרי).
- בינתיים מכינים את הפלפלים למילוי: חותכים את הקצה העליון של הפלפלים, מרוקנים את התוכן ושוטפים היטב. (רצוי שלא ישארו זרעים בפנים מאחר והם מרירים מעט).
- כאשר המילוי מוכן מעבירים אותו לקערה גדולה כדי שיתקרר מעט ונוכל למלא את הפלפלים.
מילוי הפלפלים והמשך הבישול
- ממלאים את הפלפלים עד הסוף אך לא דוחסים מכיון שהאורז ימשיך להתבשל ויתנפח מעט.
- מסדרים את הפלפלים בסיר כאשר הם עומדים ומניחים עליהם את ״המכסה״. (החלק העליון שחתכנו), אם נשאר עוד מהמילוי מכינים ממנו כדורים ומסדרים מסביב לפלפלים.
- בקערה בינונית מכינים את הרוטב: קוצצים את השום ומניחים בקערה, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים.
- יוצקים את הרוטב באיטיות מעל לכל הפלפלים.
- מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה עד שהפלפלים מתרככים והמילוי מבושל. בערך שעה וחצי (אפשר יותר זה יהיה יותר טעים...). שימו לב שלא נגמרים הנוזלים, ניתן להוסיף מעט מים בעת הצורך.
הערות
ניתן לאפות את הממולא בתנור (במקום הבישול), מסדרים את הממולאים במגש ויוצקים את הרוטב מעל.
אופים בחום של 170 מעלות במשך כשעתיים.
אופים בחום של 170 מעלות במשך כשעתיים.
ברי תגובה מאת:
שלום
אם אני משתמשת בעוף טחון אני צריכה לשנות משהו במתכון?
דנה רביב תגובה מאת:
היי ברי
אין צורך לשנות דבר.
יום נעים
מלי תגובה מאת:
היי דנה!
ראשית, תודה על האתר המקסים והמתכונים שאני כל הזמן חוזרת אליהם…
שנית, האם ניתן להשתמש במתכון לצורך הכנת כרוב ממולא? במידה וכן, האם יש לשנות/ להוסיף משהו מן המרכיבים?
שוב תודה!!
דנה רביב תגובה מאת:
היי מלי
קודם כל תודה רבה לך!
בוודאי שניתן למלא כרוב בדיוק באותה צורה,
לא הייתי משנה דבר למעט זמן הבישול שיהיה קצת ארוך יותר.
יום מקסים
שירה תגובה מאת:
מתכון מעולה
אמילי תגובה מאת:
הפלפלים יוצאים לי רכים מדי ואז כשאני באה להגיש הם מתפרקים לי. אבל מאוד טעימים.
האם יש המלצה מה לשעות כדי שישמרו על צורתם כשאני מוציאה להגשה ?תודה מראש
דנה רביב תגובה מאת:
היי אמילי,
אצלי תמיד מחכים לקבל את הפלפלים שמתפרקים…
זה דיי תלוי בסוג הפלפל ובעונה שלו, לפעמים הם יותר יציבים ושומרים על צורתם בבישול, תוכלי להפחית מעט מכמות הנוזלים.
יום טוב.
אנני כהן תגובה מאת:
אוהבת את המתכונים שלכם אף כי הפסקנו לאכול בשר מכל סוג. הולכת לנסות את הפלפלים עם פטריות במקום בשר וכל השאר אותו דבר. מאחר ואני מדפיסה את המתכונים שאני אוהבת, היה טוב אם היתה אפשרות להדפיס את התוכן בלי תמונות וכאלה כי חבל על הנייר והדיו. תודה על תשומת הלב
דנה רביב תגובה מאת:
שלום אנני, אם תלחצי על כפתור ההדפסה תוכלי להדפיס ללא התמונות (הכפתור ממוקם בפינה השמאלית מעל תמונת המתכון).