סלט גזר הוא סלט שכיף לפתוח איתו כל ארוחה, המתכון מאוד פשוט וקל להכנה.
אני נוהגת להכין את הסלט בתוספת פלפל ירוק חריף אבל מי שלא אוהב אוכל פיקנטי יכול לוותר על הפלפל. סלט הגזר הזה הוא מסוג הסלטים שתמיד כדאי שיהיו במקרר, תאמינו לי שבכל פעם שתפתחו את המקרר אתם גם תפתחו את הקופסא של סלט הגזר…
מרכיבים
- 6-7 גזרים גדולים קלופים
- ½ פלפל ירוק חריף (תלוי בכמה חריף אתם אוהבים)
- 4-5 שיני שום קצוצות
- ¼ כוס חומץ
- ¼ כוס מיץ לימון משומר
- 3-4 כפות שמן
- 1 כפית שטוחה סוכר
הוראות הכנה
- בעזרת מנדולינה או מעבד מזון בעל להב לפריסה, פורסים את הגזרים והפלפל לפרוסות דקות מאוד.
- מניחים את פרוסות הגזר והפלפל בקערה גדולה ומוסיפים את השום הקצוץ.
- מתבלים בסוכר, חומץ, מיץ לימון ושמן ומערבבים.
- טועמים רק את הנוזל כדי לוודא שהתיבול לא חמוץ מידי ובמידה וכן ניתן להוסיף טיפה סוכר.
- מאחסנים בקופסא ומניחים במקרר למשך שעה לפחות לפני שאוכלים.
סיגלית תגובה מאת:
הכנתי את הסלט גזר בסוף השבוע וכולם ממש אהבו. תודה.