קציצות בשר עם שעועית לבנה היא ארוחת הצהריים המושלמת עבור רבים מבני משפחתי. המנה מזכירה מרק שעועית עם בשר אבל מאז שיש לי ילדים אני מכינה את המתכון שלי עם קציצות בשר איכותיות ותוספת של אורז לבן, האורז משתלב נהדר עם שעועית לבנה והילדים מעדיפים קציצות מאשר נתחי בשר. אתם לא מאמינים כמה מחמאות אני מקבלת מהילדים ״אמא זה ממש טעים, אפשר עוד?״ ובינינו.. זה הכיף הכי גדול כשמכינים אוכל למשפחה. תהליך ההכנה מאוד פשוט אז קדימה להכין.
מרכיבים
לקציצות הבשר:
- 500 גרם בשר בקר טחון (אני משתמשת בבשר שייטל טחון)
- 1 בצל בינוני
- 1 כפית מלח
- ½ כפית פלפל שחור (אפשר פחות)
- 2 כפות מים
- 1 כוס מים (לסיר)
לרוטב:
- 1 קופסא קטנה רסק עגבניות- בערך ½ 2 כפות גדושות
- 1 עגבניה
- 1 קופסאת שימורים של שעועית לבנה עם הרוטב (אפשר קפואה אך בשימורים הרבה יותר טעים)
- 1 כפית מלח
- ¼ כפית פלפל שחור
- 1 כפית גדושה פפריקה
- 1 כפית שטוחה אבקת מרק
- 1 ליטר מים
הוראות הכנה
- קוצצים את הבצל לקוביות קטנות ומניחים בקערה גדולה.
- מוסיפים את הבשר הטחון, מלח, פלפל שחור ו-2 כפות מים ומערבבים היטב בידיים עד שתערובת הבשר אחידה.
- יוצקים את כוס המים לסיר ומניחים על להבה בינונית גבוהה.
- מכינים קציצות בגודל של כדורים קטנים ומניחים אחד אחד בתוך הסיר עם המים (כאשר המים רותחים)
- מכסים חלקית את הסיר ומבשלים למשך כ- 10 דקות, שימו לב שהמים לא יגמרו וישרפו הקציצות. במידה וצריך מוסיפים עוד מים.
- מגרדים את העגבניה בפומפייה ומוסיפים לסיר.
- מוסיפים גם את רסק העגבניות, השעועית עם הרוטב מהקופסא, התבלינים והמים (כליטר).
- בוחשים מעט, מכסים חלקית את הסיר ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה לנמוכה ביותר ומבשלים בערך שעה וחצי עד שעתיים. (הקפידו לבחוש מידי פעם כי השעועית שוקעת).
- הרוטב מעט מסמיך אך אם אתם רוצים שיסמיך יותר ניתן להסיר את המכסה לחלוטין ולבשל עוד חצי שעה ללא מכסה כדי שהנוזלים יתאדו.
הערות
מגישים בליווי אורז לבן או לחם/חלה טרייה (או מצה בפסח 🙂 ).
בתאבון!
בתאבון!
קאשי עפרה תגובה מאת:
היי רציתי לשאול האם אפשר את הקציצות בשר לשים אחרי ששמים את השעועית?
דנה רביב תגובה מאת:
היי עפרה
את יכולה להכניס את הקציצות לאחר שהשעועית מתבשלת ברוטב אך זה ישנה את הטעם לחלוטין,
לפי המתכון שרשמתי, הקציצות נסגרות המהלך הבישול ההתחלתי במים ומפרישות טעם מיוחד לרוטב.
תוכלי בהחלט לנסות ואני בטוחה שיצא טעים.
יום מקסים.
shila תגובה מאת:
שלום לך דנה! הכנתי את הקציצות עם שעועית לבנה (קנויה כפי שהמלצת ובצדק יש לי שעועית קפואה חצי מבושלת אבל השעועית הזו בקופס' השימורים היא יותר רכה ) יצא מעולה!
הכנתי עם חצי בקר + חצי חזה עוף טחון יצאו קציצות רכות וטעימות לחיך מ ע ו לה ! מאמצת את המתכון כולם ביקשו את המתכון ! תמיד חוזרת לאתרך הניפלא והמפורט של המתכונים תודה לך! shila
shila תגובה מאת:
מעונינת להכין את הפאי רועים ! ויש לי שאלה אולי יש לך מתכון לבולונז בלי רסק אשמח לקבל תשובה! תודה לך דנה
דנה רביב תגובה מאת:
היי שילה.
תוכלי לוותר על הרסק… הרוטב יהיה לא פחות טעים!
ממליצה להשתמש בעגבניות מרוסקות מקופסת שימורים במיוחד כאשר מוותרחם על רסק העגבניות…
יום טוב.
דנה רביב תגובה מאת:
היי שילה,
תודה רבה אני מאוד שמחה לשמוע.
יום מקסים.
מירב תגובה מאת:
הי, לא צריך ביצה כדי שהקציצות ידבקו טוב?
דנה רביב תגובה מאת:
היי מירב, אין צורך להוסיף ביצה. הבשר נדבק היטב כאשר מעבדים אותו מספיק.
יום מקסים.
אושרת תגובה מאת:
היי דנה
מה שלומך? אני רוצה להגיד לך שהכנתי את המתכון הזה והוא מעולה תודה.
בעלי שיהיה בראי לקח עוד מנה נוספת..
יישר כוח.
לילה טוב ואחלה סופש
אושרת
דנה רביב תגובה מאת:
שלום אושרת, אני שמחה לשמוע… המתכון הזה פופולארי מאוד גם אצלנו בבית.