עוגיות פקאן נימוחות, שילוב של עוגיות חמאה עם פקאן גרוס וציפוי מתוק של אבקת סוכר… העוגיות הללו הן פינוק מתוק בגודל ביס והן מתחסלות במהירות.
אגב ניתן למצוא עוגיות פקאן בכל חתונה במקסיקו (ולכן הן גם נקראות עוגיות חתונה מקסיקניות). אזהרה: יש לאחסן במיכל נעול כי אי אפשר להפסיק לאכול אותן…
מרכיבים
- 200 גרם חמאה רכה
- ½ כוס אבקת סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- קורט מלח
- ¾ 1 כוסות קמח
- 1 כוס אגוזי פקאן טחונים גס
לציפוי:
- ¾ כוס אבקת סוכר
הוראות הכנה
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה (לא מקציף) מערבבים את החמאה עם ½ כוס אבקת הסוכר למשך כדקה.
- בעזרת מרית מגרדים מעט את דפנות הקערה ומוסיפים תמצית וניל ומלח, מערבבים כמה שניות.
- מגרדים שוב את דפנות הקערה ומוסיפים את הקמח, מערבבים רק עד שכמעט כל הקמח נעלם.
- מוסיפים את אגוזי הפקאן ובוחשים בעדינות כדי להטמיע אותם לתוך הבצק. (לא לערבב יותר מידי).
- עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומניחים לבצק לנוח במקרר כ-15 דקות.
- מחממים תנור לחום של 175 מעלות.
- מוציאים את הבצק מהמקרר ויוצרים כדורים קטנים בקוטר של כס"מ וחצי (גודל של זית).
- מניחים את העוגיות במרווחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
- אופים למשך 15 דקות, העוגיות נשארות בהירות אך הן אפויות.
- מניחים לעוגיות להתקרר למשך כעשר דקות.
- מכינים בקערה קטנה את ¾ כוס אבקת הסוכר לציפוי העוגיות.
- מגלגלים את העוגיות באבקת הסוכר ומנחים אותן על רשת כדי שיתקררו מכל הצדדים.
עליזה תגובה מאת:
עוגיות מעולות.. אני התמכרתי וכך גם נכדיי. לא מפזרת א. סוכר ומספיק מתוק וטעים אש?
שטערנא תגובה מאת:
עוגיות מדהימות.
אני עושה אותם עם שקדים אגוזים פקאנים. כל פעם משהו אחר. מוסיפה לזה חתיכות קטנות גם. וכל פעם הם להיט. תודה רבה רבה על מתכון מושלם!!!
דנה רביב תגובה מאת:
תודה רבה וסופש נעים
פולי תגובה מאת:
עוגיות אש!!!
אלומה תגובה מאת:
היי דנה,
העוגיות נראות מדהים!
המשפחה שלי לא אוהבת שמפזרים למעלה אבקת סוכר (אני לא מבינה למה..),
אז אם אני לא אצפה את העוגיות באבקת סוכר ,להוסיף את האבקה לבצק?
תודה רבה על מתכונים טעימים!
דנה רביב תגובה מאת:
היי אלומה, אין בעיה, את לא חייבת לצפות את העוגיות פקאן באבקת סוכר ואין צורך להוסיף סוכר לבצק מעבר למה שרשום במתכון.
אלומה תגובה מאת:
סבבה 🙂
תודה רבה. אכין מחר או בשבוע הבא ואחזור לדווח 🙂
תודה על מתכונים פשוטים אך סופר טעימים!
שבת שלום!
אלומה תגובה מאת:
עוד שאלה ברשותך.
יש לי פקאנים שלמים,אפשר פשוט לשבור אותם לחתיכות קטנות (באמצעות דופק שניצילים)
או שכדאי לקנות פקאן קצוץ?
דנה רביב תגובה מאת:
את יכולה לשבור את הפקאן בעזרת פטיש אך שימי לב שהפקאן צריך להיות קצוץ דק מאוד.
מיכל תגובה מאת:
אין צורך באבקת אפיה או סודה לשתיה???
דנה רביב תגובה מאת:
היי מיכל, לא… אין צורך (והן יוצאות מדהים!).