כשמזג האוויר מתחיל להתקרר, החשק למרק טוב מגיע במהירות. מרק פטריות וגריסים הוא מרק שאני אוהבת להכין כמתחשק לי מרק מיוחד, משביע ובריא.
אין כמו מרק פטריות חם עם גריסים טעימים ביום קריר, המרק יוצא טעים במיוחד ולעיתים נדירות הסיר מחזיק מעמד יותר מכמה שעות 🙂
מרכיבים
- 3 סלסילות של פטריות שמפיניון
- 3-4 פטריות פורטבלו גדולות
- 2 שיני שום קצוצות
- 1 כרישה בינונית
- ½ כוס גריסי פנינה שטופים ומסוננים
- 2 כפות שמן
- 2 כפות אבקת מרק פטריות
- 1 כף אבקת מרק עוף
- 1 כפית מלח
- פלפל שחור גרוס
הוראות הכנה
- קוצצים את הכרישה לרצועות דקות, מכניסים לקערה גדולה וממלאים במים כדי שכל שאריות החול ישקעו בתחתית (הכרישה צפה), מוציאים את הכרישה ללא הנוזלים ומעבירים למגבת כדי שמעט תתייבש.
- מנקים היטב את כל הפטריות בעזרת מגבת לחה (לא שוטפים פטריות), פורסים אותן לפרוסות דקות ומניחים בקערה גדולה בצד. לא לשכוח להוריד לפטריות הפורטבלו את הרגל...
- מחממים סיר גדול עם שמן על להבה גבוהה ומטגנים בו את הכרישה למשך 2-3 דקות עד שהיא מתרככת.
- מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים.
- מוסיפים את הפטריות והמלח ובוחשים מעט, (זה נראה המון פטריות כרגע אך הן מתכווצות מאוד).
- מטגנים את הפטריות למשך 5-7 דקות כאשר מידי פעם מערבבים מעט.
- מוסיפים לסיר את גריסי הפנינה.
- יוצקים פנימה 6 כוסות מים ובוחשים.
- מתבלים בפלפל שחור, אבקת מרק פטריות ואבקת מרק עוף ומערבבים.
- מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה.
- מעבירים את הסיר ללהבה בינונית נמוכה ומבשלים עד שהגריסים רכים מספיק, בערך שעה עד שעתיים. (כדאי לבחוש מעט באמצע הבישול).
- בסיום הבישול מערבבים וטועמים, בשלב זה אני מוסיפה מעט מלח...
הערות
ניתן להגיש עם גבינת פרמזן מגוררת או עירית קצוצה...
בתאבון!
בתאבון!
יערה תגובה מאת:
יצא מעולה. כל כך טעים.