אם יצא לכם לטעום עוגת קפה בעבר, אתם כבר יודעים שעוגת קפה טובה היא תענוג אמיתי.
עוגת הקפה שלי היא עוגה בחושה בטעם קפה בעלת אווריריות מיוחדת במינה (ברצינות, זה כמו לאכול ענן בטעם קפה 🙂 ), המתכון מאוד פשוט, לא מכיל מוצרי חלב וזמן הכנת הבלילה יקח לכם 10 דקות בלבד, מומלץ בחום.
מרכיבים
- ½ כוס סוכר לבן
- ¾ כוס סוכר חום דמררה
- 2 ביצים
- 1 כוס שמן
- 3-4 כפות אבקת נס קפה מגורען (תלוי בחוזק שאתם רוצים- אני שמה 4)
- 1 כוס מים רותחים
- 2 כוסות קמח תופח
- ½ כפית סודה לשתייה
- קןרט מלח
הוראות הכנה
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
- מערבבים את אבקת הקפה בכוס המים הרותחים ומניחים בצד.
- מנפים את הקמח לקערה קטנה ומוסיפים את הסודה לשתייה והמלח, מניחים בצד.
- בקערה גדולה מקציפים את הביצים עם הסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. (אני משתמשת במטרפה ידנית ולא חשמלית).
- מוסיפים את השמן ובוחשים.
- מוסיפים את תערובת הקמח ובוחשים.
- מוסיפים בזהירות את כוס הקפה ובוחשים עד לתערובת אחידה, נזהרים לא לערבב יותר מידי כדי שהעוגה לא תהיה קשה.
- יוצקים ל-2 תבניות אינגליש קייק מאורכות.
- אופים למשך 30-35 דקות עד שקיסם או שיפוד שננעץ במרכז יוצא נקי.
- מניחים לעוגה להתקרר לפני שפורסים מאחר והעוגה רכה מאוד...
הערות
בתאבון!
נועה תגובה מאת:
מתכון נדירררררררררררררררררררררררררררררררררררררר אני תמיד מכינה כמות כפולהההה
תמר תגובה מאת:
היי
איזה גודל כוס להשתמש?
אפשר לשים סוכר לבן במקום חום
דנה רביב תגובה מאת:
היי
תמיד משתמשים בכוסות מדידה, לגבי הסוכר אין בעיה להחליף ללבן.
יום נעים
דניאל תגובה מאת:
הי (: שכחתי בטעות לשים סוכר חום, כמה זה נורא?
והכנתי פעם נוספת ושמתי במקום דמררה סוכר חום כהה לאפייה, חצי כוס סוכר לבו ו3/4 סוכר חום האם זה ממש ישנה את טעם העוגה?
דנה רביב תגובה מאת:
שבוע טוב
גם סוכר לבן ימתיק את העוגה, העדיפות לסוכר חום היא מאחר והוא מעניק מעט לחות לעוגה וזה מותיר את העוגה לחה ורכה.
חג שמח
ליטל תגובה מאת:
היי, איזה ציפוי מתאים לעוגה?
תודה רבה!
דנה רביב תגובה מאת:
היי ליטל
אנחנו מאוד אוהבים לפזר רק אבקת סוכר אבל עוגת קפה יכולה להיות מושלמת גם עם זיגוג קל של שוקולד מעל או שוקולד מריר מגורר…
יום נעים
סיון תגובה מאת:
קצרה מחמאות!!!
יסכה תגובה מאת:
תוכלי לכתוב לי מתכון לתבנית 32X25
תודה
דנה רביב תגובה מאת:
היי
הבלילה תספיק לתבנית המלבנית שרשמת אך תצטרכי להאריך את זמן האפייה, כדאי לבדוק לאחר כ-30 דקות עם קיסם או שיפוד.
שני תגובה מאת:
האם הכמות הזאת תתאים ל 2 עוגות עגולות בקוטר 22? אם לא בכמה להכפיל את הכמויות?
דנה רביב תגובה מאת:
היי שני
אני הכנתי בשתי תבניות עגולות בקוטר 20 ס״מ והיה מושלם
מניחה ש-22 גם יהיה בסדר.
יום נעים
צופיה תגובה מאת:
עוגה מעולה! טיפ קטן , הוספתי לבלילה פקאנים שבורים וזה כל כך שידרג אותה!!! ממליצה בחום❤
שושנה תגובה מאת:
נייס
שירה תגובה מאת:
יצא מעולה וממש אוורירי!
מכינה פעם שניה אחרי הראשונה המוצלחת…
ירדן תגובה מאת:
שלום העוגה נראית נהדר! אני ממש מעוניינת להכין אותה בגירסת שוקולד. ראיתי כבר שביקשו והפנית לעוגה אחרת שאני מכירה ואוהבת, אבל מעוניינת ממש במרקם הנוכחי של העוגת קפה .
אשמח אם תוכלי להגיד לי איך לעשות אותה בתור עוגת שוקולד. תודה
ירדן תגובה מאת:
שלום, העוגה נראית נפלאה!
אני ממש ממש ישמח לעשות אותה בגירסה בטעם שוקולד ושתצא באותו מרקם (אורירי כמו ענן)
ראיתי כבר שביקשו אותה בגרסת שוקולד והפנית לעוגות אחרות, אך נתפסתי על זאת 🙂
אודה לך מאוד
דנה רביב תגובה מאת:
היי ירדן,
תודה על תגובתך,
אף פעם לא ניסיתי אך לדעתי את יכולה להחליף את הקפה ב-4 כפות קקאו אך להוסיף אותו עם הקמח ולא להמיס במים.
ספרי לנו איך יצא…
סופש נעים
גל תגובה מאת:
מה גודל התבנית?
דנה רביב תגובה מאת:
היי גל,
רשום במתכון, 2 תבניות אינגליש קייק רגילות (לא קצרות)
סוף שבוע נעים
נועה תגובה מאת:
הי, אפשר להפוך את העוגה לעוגת שוקולד ולא קפה, ואם כן איך?
דנה רביב תגובה מאת:
שלום נועה,
אם את מעוניינת להכין עוגת שוקולד יש לי שני מתכונים מעולים בשבילך: 1) עוגת שוקולד חלבית 2)עוגת שוקולד פרווה
חנה תגובה מאת:
אני מכינה עוגת שכבות… העוגה הזו תתאים לעוגת גבניה ועוגיית לוטס?
דנה רביב תגובה מאת:
היי חנה, קצת לא ברורה לי השאלה.
אם כוונתך להכין את עוגת השכבות מתערובת של גבינה ועוגיות לוטוס אז אני לא ממליצה מאחר והעוגיות לוטוס מאוד רכות ולא תהיה צורה לעוגה כשתחתכי והיא תהיה רכה מאוד.
אם לא עניתי על שאלתך, אשמח אם תנסחי שוב את השאלה ואנסה לעזור.
יום מקסים
מיכל כהן רביב תגובה מאת:
היי דנה
שאת כותבת כפות הם בהריון או שטוחות?
דנה רביב תגובה מאת:
היי מיכל, הכפות הן כפות מדידה המגיעות בסט של כפיות וכפות.
במידה ואין לך, במקרה הזה תוכלי לשים קפה בכפות גדושות או שטוחות לפי טעמך האישי ודרגת החוזק הרצויה לך.
סוף שבוע נפלא.
פלונית תגובה מאת:
האם ניתן להשתמש בקמח מלא?
דנה רביב תגובה מאת:
היי, עדיין לא ניסיתי את המתכון הנ״ל עם קמח מלא אך לדעתי זה אפשרי.
מכיוון שקמח מלא זקוק ליותר נוזלים והתפחה תוכלי להמיר את הקמח לקמח מלא ולהוסיף ביצה נוספת.
העוגה תהיה מעט פחות אוורירית אך לדעתי תצליח.
המשך יום מקסים.
חנה תגובה מאת:
שלום, יש לי ביצים smal לשים 3 ?
דנה רביב תגובה מאת:
היי חנה,
אכן אם הביצים הם small ניתן לנסות ולהשתמש ב 3 ביצים.
אני מאמינה שעוגה תהיה מצוינת.
חג שמח.
נירית תגובה מאת:
היכן לאחסן את העוגה במקרר או בחוץ?
דנה רביב תגובה מאת:
שלום נירית,
בתקופת הקיץ אני נוהגת לאחסן עוגות במקרר, עטופות / בקופסא אטומה ע״מ שלא יספגו את ריחות המקרר.
שושי תגובה מאת:
הכוונה לכפות נס קפה או כפיות? נראה לי מוגזם 3-4 כפות?
דנה רביב תגובה מאת:
היי שושי, הכוונה היא אכן לכפות, טעם הקפה לא מורגש כאשר משתמשים במעט קפה,
תוכלי להחליף את הקפה לאבקת נס קפה של עלית שהיא עדינה יותר או לשים פחות קפה.
המתכון מניב 2 עוגות.
היו לי לא מעט ניסיונות עם העוגה הזו וזו הכמות המושלמת לדעתי אך תוכלי לשנות אותה לפי טעמך האישי.
שבת שלום.
נועה תגובה מאת:
אז אם מכינים עם קפה נמס של עלית, כמה כפות/כפיות לשים?
דנה רביב תגובה מאת:
היי נועה, תוכלי להשתמש ב-4 כפות קפה,
יום מקסים.
סיגל תגובה מאת:
האם אפשר בלי סודה לשתיה? למה נחוץ?
דנה רביב תגובה מאת:
שלום סיגל,
הסודה לשתייה גורמת לכך שהעוגה תהיה אוורירית וקלילה מאוד, תוכלי לוותר עליה אך העוגה תהיה פחות אוורירית שזה גם בסדר…
נשמח אם תנסי ותעדכני אותנו.
שבת שלום.
נטלי תגובה מאת:
אין לי שמן זה אפשרי בלי
דנה רביב תגובה מאת:
שלום נטלי,
לא ניסיתי לאפות את העוגה ללא שמן אך אני מניחה שתוכלי להמיר את השמן ב 100 גרם של חמאה או מרגרינה מומסת.
רונית. תגובה מאת:
ה, תודה על המתכון. אין לי סוכר דמררה אבל יש לי סוכר לבן וסוכר חום דחוס.. יש לך רעיון לשילוב שלא אאבד את האפקט של הסוכר הכהה? תודה מראש
דנה רביב תגובה מאת:
היי רונית, את יכולה להשתמש ב- 3/4 כוס סוכר לבן ו- 1/2 כוס סוכר חום כהה דחוס.
שבת שלום…
גלית תגובה מאת:
אם אני מעוניינת בתבנית אינגליש קייק אחת, לעשות פשוט חצי מהמידות המצוינות (כלומר, ביצה אחת וכו'..)?
דנה רביב תגובה מאת:
שלום גלית, כן בהחלט.
קרין תגובה מאת:
עוגה טעימה מאוד במינימום עבודה מומלץ ביותר. כל הכבוד לך דנה תמשיכי לשתף אותנו בעוגות טעימות.
הגר תגובה מאת:
הי,
אם אין קמח תופח, אפשר להשתמש בקמח רגיל עם אבקת אפיה? באיזה יחס..?
תודה מראש ושבת שלום ?
דנה רביב תגובה מאת:
היי הגר
היחס להמרת קמח תופח זה תמיד על כל כוס קמח מוסיפים כפית מדודה של אבקת אפייה, כמובן שחשוב כוסות וכפיות מדידה.
יום נעים
רינה תגובה מאת:
האם אפשר להשתמש בקמח רגיל ואבקת אפיה? אם כן כמה א. אפיה?
רחלי תגובה מאת:
שאלה טובה… האם אפשר באמת??
דנה רביב תגובה מאת:
היי רחלי
תוכלי להמיר את הקמח התופח בקמח רגיל בתוספת אבקת אפייה.
הכמות היא- על כל כוס קמח מוסיפים כפית אבקת אפייה.
במתכון הזה תשתמשי ב-2 כוסות קמח רגיל ותוסיפי 2 כפיות של אבקת אפייה.
מאוד חשוב להשתמש בכוסות וכפיות מדידה.
המשך יום מקסים.
רנה תגובה מאת:
על עוגת קפה
האם חייב סוכר חום דמררה?
דנה רביב תגובה מאת:
היי רנה, רצוי להשתמש בסוכר חום מאחר והוא מקנה לעוגה רכות וטעם יותר עדין אך תוכלי להחליפו בסוכר רגיל.
יום טוב…
עינת תגובה מאת:
היי דנה, האם יש צורך להפריד ביצים בעוגה הזאת?
תודה, עינת
דנה רביב תגובה מאת:
היי עינת, אין צורך להפריד את הביצים.
יום מקסים…
עידית תגובה מאת:
עוגה מושלמת !!!