אפשר להכין סלט תפוחי אדמה עם הרבה סוגי ירקות וטעמים שונים, את הסלט הזה הרכבתי מהמרכיבים הכי אהובים עלי במטבח: שעועית ירוקה פריכה, זיתים מסוג קלמטה, עגבניות מיובשות ועוד…
תוכלו להוסיף בסיום הכנת הסלט גם גבינה בולגרית שמשתלבת נהדר עם כל הטעמים הללו אך אני הכנתי הפעם את הסלט לארוחה בשרית ולכן ויתרתי עליה.
את תפוחי האדמה אני מבשלת קודם עד שהם מתרככים ואז צורבת אותם במחבת עם שמן כדי לתת להם מרקם פריך וקריספי.
אני מוסיפה לסלט מעט גרידת לימון שלא מרגישים בטעם אבל הריח פשוט מרענן ומושך.
גוונו מעט את השולחן שלכם עם סלט תפוחי אדמה צבעוני ומיוחד.
מרכיבים
- 3 תפוחי אדמה בינוניים
- חופן שעועית ירוקה (אפשר קפואה או טרייה)
- 10 זיתים מסוג קלמטה
- 7-10 עגבניות מיובשות בשמן
- ½ כפית מלח
- 1 שן שום
- מיץ מחצי לימון
- גרידה מחצי לימון
- 3-4 כפות שמן זית
הוראות הכנה
- קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות, מבשלים בסיר עם מים עד שהם מתרככים, כ-20 דקות ולאחר מכן מסננים אותם ומניחים בצד כדי שיתייבשו.
- חולטים את השעועית הירוקה למשך 3-5 דקות ושוטפים במים קרים, מסננים ומניחים בקערה גדולה.
- חותכים את העגבניות המיובשות לרצועות דקות ושמים בקערה.
- קוצצים את הזיתים ומוסיפים לקערה.
- כותשים את שן השום או מגררים בפומפייה ומוסיפים.
- כעת מתבלים במלח וגרידת לימון (מגררים בפומפייה דקה).
- סוחטים את מיץ הלימון ויוצקים גם את שמן הזית.
- מערבבים היטב ומניחים בצד.
- מחממים מחבת רחבה עם מעט שמן לטיגון (בערך 3 כפות), מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה ומטגנים קלות תוך כדי ערבוב עד שהם מקבלים גוון מעט זהוב, תפוחי האדמה מעט נמעכים ומתרסקים לא לדאוג כי שם נמצא כל הטעם!
- מוסיפים את תפוחי האדמה החמים לקערת הסלט ומערבבים מיד, כאשר הסלט חם תפוחי האדמה סופגים את התיבול.
- טועמים ומתקנים תיבול במידה וצריך.
הערות
בתאבון!
ניתן לאכול את הסלט חם או בטמפרטורת החדר ואפילו קר...
ניתן לאכול את הסלט חם או בטמפרטורת החדר ואפילו קר...
כתיבת תגובה