חומוס היא אחת המנות הכי פופולאריות בישראל, אם כמנת פתיחה על שולחן הסלטים שלנו ואם כמנה העיקרית. כל אחד יכול לרכוש את החומוס בסופר אבל אין כמו להכין אותו לבד ולא תאמינו כמה מחמאות תקבלו על ההשקעה… אבל אני אגלה לכם סוד קטן, זה גם ממש פשוט. את המתכון לחומוס קיבלתי מאמא שלי שהייתה מכינה לנו חומוס פול כמעט בכל שבוע כשהינו ילדים והיום אני מכינה אותו לילדי באהבה רבה (והרי כולם יודעים שזה הסוד לחומוס טעים :), בתאבון )
מרכיבים
- 2 כוסות גרגירי חומוס מושרים ומבושלים (אפשר מקופסאת שימורים)
- 1 כוס טחינה גולמית
- 2 שיני שום
- ¾ כפית מלח
- ⅔ כוס מים קרים
- קורט כמון
- ⅓ כוס מיץ לימון
להגשה:
- גרגירי חומוס מבושלים
- שמן זית
- פפריקה
- פירוזיליה
הוראות הכנה
- בקערת מעבד מזון מניחים את כל המרכיבים וטוחנים עד למחית מעט גרגירית.
- בעזרת מרית מנקים מעט את הדפנות כדי שכל המרכיבים יתערבבו היטב.
- טועמים ומתקנים תיבול, במידה והחומוס יבש מידי ניתן להוסיף מים כדי לדלל אותו מעט.
- כדי להגיע לחומוס טעים במיוחד כדאי להעביר אותו לאחר הטחינה לקערה גדולה ולהמשיך לטחון בעזרת בלנדר מוט עד שמגיעים למרקם חלק יותר. (מומלץ ביותר).
הערות
אושרת תגובה מאת:
היי דנה
הכנתי את החומוס לשבת והייה ממש טעים, איין כמוך
יישר כוח
אושרת
ענבל תגובה מאת:
תודה רבה על המתכון!
יצא ממש ממש טעים והרבה יותר בריא מהחומוס הקנוי 🙂
דנה רביב תגובה מאת:
תודה ענבל, שמחה שנהנת מהחומוס 🙂 המשך שבוע נפלא.