ישנם הרבה מתכונים שדורשים שימוש בגרגירי חומוס מבושלים בעיקר כדי להכין חומוס ביתי טעים וטרי.
הרבה אנשים שאני מכירה נרתעים מלבשל גרגירי חומוס ופשוט קונים בקופסאת שימורים שזה גם בסדר אך ברגע שתדעו כמה זה קל להשרות ולבשל חומוס אתם תכינו כמות גדולה ותקפיאו במנות מוכנות במקפיא לעת הצורך.
ניתן להוסיף ישר מהמקפיא ללא צורך בהפשרה לכל סוגי המרקים, לשדרג תבשילי עוף ובשר ועוד.
מרכיבים
- 1 ק"ג גרגירי חומוס יבשים (אני מעדיפה את הגדולים)
- 2 כפיות סודה לשתייה
- מים
הוראות הכנה
- שוטפים את גרגירי החומוס ומניחים בקערה גדולה.
- ממלאים מים עד לקצה הקערה כדי שהמים יכסו את הגרגירים בכמה ס"מ.
- מוסיפים למים כפית של סודה לשתייה.
- משרים את הגרגירים למשך הלילה לפחות (עד 24 שעות), רצוי להחליף את מיי ההשרייה לפחות פעם אחת.
- לאחר ההשרייה מעבירים את החומוס ללא הנוזלים לסיר גדול וממלאים מים שיכסו את הגרגירים ובכמה ס"מ יותר מכיון שהגרגירים מתנפחים וגודלים ויספגו הרבה נוזלים.
- מוסיפים למים כפית של סודה לשתייה ומבשלים על להבה קטנה למשך 3-5 שעות. ניתן לבדוק במהלך הבישול אם הגרגירים רכים מספיק. (השימוש בסודה לשתייה מקצר את התהליך).
- מסננים את גרגירי החומוס ומניחים להם להתקרר (אני תמיד גונבת צלחת קטנה עם כמה גרגירים ומתבלת במלח ופלפל שחור גרוס... מעדן!!!).
- כאשר הגרגירים התקררו ניתן לחלק אותם למנות בשקיות אריזה אטומות או בקופסאות.
- מקפיאים ומשתמשים לפי הצורך, ניתן להוסיף לתבשילים ללא הפשרה.
חלי תגובה מאת:
ערב טוב לך
אם אני רוצה לעשות רק שתי כוסות חומוס (בשביל הסלט חומוס שפירסמת
במדור הסלטים) אז כמה בערך אני צריכה לשים סודה לשתיה?
גם בהשריה וגם בבישול?
תודה
דנה רביב תגובה מאת:
היי חלי,
תוכלי להשתמש בחצי כפית בהשרייה וחצי כפית בבישול.
שבוע טוב.