את המתכון הזה קיבלתי מאמא שלי שהיתה מכינה מפרום כל שבוע כאשר היינו ילדים והיתה מגישה לנו אותו עם קוסקוס (עותק המתכון המקורי, כפי שניתן לראות מהתמונה שפרסמתי בעמוד הפייסבוק שלנו, עתיק במיוחד 🙂 ).
שילוב של תפוח אדמה עם "קציצה באמצע" ברוטב מתקתק… ריח משגע שמציף את הבית פשוט מחזיר אותי לילדות ואני יותר משמחה לשתף אתכם!
אני מבטיחה לכם שאין ילד שלא יתאהב מיד במאכל הזה.
תהנו…
מרכיבים
- 7-8 תפוחי אדמה בגודל בינוני
- שמן לטיגון
מרכיבים למילוי:
- 500 גרם בשר בקר טחון (אני משתמשת בשייטל טחון)
- 1 בצל בינוני קצוץ דק
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- כפית מלח
- ¼ כפית פלפל שחור
- ¼ כפית קינמון
- 1 כף קמח
מרכיבים לבלילה:
- 2 ביצים
- 2 כפות גדושות רסק עגבניות (קופסא קטנה)
- ½ כוס מים
- ¼ כפית מלח
מרכיבים לרוטב:
- ½ 1 כוסות מים
- 1 קופסא קטנה רסק עגבניות (2 כפות גדושות מאוד)
- ¼ כפית פלפל שחור
- ½ כפית מלח
- ½ כפית קינמון
- קערה עם קמח לציפוי תפוחי האדמה (בערך כוס)
הוראות הכנה
- קולפים את תפוחי האדמה וחוצים במרכז לאורך.
- בכל חצי תפוח אדמה יוצרים חתך עמוק לאורך אך לא עד הסוף כדי שיווצר כיס שיכיל את המילוי.
- משרים את תפוחי האדמה בקערה עם מים קרים וכפית מלח.
הכנת המילוי:
- בקערה גדולה מערבבים את חומרי המילוי עד לתערובת אחידה.
- לוקחים מעט מתערובת המילוי |(בערך כף גדושה מאוד) ומכניסים לתוך הכיס בתפוח האדמה, שימו לב להכניס את המילוי עד לקצה המחובר אך שלא ישבר, (במידה והחלק העליון מתנתק זה לא כל כך נורא)
- מהדקים היטב כדי שלא יפתח אך לא לוחצים יותר מידי כדי שהמילוי לא יצא.
- לאחר שמסיימים למלא את כל תפוחי האדמה טובלים אותם בקמח משני הצדדים ומניחים בצלחת נקייה ויבשה.
הכנת הבלילה:
- מערבבים את מרכיבי הבלילה עד לתערובת חלקה ללא גושים.
- מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית גבוהה ויוצקים שמן עד לגובה של כ-1 ס"מ.
- כשהשמן מספיק חם טובלים תפוח אדמה משני צידיו כדי שהבלילה תכסה את כולו ומניחים בעדינות בשמן, זהירות זה עלול ללכלך מעט בהתחלה (אם השמן חם מידי ניתן להנמיך מעט את הלהבה).
- מטגנים עד השחמה משני הצדדים ומוציאים בעדינות לצלחת מרופדת בנייר סופג. אני משתמשת בכף ומזלג יחד כדי להפוך ולהוציא מהשמן. (לא לשפוך את שמן הטיגון כי נשתמש בו שוב).
- לאחר שמסיימים לטגן את כל תפוחי האדמה מסדרים אותם בסיר רחב מאוד ונמוך.
הכנת הרוטב:
- מערבבים בקערה את מרכיבי הרוטב ויוצקים מעל לתפוחי האדמה, משתדלים שהרוטב יכסה אותם עד לפחות חצי הגובה.
- כעת הגיע הזמן להשתמש בשמן הטיגון ששמרנו, יוצקים מעט מהשמן מעל למפרום כ-1/3 כוס, לא כדאי לוותר על השלב הזה מאחר וכל הטעמים המיוחדים של הטיגון נמצאים בשמן. (לדעתי זה סוד המפרום!)
- מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה למשך שעה, יש לפתוח את מכסה הסיר באמצע הבישול כדי לוודא שיש מספיק נוזלים ובמידה וצריך מוסיפים מעט מים. (מנערים מעט את הסיר כדי שתפוחי האדמה לא ידבקו לתחתית).
- כאשר תפוחי האדמה רכים מאוד ניתן להגיש...
הערות
אני ממליצה להגיש עם קוסקוס.
בתאבון!
בתאבון!
צילה תגובה מאת:
מעולה הכנתי עכשיו ויצא פגז, הוספתי בהארט, שדרוג קל
חלי תגובה מאת:
היי בוקר אור מה נשמע?
לא שמים ביצה בתערובת הבשר?
דנה רביב תגובה מאת:
שלום חלי, אין צורך לשים ביצה בבשר. המשך שבוע נפלא.
ליאת תגובה מאת:
דנה, הכנתי פעם ראשונה את המתכון שלך למפרום והיתה הצלחה מסחררת! היו לי אורחים לשבת שהתענגו על כל ביס.
מתכון אליפות! אין על המתכונים שלך. מכינה בעיניים עצומות!
תודה לך על עוד מתכון מנצח
ליאת ♥
חלי תגובה מאת:
היי ערב טוב לך
קודם טובלים בביצה ואח"כ בקמח או להיפך?
תודה וערב טוב לך
דנה רביב תגובה מאת:
היי חלי, את המפרום לפני הטיגון טובלים בקמח ולאחר מכן בתערובת הבלילה (כתוב בהוראות ההכנה כיצד להכין). המתכון עודכן.
תודה רבה לך וערב טוב…
אושרת אדאבי תגובה מאת:
תודה דנה
אושרת אדאבי תגובה מאת:
היי דנה
מה שלומיך? יש לי שאלה אפשר לוותר אל הקינמון ולשים משהו אחר ? לבן זוג שלי יש בעיה אם קינמון
אשמח לתשובה
דנה רביב תגובה מאת:
היי אושרת, בדר"כ מכינים מפרום עם תבלין קינמון או בהרט שטעמו דומה. אם בעלך אינו אוהב את טעם הקינמון את יכולה להכין ללא קינמון כלל ויצא לך מעולה!