אפשר להכין תבשיל עוף בכל סוג של רוטב או תיבול ותמיד הוא יצא טעים.
הפעם חשבתי לשלב הרבה בצל סגול ושום שעם הבישול האיטי הופכים להיות רכים ומתקתקים בשילוב של זיתי קלמטה מעט מלוחים וביחד נוצרה מנהת עוף מיוחדת, חגיגית ומעוררת תאבון…
אני ממליצה בחום לנסות את המנה הזו.
מרכיבים
- 5-6 בצלים סגולים גדולים
- 3-4 כפות שמן
- 1 ראש שום (12-15 שיני שום)
- 6-8 חלקי עוף
- 1 כפית סוכר (גדושה)
- ½ כוס מים
- 15 זיתים מסוג קלמטה
- מלח (בערך כפית)
- פלפל שחור גרוס
הוראות הכנה
- מניחים את חלקי העוף בצלחת גדולה ומנגבים אותם מעט בנייר סופג.
- מפזרים מלח ופלפל שחור משני צידי העוף.
- מחממים שמן בסיר נמוך ורחב (סוטאג') על להבה גבוהה ומניחים את חלקי העוף לטיגון משני הצדדים עד להשחמה.
- מוציאים את חלקי העוף לצלחת ומניחים בצד.
- פורסים את הבצלים לחצאים ואז לפרוסות דקות ומוסיפים לסיר, מוסיפים את הסוכר ומטגנים תוך כדי ערבוב למשך כ-5 דקות. מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים לעוד 10 דקות. (לאחר 5 דקות פותחים ומערבבים- שימו לב שלא ישרף, ניתן להוסיף טיפונת מים).
- כאשר הבצל מתרכך מוסיפים את השום, העוף, הזיתים והמים. מנערים מעט את הסיר ומכסים.
- מבשלים על אש נמוכה למשך 30 דקות ולאחר מכן הופכים את חלקי העוף וממשיכים לבשל לעוד 30-40 דקות נוספות והופכים שוב. (שימו לב שאם חסרים נוזלים מוסיפים מעט מים).
- פותחים את מכסה הסיר וממשיכים לבשל 10-15 דקות כדי לאדות מעט מהנוזלים.
הערות
מגישים בתוספת פירה או אורז לבן.
בתאבון!
בתאבון!
אילנית פטיטו תגובה מאת:
המתכון של העוף עם הזיתים יצא ממש טעים! דנה אימצתי את האתר שלך (-: