עוגת תמרים עם שטרויזל היא עוגה המורכבת מבסיס של עוגה בחושה עם מעט קינמון ומעליה שכבה דקה של ממרח תמרים מתוק והכי חשוב מעל לכל זה יש שכבה פריכה וקרנצ'ית של פירורים שנקראים שטוריזל.
את הפירורים מכינים מחמאה, סוכר וקמח שיוצרים מעין בצק פריך כמו של עוגייה.
העוגה הזו היא מאוד מיוחדת במרקם שלה ועדינה מאוד בטעם שלה, פשוט מושלמת!
מרכיבים
לבסיס העוגה:
- 2 ביצים
- ¾ כוס סוכר
- 1 מיכל שמנת חמוצה (200 מ"ל)
- 60 גרם חמאה
- ½ כפית קינמון
- 1 כפית אבקת אפייה
- ½ כפית סודה לשתייה
- ½ 1 כוסות קמח
להכנת הציפוי:
- ¾ כוס ממרח תמרים
- ½ כוס קמח
- ⅓ כוס סוכר חום דמררה
- 1 כף סוכר לבן
- 40 גרם חמאה
- ¼ כפית קינמון
הוראות הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מתחלים בהכנת השטרויזל: בקערה בינונית מניחים: קמח, סוכר חום, סוכר לבן וחמאה.
- בעזרת הידיים מפרקים את החמאה לתוך הקמח והסוכר עד שנוצרת תערובת פירורית ושמים במקרר.
- שמים בקערת המיקסר את החמאה עם הסוכר ומערבבים בעזרת וו הגיטרה עד תערובת אחידה.
- מוסיפים ביצה וממשיכים עד שהיא נבלעת פנימה, מוסיפים את הביצה השנייה ומערבבים שוב.
- מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבבים.
- בקערה קטנה מניחים את החומרים היבשים: קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה וקינמון.
- מוסיפים את תערובת הקמח ובוחשים רק עד שנוצרת תערובת ללא גושים (הבלילה צריכה להיות מעט סמיכה).
- משמנים תבנית עגולה בקוטר של 24 ס"מ או 2 תבניות אינגליש קייק.
- יוצקים את הבלילה לתבנית ומיישרים את פני העוגה.
- מורחים בעדינות בעזרת מרית את ממרח התמרים בשכבה אחידה ודקה.
- מוציאים את השרויזל מהמקרר ומפזרים בצורה אחידה כדי שיכסה את כל ממרח התמרים.
- אופים בתנור למשך 45-50 דקות עד שקיסם או שיפוד שננעץ במרכז יוצא נקי. (להזהר לא לייבש אותה מידי).
הערות
רצוי לשמור את העוגה במקרר ולחתוך לפי הצורך. לפני ההגשה יש לחמם מעט את העוגה כדי שתגיע לטמפרטורת החדר ותתרכך.
כתיבת תגובה