עוגת גבינה עם שמנת חמוצה היא עוגת גבינה אפויה עם שכבה של שמנת חמוצה ותחתית של פירורי ביסקוויטים. עוגה טעימה במיוחד שניתן לשפר עם מגוון תוספות (הפעם הוספתי לעוגה שכבה של ריבת תותים).
מרכיבים
לבסיס העוגה:
- 100 גרם חמאה מומסת (במצב נוזלי)
- 200 גרם ביסקוויטים פתי בר
למילוי הגבינה:
- ¾ כוס סוכר
- 750 גרם גבינה לבנה 5% שומן (רצוי לסנן אותה מעט בתוך בד או גזה)
- 4 ביצים
- 1 כפית תמצית וניל או שקית סוכר וניל
- ½ 1 כפות קורנפלור
לציפוי השמנת:
- 1 מיכל של שמנת חמוצה- 200 מ״ל
- 3 כפות סוכר
- אפשרות הגשה: 4-5 כפות ריבה (תות, מישמש, אוכמניות, פטל )
הוראות הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- במעבד מזון טוחנים את הביסקוויטים לפירורים דקים מאוד.
- יוצקים על הפירורים את החמאה המומסת ומערבבים כדי שכל הפירורים יצופו בחמאה.
- מעבירים לתבנית עגולה בקוטר של 26 ס"מ ומשטחים בעזרת תחתית של כוס.
- מעבירים את בסיס העוגה למקפיא ל-10 דקות.
- בקערה גדולה מערבבים את הגבינה, הביצים, הסוכר (3/4 כוס), קורנפלור ותמצית הוניל עד לתערובת אחידה ללא גושים.
- יוצקים את תערובת הגבינה מעל לבסיס העוגה ואופים בתנור למשך 25 דקות ובינתיים מכינים את השמנת החמוצה.
- מערבבים בקערה את השמנת החמוצה עם הסוכר עד שהתערובת חלקה. פותחים את דלת התנור ובעזרת כף יוצקים בצורה אחידה את הציפוי מעל לפני העוגה, אופים למשך 10 דקות נוספות.
- בסוף האפייה מכבים את התנור, פותחים מעט את הדלת ומניחים מגבת בפתח כדי שדלת התנור לא תהיה סגורה לגמרי.
- לאחר 10 דקות מוציאים את העוגה, בעזרת סכין חדה משחררים מעט את העוגה מסביב ומניחים לה להתקרר ולהגיע לטמפרטורת החדר.
- עוטפים את העוגה בניילון נצמד ושמים במקרר למשך הלילה.
- הגבינה מגירה נוזלים לבסיס הביסקוויטים, לא לדאוג זו המטרה...
- לשידרוג העוגה ניתן למרוח שכבה דקה מאוד של ריבה באופן הבא: בקערה קטנה מערבבים את הריבה היטב כדי שתתרכך ותהיה נוחה למריחה מבלי לפגוע בשכבה העדינה של השמנת, מורחים בעדינות ומוודאים שהשכבה אחידה.
הערות
בתאבון!
פולי תגובה מאת:
דנה את הריבה מוסיפים על העוגה אחרי שמוציאים אותו מהמקרר לפני הגשה או לפני המקרר?
דנה רביב תגובה מאת:
שלום פולי,
את הריבה מוסיפים אחרי שהעוגה התייצבה במקרר. בתאבון 🙂