עוגת לימון היא עוגה מיוחדת, היא קלילה ואוורירית ובעלת חמצמצות מרעננת שמשתלבת נהדר עם כוס תה לאחר הארוחה.
העוגה הזו בהחלט מפתיעה המון אנשים וממש שווה לנסות אותה, אם אתם דואגים מבחינת הפופולאריות שלה אצל ילדים, אכן זו לא עוגת שוקולד אבל גם הבנות שלי אכלו מהעוגה והיו מרוצות, אין ספק שהעוגה הזו מיוחדת וטעימה במיוחד.
מרכיבים
- 6 ביצים מופרדות לחלמונים לחלבונים
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס שמן
- 2 כוסות קמח תופח
- 2 שקיות סוכר וניל
- ¾ כוס מיץ לימון טרי
- ¼ כוס מים
- אבקת סוכר לקישוט
הוראות הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- בעזרת מיקסר מקציפים את החלבונים (הלבן) עם הסוכר לקצף יציב וחזק (זמן ההקצפה משתנה בהתאם לכל מיקסר וטמפרטורת הביצים).
- בקערה נוספת מקציפים ידנית את החלמונים עם הסוכר וניל עד שהסוכר נמס והתערובת מתבהרת.
- יוצקים שמן, מיץ לימון ומים לקערת החלמונים (הצהוב) ומערבבים.
- יוצקים באיטיות את תערובת החלמונים לקצף החלבונים ומערבבים במהירות איטית עד לאיחוד המרכיבים (לא לערבב יותר מידי).
- מוסיפים חצי מכמות הקמח ומקפלים בעזרת מרית (תנועות קיפול מלמטה למעלה באיטיות), מוסיפים את החלק השני של של הקמח ומקפלים שוב. בהתחלה יש גושים אך הם מתפרקים לבסוף...
- משמנים תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ או מלבנית, ניתן להשתמש בתבנית עם חור במרכז אך הכמות של הבלילה היא גדולה מאוד ואני ממליצה על תבנית רגילה.
- יוצקים את הבלילה לתבנית המשומנת ואופים למשך כ-50 דקות עד שקיסם או שיפוד שננעץ במרכז יוצא יבש. העוגה תופחת מאוד ויוצאת גבוהה מאוד, ניתן להניח נייר כסף בתחתית התנור למקרה שהעוגה תגלוש.
- לאחר האפייה מפזרים אבקת סוכר ונהנים מעוגה אוורירית ורכה...
הערות
בתאבון!
חדווה פרנקל תגובה מאת:
היי דנה .אפשרי לשים 3 ביצים ?
דנה רביב תגובה מאת:
היי חדווה,
הביצים במתכון הנל תורמים לעוגה להיות אוורירית מאוד ורכה מאוד, אין אפשרות להחסיר.
שנה טובה
א.מ תגובה מאת:
היי,
אני רוצה לעשות עוגה זהה אך לא בטעם לימון, אלא שוקולד. אוכל להמיר את מיץ הלימון בחלב ואת מחצית מכמות הקמח לקקאו? זה ייצא זהה??
תודה מראש,
יום נפלא!
דנה רביב תגובה מאת:
היי,
אני לא יודעת אם זה אפשרי מאחר ולא ניסיתי.
אם תרצי אוכל לנסות ולעדכן אותך…
יום מקסים.
ליאת ישורון תגובה מאת:
הי דנה אפשר לאפות בתבניות אחרות?
דנה רביב תגובה מאת:
היי ליאת, את יכולה לאפות בכל תבנית שתרצי אך שימי לב שהבלילה הזו היא גדולה ומצריכה תבנית עמוקה או רחבה.
ערב מקסים.
דורית תגובה מאת:
הי דנה
תודה רבה לך על צורת כתיבת המתכונים תמיד שיהיו קלים ופשוטים ומדויקים
ניסיתי כמה מתכונים שלך ותמיד הצלחתי בדיוק כמו שלך (אגב התמונות שאת מצרפת תוך כדי התהליך ממש עוזרות לבדיקה עצמית )
מעריכה זאת מאוד,
חבר׳ה
תנסו את המתכונים של דנה הם תמיד מצליחים אין חשש לבזבז זמן וכסף במצרכים שיזרקו לפח כמו שקרה לי באתרים אחרים .
אגב אני שעד לפני חצי שנה לא ידעתי לעשות כלום במטבח ופרט באפייה
ממאמר גישה אלופה בזכותך!
תודה רבה
דורית
דנה רביב תגובה מאת:
תודה רבה על מילים החמות, מאוד חשוב לי לפרסם מתכונים מדויקים כדי שהתוצאה תהיה טובה וכיף לשמוע שאת נהנת מהמתכונים שלי. המשך שבוע נפלא 🙂
סוזנה תגובה מאת:
טעים!!! טעים!!! טעים!!!
העוגה יצאה כל כך יפה, שהיה חבל לחתוך אותה…
דנה רביב תגובה מאת:
תודה על התגובה סוזנה, חג שמח
חנה היכל תגובה מאת:
אפיתי את 2 העוגות (לימון ותפוז]9- קלות להכנה וטעימות להפליא
. שנה טובה
דנה רביב תגובה מאת:
תודה חנה, שנה טובה.
יעלי תגובה מאת:
דנה יקירה! בוקר אור" העוגה האהובה ביותר על סבי האהוב ועלי! שנינו מכורים ללימון! כמה חיפשתי מתכון מושלם לעןגת לימון כמו שסבתי המוכשרת הכינה ,נראה ששלך היא בול! כמה ניסיתי… אין ספור מתכונים ואף לא אחת הצליחה לשחזר את שהוציאו ידי הקסם של סבתא אסתושה… סבי חגג 100! כן ! כן!, הוא צלול לחלוטין ורוקד וולס בכל הזדמנות אפשרית, אפילו עם האחות שחיסנה אותו לקורונה! ? אני אכין לו את עוגת הלימון שלך! ואין לי ספק שאם היא תצליח לי ותצא כמו שלך, לא יהיה מאושר ממנו ואולי אף תגרום לו לפצוח בריקוד! לצערי, כוחותיי דלים.. אני נאבקת במחלת הסרטן הארורה הזו שסוחטת את כל כוחי.. אך בשביל סבי אעשה מאמץ אדיר ואכין את העוגה.. עכשיו!!! אשוב לדווח.. אה! רציתי רק לשאול, באיזו טמפ' מומלץ שיהיו הביצים לפני ההקצפה?? ממתינה לתשובתך כדי לטוס להכין… תודדדה! על הכל! על ההשקעה בכל מתכונייך ועל שיש לנו מישהי מיוחדת כמוך! שלך, יעלי.
דנה רביב תגובה מאת:
שלום יעלי, מתנצלת שלקח לי זמן לענות. ממש ריגשת אותי! שיהיה לך רק בריאות וחוזק! ואני מקווה שהעוגה תעמוד בציפיות הגבוהות.
מבחינת הטמפ׳ של הביצים עדיף שיהיו בטמפרטורת החדרת ושיהיה ממש בהצלחה.