אפשר להכין ממולא מכל ירק ואת האמת…? אני מכינה ממולא מכל יושבי מגירת הירקות שבמקרר שלי.
אך אין ספק שכאשר מגיעה העונה של פלפלי השושקה (שהוא פלפל אדום ומתוק בעל צורה מאורכת) כל שאר הירקות עוברים להמתנה וסיר גדול של פלפל שושקה ממולא מגיע לבקר בתפריט ארוחת הערב שלנו.
אגב, למרות צורתו המאורכת של הפלפל שושקה אפשר למלא אותם בכמות נכבדת מאוד של מלית ולכן אם זו פעם ראשונה שאתם מכינים פלפל שושקה ממולא אל חשש, להפך זו הולכת להיות אחת ממנות הממולאים המוצלחות ביותר שתכינו.
מרכיבים
- 12-15 פלפלים אדומים מסוג שושקה
למילוי:
- 500 גרם בשר בקר טחון
- 1 בצל
- 2 שיני שום
- 1 כפית מלח
- פלפל שחור
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 קופסא קטנה של רסק עגבניות
- 1 כוס אורז שטוף ומסונן- רצוי מסוג בסמטי הודי
- 1 כוס מים
- חופן פטרוזיליה קצוצה
לרוטב:
- 2 פלפלים- שושקה או 1 גמבה אדומה
- 1 פלפל ירוק חריף
- 1 בצל גדול
- 3-4 שיני שום
- 1 כפית מלח
- ½ כפית פפריקה
- 1 כפית סוכר
- מיץ מחצי לימון
- 1 קופסא קטנה של רסק עגבניות
- ½ 1 כוסות מים
הוראות הכנה
הכנת המילוי:
- מחממים על להבה גבוהה סיר רחב (רצוי כמו סיר של דגים), יוצקים 3-4 כפות שמן.
- קוצצים בצל לקוביות קטנות ומוסיפים לסיר, מטגנים תוך כדי ערבוב למשך 3-4 דקות.
- כותשים או מגררים את השום ומוסיפים לבצל, ממשיכים לטגן ולערבב.
- מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים תוך כדי ערבוב על מנת לפורר את הבשר לפירורים עד שהבשר כולו מבושל ומחליף את צבעו.
- מוסיפים מלח, פלפל, פפריקה ורסק ומערבבים.
- מוסיפים את האורז והמים ומערבבים עד שכל המרכיבים מתאחדים.
- מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים למשך 10-15 דקות. בסיום הבישול מוסיפים פטרוזיליה קצוצה ומכבים את האש. (באמצע הבישול רצוי לבחוש פעם אחת).
- מעבירים את המילוי לקערה גדולה. שימו לב שהמילוי לא מבושל לחלוטין.
- מסירים את הגבעול מכל הפלפלים (חותכים את הקצה), שוטפים ומנקים אותם. כמעט שאין זרעים...
- בעזרת כפית ממלאים כל פלפל עד לקצה אבל לא דוחסים, ניתן לנער אותו מעט כדי שכל המילוי יכנס עד סופו.
הכנת הרוטב:
- משתמשים באותו הסיר שהשתמשנו בו להכנת המילוי. מחממים על להבה בינונית 3 כפות שמן.
- חותכים את הבצל לחצי ולאחר מכן לפרוסות דקות ומוסיפים לסיר.
- פורסים את הפלפלים (גם את החריף) ואת השום לפרוסות דקות ומוסיפים לסיר, מערבבים מעט ונהנים מהריח...
- מתבלים בסוכר, מלח, לימון ופפריקה.
- מוסיפים את הרסק ואת המים ומערבבים. מנמיכים את הלהבה.
- מסדרים את הפלפלים הממולאים בתוך הסיר ובודקים שהרוטב מכסה את הפלפלים עד לכ-3/4 מהגובה.
- מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה למשך 45 דקות עד שעה עד שהפלפלים מתרככים. יש לבדוק במהלך הבישול שהמים לא נגמרו כדי שלא ישרף. במידה וצריך ניתן להוסיף עוד מים.
הערות
מגישים חם עם הרבה רוטב ורצוי עם חצי לימון או ליים, משדרג מאוד!
בתאבון!
בתאבון!
משה תגובה מאת:
כתבתם לגבי הרוטב 1.5 מים ,מה הכוונה לכוס וחצי מים או לליטר וחצי?
דנה רביב תגובה מאת:
היי
כוס וחצי.
המתכון עודכן, תודה רבה