תהליך מלא של הכנת לזניה חלבית מגבינות איכותיות הוא תהליך מעט ארוך מאחר וצריך להכין ולבשל רוטב בשמל ורוטב עגבניות.
האם יש דרך מהירה יותר להכין לזניה ועדיין לשמור על טעם מושלם? בהחלט.
במתכון הלזניה המהיר שלי אני מקצרת את זמן ההכנה של הלזניה על ידי הכנת רוטב העגבניות מעגבניות מרוסקות ללא בישול, אני מוותרת על רוטב הבשמל ומחליפה אותו בגבינת ריקוטה דלה בשומן שנותנת טעם עדין ומרקם נהדר.
בנוסף אני מוסיפה ללזניה גבינה בולגרית התורמת מליחות עדינה, גבינה צהובה וכמובן מוצרלה!
מרכיבים
- פסטה מסוג דפי לזניה (15 דפים)
- 1 קופסא עגבניות מרוסקות (400 גרם) רצוי מאיכות טובה
- 1 כוס מים חמים
- ½ כפית מלח
- מעט פלפל שחור גרוס
- 2 קוביות שום כתוש קפוא
- 2 קוביות בזיליקום קפוא
- 5 עלי בזיליקות טרי (לא חובה)
- 2 כפות שמן זית
- ½ כפית סוכר
לגבינות:
- 1 כדור מוצרלה גדול
- 200 גרם פתיתי גבינה צהובה
- 250 גרם גבינת ריקוטה (רצוי קופסא של גד)
- ½ קובייה גבינה בולגרית
הוראות הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- לקערה גדולה יוצקים את העגבניות המרוסקות, שמן זית, שום, בזיליקום, מלח, פלפל, סוכר ומים ומערבבים עד איחוד המרכיבים.
- יוצקים ומשטחים 3-4 כפות של רוטב בתחתית תבנית מלבנית בגודל של 35/20 ס"מ (בערך דף A4).
- מסדרים שכבה אחידה של דפי לזניה בכל שטח התבנית. (ניתן לשבור לחלקים כדי לוודא שלא יהיו חלקים ריקים)
- יוצקים חצי כוס מהרוטב ומיישרים, מפזרים ¼ מכמות גבינת הריקוטה, הבולגרית והגבינה הצהובה. (לא מוצרלה)
- מסדרים שכבה נוספת של דפי פסטה (לא מועכים).
- שוב יוצקים חצי כוס מהרוטב ומפזרים תערובת של גבינות. כך מסיימים 4 שכבות של פסטה ו-4 שכבות של רוטב עם גבינות. (שימו לב שכל חלקי דפי הפסטה מצופים ברוטב על מנת שלא יתייבשו)
- בשכבה האחרונה של הגבינות מפזרים גם חתיכות של מוצרלה ועלי בזיליקום טריים.
- מכסים בנייר כסף מעט משומן בתרסיס שמן ואופים בתנור למשך 30 דקות.
- לאחר 30 דקות מעלים את חום התנור ל- 200 מעלות ומסירים את נייר הכסף.
- אופים למשך 15 דקות נוספות עד שהגבינה משחימה מעט.
הערות
ניתן להקפיא את הלזניה לפני או אחרי האפייה ופשוט לחמם ולהנות מארוחה נהדרת בקלי קלות.
בתאבון!
בתאבון!
פולי תגובה מאת:
הכנתי,לא ידעתי שזה כל כך פשוט ויצא ממש טעים(חבר שלי ממש אהב חחח )