למי שאוהב להכין בורקס ביתי תמיד יש בצק עלים במקרר ולמי שלא… בביקור הבא שלכם בסופר שווה לרכוש חבילה של בצק קפוא כי מאפה גבינה עם עגבניות שרי הוא מתכון ששווה להכיר.
הטעם שלו מזכיר בורקס גבינה אך עגבניות השרי מוסיפות למאפה טעם מרענן ומיוחד שמשתלב נפלא. המתכון פשוט מאוד להכנה ונראה מדהים על הצלחת.
מרכיבים
- 1 חבילה של בצק פילאס טורקי (600 גרם)- מופשר לילה במקרר
למילוי הגבינה:
- 2-3 כפות גבינה בולגרית (בערך 70 גרם)
- 1 כף פתיתי גבינה צהובה או פרוסה אחת מפוררת לפירורים
- 1 כף גדושה גבינה לבנה
- 1 תפוח אדמה קטן
- 1 ביצה
- מעט פלפל שחור גרוס
למילוי העגבניות:
- 15 עגבניות שרי
- ½ כפית חומץ בלסמי (רצוי מצומצם)
- קורט מלח גס
- קורט תערובת עשבי תיבול יבשים (לא חובה)
- שומשום לציפוי
הוראות הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מבשלים את תפוח האדמה בסיר עם מים עד שמתרכך או מניחים אותו מקולף במיקרוגל ומבשלים.
- בצלוחית קטנה טורפים את הביצה.
הכנת המילוי:
- בקערה קטנה מניחים את תפוח האדמה, גבינה צהובה, גבינה לבנה, גבינה בולגרית ופלפל שחור. מוסיפים 3-4 כפות מהביצה ומועכים בעזרת מזלג עד לקבלת מחית.
הכנת העגבניות:
- חוצים את העגבניות ומניחים בקערה קטנה, מוסיפים את המלח, החומץ הבלסמי ועשבי התיבול ומערבבים. מניחים בצד.
הכנת הבצק:
- פותחים חצי מגליל הבצק ובעזרת סכין חדה קורצים עיגול בגודל של קערית קטנה או כוס רחבה (תלוי בגודל המאפה שאתם רוצים).
- מעבירים את העיגולים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מסמנים עיגול קטן במרכז שעליו נניח את המילוי, שימו לב שאת העיגול הקטן לא חותכים אלא מסמנים בעדינות עם סכין רק כדי שיווצר איזור שיתחום את המילוי כדי שלא יתפח.
הרכבת המאפה:
- מניחים בערך חצי כף מהמילוי במרכז העיגול בתוך שטח הסימון (ראו תמונה),
- משטחים מעט ומעליו מסדרים 3-5 עגבניות שרי כאשר צידם החתוך מונח כלפי מעלה.
- מברישים בביצה את הטבעת החיצונית ומפזרים מעט שומשום. |(ראו תמונה).
- ממשיכים להכין את שאר הבצק.
- אופים בתנור למשך 25 דקות עד שהמאפים מקבלים גוון זהוב חום.
- מגישים חם.
הערות
בתאבון!
כתיבת תגובה