מה עוד אפשר להגיד על פסטה?! אני מטורפת על פסטה בכל רוטב שהוא.
את הפסטה הזו טעמתי לראשונה אצל אחותה של חמותי, לא הייתי בטוחה שהבנות שלי יאכלו את הפסטה הזו אך הן פשוט טרפו אותה…
אבל במחשבה שנייה מה יש לא לאהוב? רוטב מתוק ומרוכז של עגבניות שרי צלויות נהדרות שלהן מוסיפים תוספות לפי טעמכם האישי.
זהו ממש רוטב שמקבל באהבה כל תוספת שתרצו כמו: גבינות, בזיליקום, פטרוזיליה וכו…
אני מכינה את הרוטב עם זיתים מסוג קלמטה שמוסיפים טעם מיוחד ומלוח וגרידת לימון שמוסיפה ארומה ועומק לרוטב.
תהנו…
מרכיבים
- 1 חבילת פסטה מסוג ספגטי או פטוצ'יני.
- 1 קופסא של עגבניות שרי בערך 600-700 גרם (אפשר יותר למי שאוהב הרבה רוטב)
- 3 שיני שום
- ⅓ כוס שמן זית
- גרידה מקליפת חצי לימון (לא חובה אבל מומלץ!)
- חופן זיתים מסוג קלמטה 10-15 זיתים
- 2 כפיות חומץ בלסמי מרוכז או כפית חומץ בלסמי רגיל
- ¾ כפית סוכר (רצוי חום)
- כפית מלח גס
- פלפל שחור גרוס
- גבינת פרמזן להגשה
הוראות הכנה
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- חוצים את העגבניות לחצאים ומניחים אותן בתבנית בגודל של כחצי מגודל תבנית התנור כאשר פניי העגבניה כלפי מעלה (ראו תמונה).
- קוצצים את השום ומפזרים בתבנית.
- מפזרים סוכר, מלח גס, פלפל גרוס, בלסמי ושמן זית.
- מכניסים את העגבניות לתנור ואופים למשך כחצי שעה עד שהעגבניות צלויות היטב.
- בינתיים קוצצים את הזיתים ומכינים את גרידת הלימון. (בשלב זה ניתן להכין תוספות אחרות שאתם אוהבים).
- מוציאים את העגבניות מהתנור ומניחים להן להתקרר מעט.
- מועכים את העגבניות בעזרת מזלג עד שמקבלים רוטב סמיך. (זהירות זה משפריץ וחם).
- מוסיפים את התוספות ומערבבים.
- מעבירים את הפסטה לקערת הגשה גדולה.
- בסיר גדול עם מים רותחים מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן על גבי האריזה.
- מסננים היטב את הפסטה ומוסיפים לרוטב. מערבבים עד שכל הפסטה מצופה ברוטב.
- מגררים גבינת פרמזן ומגישים חם.
- בתאבון!
כתיבת תגובה