גלילי פילו במילוי גבינה, גלילים דקים ופריכים שפשוט מתפצחים בפה במילוי גבינות הן נשנוש מעולה בכל זמן ובמיוחד כשמארחים, שומרים כמה גלילים אפויים במקפיא ומכניסים אותן בעודם קפואים לתנור לחימום קל לפני ההגשה.
חותכים כמה ירקות ומגישים לצד גבינות טעימות כדי לטבול בהן את הגלילים הפריכים הללו.
בתקופה האחרונה בצק הפילו קיבל מקום של כבוד כמעט בכל מקפיא, הוא משמש כתחליף בריא יותר לבצק העלים במאפים נהדרים כמו בורקסים, רולדות ממולאות ועוד…
מכיון שהבצק הוא ללא שומן צריך לדאוג לכסות אותו כשהוא לא בשימוש וכמובן כשאופים איתו צריכים לשמן אותו בכל שכבה.
תנו לו הזדמנות…
מרכיבים
- 6 דפי בצק פילו (מופשרים לילה במקרר)
- 100 גרם פתיתי גבינה צהובה
- 3 כפות גבינת פרמזן מגוררת
- חצי קובייה גבינה בולגרית רכה
- 1 ביצה
- 50 גרם חמאה מומסת
- כחצי כוס שומשום
הוראות הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- טורפים היטב את הביצה עם כף מים.
- בקערה קטנה מניחים את הגבינות ומוסיפים חצי מהביצה הטרופה. מערבבים עם מזלג תוך כדי מעיכה של הגבינות ליצירת מחית דביקה ואחידה. מניחים בצד.
- מניחים נייר אפייה על השיש ומברישים מעט בחמאה מומסת.
- מניחים עלה פילו אחד על נייר האפייה ומברישים גם אותו, מניחים עוד עלה מעליו ומברישים שוב ממשיכים לעלה נוסף כך שסה"כ יהיו לנו 3 עלי בצק פילו אחד על השני שמוברשים בחמאה.
- חותכים את הבצק לאורכו במרכז ולאחר מכן 3 פעמים לרוחבו (ראו תמונה) סה"כ 8 מלבנים.
- מניחים מעט מהמילוי בשורה בתחתית הבצק, בערך כף.
- מברישים במעט ביצה את החלק העליון של המלבן, החלק הרחוק מכם שידביק את הבצק בסוף הגלגול.
- מגלגלים את מלבן הבצק כאשר משתדלים להדק את הגבינה פנימה ומניחים את הגליל על התפר כדי שלא יפתח בזמן האפייה.
- ממשיכים להכין עו 8 גלילים מדפי הפילו הנותרים.
- מעבירים את הגלילים לתבנית התנור מרופדת בנייר אפייה.
- מברישים בביצה ומפזרים שומשום.
- אופים בתנור למשך 25-30 דקות עד השחמה.
- בתאבון!
הערות
ניתן להקפיא את גלילי הפילו לאחר האפייה ולחמם בתנור מספר דקות לפני ההגשה...
שוש טרוינה תגובה מאת:
מעולה