מי שמכיר אותי יודע שאני לא מזמינה פסטה במסעדות, זאת מכיון שאני מאמינה שפסטה ביתית טעימה הרבה יותר ובריאה הרבה יותר.
זה כיף להכין מנת פסטה טובה לארוחת ערב זוגית או לזוג חברים שבאים וכמובן פתרון נהדר גם כארוחת ערב לילדים.
פסטה ברוטב שמנת ובטטה היא ארוחה קלה, טעימה ומשביעה שניתן להכין בפחות מ 35 דקות.
המנה הזו נראת בדיוק כמו מנה שתקבלו במסעדה וטעימה לא פחות והכי חשוב תכיל רבע מכמות הקלוריות שבמנה במסעדה בזכות השימוש בשמנת 10% שומן.
נסו והווכחו!
מרכיבים
- ½ חבילת פסטה מכל סוג שאוהבים (250 גרם)
- 1 כף שמן זית
- 20 גרם חמאה
- ½ כפית מלח
- 1 בטטה
- ½ בצל
- 1 מיכל שמנת מתוקה 10% שומן (250 מיליליטר)
- ⅓ כוס חלב
- מעט פלפל שחור גרוס
- מעט אגוז מוסקט
- 2 כפות פרמזן מגורר דק
להגשה: מעט פרמזן
הוראות הכנה
הכנת הרוטב
- בסיר בינוני על להבה בינונית מחממים שמן זית וחמאה.
- קוצצים את הבצל והבטטה לקוביות קטנות מאוד ומוסיפים לסיר, מטגנים תוך כדי ערבוב 5 דקות.
- מתבלים במלח ומכסים את הסיר במכסה, מבשלים למשך 5-7 דקות נוספות עד שהבטטה מתרככת מעט.
- יוצקים לסיר את השמנת והחלב ומוסיפים פלפל שחור ואגוז מוסקט, מערבבים היטב ומבשלים כשהסיר מכוסה למשך 5-10 דקות עד שהרוטב מסמיך מעט. (אם הרוטב עדיין נוזלי מידי נותנים לו לבעבע ללא מכסה עוד 2-3 דקות נוספות), בינתיים מכינים את הפסטה.
הכנת הפסטה
- ממלאים סיר גדול במים ומביאים לרתיחה. מבשלים את הפסטה דקה פחות ממה שכתוב על האריזה.
- מוציאים את הפסטה ושוטפים אותה במסננת תחת ברז מים קרים ומניחים בצד.
בחזרה לרוטב
- מוסיפים 2 כפות גדושות של פרמזן מגוררת, מערבבים וטועמים. בשלב זה ניתן להוסיף מעט מלח במידה וצריך.
- כשהרוטב מוכן מוסיפים פנימה את הפסטה ומערבבים כדי שהרוטב יצפה את כל הפסטה.
- מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים מעל פרמזן מגוררת...
- מגישים חם.
- בתאבון!
חפצי תגובה מאת:
האם מתאים להוסיף ערמונים??
דנה רביב תגובה מאת:
בוודאי!
רק יהיה טעים יותר.
חג שמח
לורין תגובה מאת:
שלום,
רציתי לשאול אם צריך לפני זה להכין את הבטטה? הכוונה להרתיח אותה במים ?
דנה רביב תגובה מאת:
היי לורין
אין צורך להרתיח את הבטטה, חותכים אותה לקוביות מאוד קטנות והיא מתבשלת עם השמנת.
תבדקי לפני שאת מסיימת את הבישול של הרוטב
יום מקסים
נעמה תגובה מאת:
הכנתי עם ירקות שהיו בבית – כרובית וגזר – ויצא מעולה!
יערה תגובה מאת:
הי דנה,
תודה על תגובתך המהירה. אני רוצה לעדכן שהכנתי אתמול ויצא מושללם!!!
תודה רבה!
יערה
יערה תגובה מאת:
דנה שלום,
האם אכן מדובר בשמנת מתוקה? ולא שמנת לבישול?
תודה רבה,
יערה
דנה רביב תגובה מאת:
היי יערה
אכן מדובר בשמנת מתוקה לבישול 10% או 15% שומן
ערב נעים