עוגיות תמרים הן עוגיות שמתאימות בכל זמן עם קפה או תה. אני מכינה אותן תמיד בגרסת פרווה לכבוד גיסתי שרגישה ללקטוז ומאוד אוהבת את העוגיות הללו…
מי שמעוניין להפוך את העוגיה לחלבית יכול בקלות להחליף את המרגרינה בחמאה או את ממרח התמרים בממרחים שונים שאתם אוהבים.
מרכיבים
- ½ 3 כוסות קמח
- 3 כפות סוכר
- 1 סוכר וניל
- 1 אבקת אפייה
- 200 גרם מרגרינה או מחמאה רכה
- ⅓ כוס שמן
- ½ כוס מים
- רבע כפית מלח
- למילוי:
- 2 כפיות גדושות קינמון
- 1קופסא של ממרח תמרים
אפשרויות מילוי נוספות:
- ממרח חלבה ומעט סילאן
- ממרח חמאת בוטנים +בוטנים קצוצים
- שוקולד+סוכריות צבעוניות
הוראות הכנה
- חממו תנור לחום של 180 מעלות.
- מערבבים בקערה את החומרים היבשים: קמח, אבקת אפייה, סוכר, סוכר וניל ומלח.
- עושים גומה במרכז ויוצקים אליה את השמן, המים והחמאה (תמונה 1).
- מערבבים (ראו תמונה מספר 2, כך צריך להראות הבצק לאחר ערבוב כל החומרים) המשיכו עד שנוצר בצק חלק.
- מכסים את הבצק בניילון נצמד ומקררים למשך כחצי שעה במקרר, קירור הבצק יעזור לרדד ולגלגל אותו בקלות.
- מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שוים, כל חלק יהפוך גליל ארוך טעים. (תמונה 3).
- על משטח מקומח רדדו חלק ראשון למלבן ברוחב של כ- 35 ס"מ על 25 ס"מ.
- תצטרכו לעבוד בזהירות רבה כי הבצק מאוד רך, הקפידו לקמח גם את הבצק כדי שלא ידבק למערוך. (זה לא נורא אם הבצק נקרע כי אפשר להדביק).
- מרחו את הבצק בעדינות בממרח התמרים (בשליש מהכמות)(ראו תמונה 4)
- פזרו קינמון ואגוזים (אפשר גם בלי האגוזים) והתחילו לגלגל...
- את הקיפול הראשון של הרולדה תמיד צריך לצבוט ולהדביק אותו לממרח (ראו תמונה 6).
- המשיכו לגלגל בעזרת הכריות של כף היד מצד אחד עד לצד השני.
- מרימים במהירות את הרולדה ומניחים אותה על נייר אפייה בתבנית התנור, יש להניח אותה כך שצידה החלק כלפי מעלה (ראו תמונה 7).
- בעזרת סכין חדה חלקו את הרולדה לעוגיות אך לא לחתוך עד הסוף, רצוי לנגב את הסכין בין כל חיתוך (תמונה 8).
- הכניסו לתנור למשך 25-35 דקות, העוגיות מעט מזהיבות אך נשארות בהירות.
- ברגע שהעוגיות יוצאות מהתנור יש לחזור על החיתוך אך הפעם עד הסוף כלומר להפריד את העוגיות ביניהן וכמובן לזרות המון אבקת סוכר...
- יש לתת לעוגיות להצטנן לפני שאוכלים מכיון שכשהן חמות הן רכות ולאחר שמתקררות הן הופכות להיות פריכות מאוד...
- בתאבון!
שוש תגובה מאת:
מתכון מעולה.
זהבית אינגבר תגובה מאת:
תודה על מתכון מוצלח. העוגיות הטעימות ביותר שהכנתי. בכיבוד איתן כל אחד מתלהב ?
דנה רביב תגובה מאת:
היי זהבית
אני שמחה לשמוע, תודה רבה על התגובה
יום מקסים
רבקה תגובה מאת:
אין על העוגיות האלה! אין! תמיד אותן מחמאות תמיד אותו הטעם
פשוט מושלם
מיתר תגובה מאת:
ואווו הכנתי את המתכון הזה כמה וכמה פעמים והבאסה היחידה שהעוגיות נחטפות כהרף עין !!! קוצרות מלא מחמאות כל פעם מחדש!!! תודה תודה תודה!!
ד.א
ניתן להקפיא את העוגיות? ואם כן באיזה שלב ??
דנה רביב תגובה מאת:
היי מיתר
אני שמחה לשמוע!
העוגיות נשמרות נהדר בהקפאה בקופסא אטומה, תוכלי להוציא מידי פעם כמה עוגיות והן יפשירו מהר מאוד בטמפ החדר.
חג שמח
נועה רסיד תגובה מאת:
עשיתי מלא מתכונים של עוגיות תמרים אבל הם וואוווי הכנתי אותם כמה פעמים והם פשוט לא מפסיקים לבקש ממני להכין אותן עוד ועוד..
פשוט טעים ופריך בטירוףףףף
תודה לך על מתכון מושלםםםםם
דנה רביב תגובה מאת:
היי נועה
אני ממש שמחה לקרוא את תגובתך
תודה רבה ויום נעים
Rachel תגובה מאת:
כול כך מוצלח ששוה תגובה 🙂 משדרגת עם חמאה במקום מרגרינה; מיץ תפוזים במקום מים; מוסיפה לתמרים כפית קקאו
Rachel תגובה מאת:
וכמובן קמח כוסמין מלא
דנה רביב תגובה מאת:
היי
תודה ששיתפת אותנו
יום מקסים
זהבית תגובה מאת:
את העוגיות הללו שלחתי כמתנה בצנצנת נאה מעבר לים. הן קיבלו ציון מעולה. אישית, בביתי הן עוגיות אהובות. ממליצה בחום. תודה לבישולי ?
דנה רביב תגובה מאת:
היי זהבית
מאוד שמחתי לקרוא את התגובה שלך.
המון תודה
הילה תגובה מאת:
היי הכנתי בפעם הראשונה שלי עם קמח תופח ויצא פשוט מושלם!! תודה רבה לך על מתכון מדהים
אילת תגובה מאת:
מתכון מעולה!!! מכינה כבר בפעם החמישית בערך רך פריך וטעים….
ריקי אלמליח תגובה מאת:
עוגיות מהממות טעימות.עשיתי כבר כמה פעמים.יד מתכונים שונים לעיגיות אלו אבך אין על המתכון הזה
שחר תגובה מאת:
אפשר להכין את הבצק במעבד מזון או במיקסר עם ווגיטרה/לישה?
דנה רביב תגובה מאת:
היי שחר
בוודאי.
שוהם קופולוביץ תגובה מאת:
מתכון מעולה ,
תודה!! ♡
ענת תגובה מאת:
מוש מוש מוש לם!!!
אלה תגובה מאת:
היי
מתכון אליפות, יצא לי מדהים
האם אפשר להכפיל כמויות? ואם כן , ממש כפול מכל דבר?
לאה תגובה מאת:
החלפנו את המרגרינה בשמן ויצא פשוט שלמותתתתתתת תודה על המתכון
גל תגובה מאת:
אפשר לשים קמח תופח במקום רגיל +אבקת אפיה ??
דנה רביב תגובה מאת:
היי גל
אחוז מרכיב ההתפחה ביחס לקמח במתכון הזה שונה מהיחס שבו קיים בקמח התופח ולכן הקמח התופח מאליו לא מתאים.
יום מקסים
דבי תגובה מאת:
היי. אפשר להמיר את המרגרינה בשמן קוקוס?
אם כן בכמה?
תודה!
דנה רביב תגובה מאת:
היי דבי
לא ניסיתי עדיין להמיר לשמן קוקוס, אני מניחה שניתן…
אכין ואעדכן…
יום מקסים
עדן עדן תגובה מאת:
העוגיות הכי טעימות שיש אלופה!!!!
תודה רבה על המתכון אין מילים..
לא הפסקתי לגרוף מחמאות
מרקם מושלם !!
מכינה את המוןןן
דנה רביב תגובה מאת:
היי עדן
שמחה מאוד שאהבת את המתכון, אכן העוגיות האלו ממש מושלמות!
תודה על תגובתך…
יום מקסים
רעות תגובה מאת:
יצא טעים ..???
מירי תגובה מאת:
היי
אני מאוד אוהבת את עוגיות התמרים אל ללא קינמון האם יש אפשרות להוריד את הקינמון מהמתכון?
ואם בטעות חתחתי הכל (עד הסוף זה נורא ?)
אסנת תגובה מאת:
מושלמות!!!
טעימות ונמסות בפה. חוסלו מיד.
תודה רבה על השיתוף דנה.
שני תגובה מאת:
בדרך כלל לא חושבת להגיב במתכונים אך חייבת הפעם ..
הבצק מדהיםםםם למרות שהיה לי חשש בגלל הכמות הענקית של המרגרינה .
אבל אין ספק דזהו המתכון המנצח.. והטעם פשוט אליפות.
הכנץי מראש כמות כפולה …חבל שייגמר תול כמה שעות… אז עדיף שיחזיק יום וחצי… חחחחח
תודה רבה .
המתכון נכנס לספר המתכונים של המשפחה… שמחה שמצאתי סוף סוף בצק פריך ללא בייצים וטעים.
דנה רביב תגובה מאת:
היי שני
אני ממש שמחה לקרוא את תגובתך. אכן מתכון מעולה!
את יכולה להמיר לחמאה במידה ואת רוצה חלבי (אפילו יותר טעים)
חג שמח
דידי תגובה מאת:
הי, קודם כל תודה רבה על מתכונים נפלאים, הכנתי את הרולדה פעמיים ובמקום תמרים פוררתי חלבה, באפייה הרולדות נפתחו לי, לא פוצצו בחלבה, מה הסיבה ?
דנה רביב תגובה מאת:
היי דידי
לפעמים זה קורה גם לי ויש מספר סיבות לכך למשל: חומרי ההתפחה בבצק כבר החלו להיות פעילים ולהתפיח ועם האפייה בתנור התנפח מידי, או שאולי הבצא לא היה קריר מספיק, לפעמים כדאי לקרר אותו לפני העבודה (זה בהחלט תלוי בטמפרטורת החדר). מצב זה קורה גם כאשר מרדדים את הבצק ותוך כדי רידוד הוא נמתח, אסור למתוח אותו.
יש עוד מספר סיבות הגיוניות אך זה בצק כל כך נימוח וטעים שהוא מושלם בכל מצב…
נסי לקרר את הבצק במקרר לפחות חצי שעה ולרדד ללא מתיחה.
יום נעים
חן תגובה מאת:
מדהימות פריכות וטעימות בטירוף!!!! תודהה
דנה רביב תגובה מאת:
תודה רבה חן,
המשך שבוע נפלא.
אסתר תגובה מאת:
עוגיות טעימות מאוד יצא לי להכין אותן כמה פעמים . מה שהכי שימח אותי שבתי בת השנתיים אוהבת אותן מאוד
דנה רביב תגובה מאת:
היי אסתר
גם אצלי מאוד אוהבים… כנראה המרקם הנימוח…
בתאל תגובה מאת:
היי אפשר לתת לבצק לנוח יותר מחצי שעה ? אם כן מה המקסימום שאפשר?
דנה רביב תגובה מאת:
היי בתאל
רצוי שלא יותר מידי זמן מאחר ויש בבצק חומרי התפחה.
יום מקסים
סיון מנחם תגובה מאת:
היי האם אפשר להשתמש במוצרי פרג?
דנה רביב תגובה מאת:
היי סיון
בוודאי, יש ממרחי פרג מוכנים בחנויות והם נהדרים בהחלט.
יעל תגובה מאת:
היי דנה, חייבת לומר שזו הפעם הרביעית שאני אופה אותן והן נחטפות כמו סוכריות.
תודה על מתכון קל וטעים! האורחים ממש משתגעים אליהן.
דנה רביב תגובה מאת:
היי יעל
כיף גדול לשמוע!
תודה ושנה מקסימה
סמדר תגובה מאת:
הכנתי בדיוק לפי המתכון ויצא מושששששלם
דנה רביב תגובה מאת:
היי סמדר,
תודה רבה על תגובתך!
המשך ערב נעים
מאיה תגובה מאת:
שלום,
הכנתי כמה פעמים ויצא מושלם!
רוצה להכים מראש את המלית לבצק כך שיעמוד משהו כמו 6 שעות במקרר ואז להכין איתו את העוגיות. האם אפשרי?
תודה!!
דנה רביב תגובה מאת:
היי מאיה
תודה רבה על תגובתך…
אין שום בעיה להכין מראש ולשמור בקירור אך רצוי להוציא מהמקרר קצת לפני הזמן על מנת שיגיע לטמ׳פ החדר.
שבוע טוב
מוריה תגובה מאת:
היי רציתי לדעת שאני מכינה את המרגרינה לתוך הבצק להמיס אותה לפני זה כי אני עושה את הפעולה של הבצק ידני
דנה רביב תגובה מאת:
היי מוריה,
אכן יש להכניס את המרגרינה כאשר היא רכה.
המתכון עודכן.
תודה ויום מקסים.
רינה תגובה מאת:
המתכון נהדר אפשר לוותר על השמן..
מירי תגובה מאת:
מתכון מהמם….הבצק רך ונעים לעבוד איתו!
העוגה נינוחה בפה זה פשוט טעים ברמות!!!!
דנה רביב תגובה מאת:
היי מירי, כיף לשמוע…
תודה ושבת שלום.
מירב תגובה מאת:
הכנתי עם קמח כוסמין. יצא מצוין רק קצת מתוק מדי. בבצק אוותר על הסוכר להבא. תודה רבה
מזל תגובה מאת:
היי,
רציתי לדעת כאשר אני מחליפה את הממרח תמרים בממרח שוקולד, באיזה ממרח רצוי להשתמש?
דנה רביב תגובה מאת:
היי מזל,
אני אוהבת להשתמש בנוטלה או שוקולד שחר פרווה (עם מכסה צהוב) שניהם מעולים באפייה.
יום מקסים
ריבי תגובה מאת:
הכנתי ויצא ממש פריך וטעיםםםםם
תודה רבה!!!
דנה רביב תגובה מאת:
היי ריבי,
תודה על תגובתך, אני שמחה לשמוע.
שבת שלום
אביתר תגובה מאת:
הכנתי את העוגיות. בתור הפתעה לאישתי. יצא פיצוץץץץץץ. גם גברים יודעים לאפות!
Rachel cohen תגובה מאת:
מגניב וטעים ברמות .מאמצת את המתכון לעתיד ❤
ליאת תגובה מאת:
אתמול הכנתי את הרולדה ומראש הכנתי כמות כפולה אני יכולה לומר שנשארו רק כמה יחידות גם בבית וגם במשרד כולם אהבו!!!!
תודה רבה 🙂
דנה רביב תגובה מאת:
היי ליאת
אני שמחה לשמוע…
תודה רבה על תגובתך
יום מקסים
מיטל תגובה מאת:
שלום.
במקום קמח ושמרים. אפשרי קמח תופח?
אשמח לתגובה. תודה ושנה טובה
דנה רביב תגובה מאת:
היי מיטל,
במתכון לעוגיות התמרים לא משתמשים בשמרים אלא בקמח רגיל בתוספת אבקת אפייה.
ב-2 כוסות קמח תופח יש טיפה פחות אבקת אפייה אך בעוגיות האלו זה לא נורא.
תוכלי להמיר את הקמח בקמח תופח.
יום מקסים.
ליאת תגובה מאת:
דנה חזרתי לעדכן שהפעם לא טעיתי והכפלתי מראש את הכמויות עוגיות מעולות!
כל כך פריכות וטעימות גם הילדים שלי אהבו מאוד
אלופה!
Tal תגובה מאת:
מה הכמות שיצאה לך? כמה עוגיות ?
דנה רביב תגובה מאת:
היי טל,
זה תלוי בעובי החיתוך, יוצא לי 50-60 עוגיות.
שנה טובה
אילת תגובה מאת:
אם אני ממירה חמאה לשמן. כמה שמן על 100 גרם חמאה?
דנה רביב תגובה מאת:
היי אילת, על מנת לשמור על מרקם העוגיה את יכולה להמיר את החמאה במחמאה אך לא בשמן.
יום נהדר.
יעל תגובה מאת:
האבקת אפייה לא מתוזכרת בהוראות הכנה . שימו לב.
דנה רביב תגובה מאת:
היי יעל, תודה רבה שהודעת לנו…
המתכון עודכן.
יום טוב
חלי תגובה מאת:
בוקר אור לך
רציתי לשאול המרגרינה צריכה להיות קרה
או רכה או מומסת במיקרוגל?
תודה
דנה רביב תגובה מאת:
היי חלי, המרגרינה צריכה להיות רכה.
תודה על השאלה, המתכון עודכן.
יום טוב.
יעל יוסף תגובה מאת:
כאשר הבצק כזה עדין אני עובדת עם שתי נירות פרגמנט ובניהם הבצק וזה עובד יופי והבצק לא נקרע. אני מרימה את הנייר העליון מורחת ומקפלת את הבצק בעזרת הנייר וזו שיטה מעולה.
רוז תגובה מאת:
מתכון מעולה! הכנתי לחג ולא נשאר! יצא פריך וטעים!!
איילת תגובה מאת:
זה מתכון מצויין, אני אופה עוגיות אלו כבר שנים.. יש לי הערה, כאשר המלית מתוקה כמו תמרים שוקולד או חלווה, אפשר לוותר על הסוכר בבצק…:)