תמיד שווה להכיר מתכונים לארוחת ערב מהירה ועשירה בירקות מזינים, לכן לביבות ירקות הן פתרון מושלם לכל ארוחה חלבית והן משתלבות נהדר עם שלל גבינות וירקות.
ההורים שביננו יודעים שילדים וירקות לא תמיד הולכים ביחד ולכן בלביבות הללו אני מגררת את הירקות בפומפייה דקה וכך אף אחד מהילדים לא שם לב לירקות שנמצאים שם (אחרי שהם טועמים לביבת ירקות אחת.. הם לא יכולים להפסיק לאכול אותן).
זמן ההכנה קצר במיוחד ואתם יכולים להכין צלחת גדולה של לביבות תוך 20 דקות בלבד.
טיפ קטן: את הלביבות אפשר להוסיף לכריכים וכך להכין כריכים מעניינים וטעימים גם לבית הספר, פשוט מכינים בערב ומשאירים בקופסא אטומה במקרר. בבוקר מכינים כריך עם גבינה או חומוס וירקות חתוכים ומוסיפים לביבות ירקות לפי הטעם.
אגב הטיפ הזה מבוסס על נסיון אישי, אני בתור ילדה תמיד ביקשתי 2 כריכים כאלו לבית הספר, אחד בשבילי והשני היה מתחסל על ידי חברותי שביקשו לטעום מהכריך המיוחד…
- 3 תפוחי אדמה
- 1 בצל קטן
- 1 קישוא
- 1 בטטה
- 3 ביצים
- 1 כפית מלח
- ½ כפית פפריקה
- ¼ כפית כורכום
- ¼ כפית פלפל שחור
- מעט עירית קצוצה
- שמן לטיגון
- מגררים את הירקות בפומפייה בצד הדק ולא הגס (הילדים לא שמים לב למה שיש בפנים).
- סוחטים את הירקות היטב ומעבירים לקערה גדולה, מוסיפים את התבלינים והביצים ומערבבים היטב.
- על להבה בינונית מחממים מחבת רחבה עם שמן לטיגון עד לגובה של בערך חצי ס"מ.
- בעזרת כף יוצקים לביבות מהתערובת למחבת, השתדלו לסחוט מעט מהנוזלים.
- מטגנים כדקה עד 2 והופכים לצד השני, הלביבות משחימות מעט. (שימו לב שהלהבה לא גדולה מידי ותשרוף מהר את הלביבות במקום לבשל אותן טוב).
- מעבירים את הלביבות המוכנות לצלחת מרופדת בנייר סופג על מנת לספוג את השמן העודף.
- בתאבון!
כתיבת תגובה