עוגת שמרים (או בגרסה האירופאית קראנץ שוקולד) היא הגביע הקדוש של מאפה השמרים, טעים במיוחד אבל נתפס כקצת מאתגר להכנה.
לדעתי העוגה והמתכון הזה שווים את ההשקעה וכדי שלא תלחצו מהכנת עוגות שמרים, צילמנו המון תמונות של מהלך ההכנה ובנוסף אפילו סרטון כך שלא תתקשו בהכנת המתכון.
מה שאני אוהבת במתכון הוא שהעוגה יוצאת אוורירית ורכה במיוחד.
*ניתן בקלות להפוך את המתכון לעוגת שמרים פרווה בכך שמחליפים את החלב במים פושרים ואת החמאה במרגרינה…
מרכיבים
מרכיבים לבצק:
- 600 גרם קמח (1/2 4 כוסות)
- 1 שקית שימרית
- חצי כוס סוכר
- חצי כפית מלח
- 100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
- 2 ביצים
- ¾ כוס חלב פושר
מרכיבים למלית:
- 500 גרם ממרח שוקולד (נוטלה, שחר...)
- בערך 100 גרם של תוספת לפי טעמכם האישי כמו: אגוזים, פירורי עוגיות, קוקוס ועוד... (לא חובה)
- 2 כפיות קינמון
- מרכיבים לסירופ סוכר:
- ½ כוס סוכר
- ½ כוס מים
הוראות הכנה
- מנפים לקערת המיקסר את הקמח ומוסיפים את המרכיבים היבשים: מלח, סוכר, שמרים. בוחשים מעט כדי לאחד את המרכיבים. (דואגים להרחיק את המלח מהשמרים...)
- יוצרים גומה במרכז ומוסיפים את החלב הפושר, טורפים מעט את הביצים ומוסיפים אותן גם כן.
- מפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה בינונית ולשים בעזרת וו הלישה (צורת קרס) כ- 5 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש (מעט דביק ).
- מוסיפים את החמאה ומפעילים שוב את המיקסר לעוד 3 דקות עד שהחמאה נטמעת לתוך הבצק.
- מכסים בניילון נצמד ומניחים לבצק לתפוח עד שמכפיל את נפחו, כ-40 דקות.
- לאחר ההתפחה הבצק רך ונוח לעבודה, מקמחים מעט את משטח העבודה ומחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים.
- מרדדים למלבן בעובי של קצת פחות מחצי ס"מ ולאורך של כ- 35 ס"מ על 20 ס"מ רוחב.
- מורחים שליש ממרח השוקולד בשכבה אחידה ומפזרים באופן שווה שליש מכמות הקינמון.
- מפזרים שליש מכמות התוספת שבחרתם ומתחילים בגלגול.
- מתחילים בגלגול וצביטה של הבצק בחלק שקרוב אליכם וממשיכים לגלגל לצורת גליל עד הסוף.
- מניחים את הגליל על הצד הפתוח של (התפר) ובעזרת סכין חדה חוצים אותו לאורכו.
- הופכים את שני החצאים כדי שהחלק החתוך שמלא בשוקולד יהיה עם הפנים כלפי מעלה.
- מרימים אחת מהחלקים על גבי השני ליצירת צורת איקס ומתחילים לסובב מהמרכז עד הקצה ליצירת בורג (ראו סרטון בתחתית העמוד).
- מהדקים את הקצוות היטב כדי שלא יפתחו בזמן ההתפחה ומכניסים אותם מתחת לעוגה.
- מעבירים בזהירות את הקראנץ לתבנית חד פעמית משומנת.
- ממשיכים להכין את שאר הקראנצים.
- מברישים את פני הקראנצים בביצה טרופה ומניחים להתפחה נוספת עד להכפלת הנפח בערך 20 דקות.
- מחממים תנור לחום של 175 מעלות.
- בינתיים מכינים את הסירופ: בקלחת קטנה מניחים מים וסוכר ומחממים על להבה נמוכה תוך כדי עירבוב עד שהסוכר נמס והסירופ חלק.
- אופים את הקראנצים בתנור למשך 35 דקות עד שהם משחימים.
- ברגע שמוציאים את העוגות מהתנור מברישים אותם בסירופ (הסירופ צריך להיות בטמ"פ החדר ולא חם). יש לחזור על פעולת ההברשה מספר פעמים כדי שיהיה מספיק סירופ שיספג לתוך הבצק כדי שלא יהיה יבש.
- בתאבון!
הערות
מתכון הבצק מבוסס על מתכון של אורן גירון עם שינויים קלים שלי
עוגת שמרים (קראנץ שוקולד) – תמונות הכנה
סרטון וידאו להמחשת עיצוב הבצק:
סוזי תגובה מאת:
עשיתי את המתכון והעוגות יצא מושלמות,איך ניתן לעשות בצק שמרים שוקולד?
דנה רביב תגובה מאת:
היי סוזי
אם הבנתי אותך נכון את מתכוונת לבצק עצמו שיהיה שוקולדי…
בבצק ניתן להוריד 2 כפות מהקמח ולהמיר ב-1/2 כוס קקאו.
מאמינה שיעשה עבודה נפלאה
נשמח שתשתפי אותנו
שבוע טוב
סוזי תגובה מאת:
עשיתי את המתכון ויצאו לי עוגות מושלמות
דיקלה כהן תגובה מאת:
היי
אשמח לעזרה
יש לי שמרים באבקה
כמה כפות צריך לשים לאותה כמות של 3 פסים?
דנה רביב תגובה מאת:
היי דיקלה
ניתן להמיר את השמרית ב- 2 כפות שמרים יבשים.
חג שמח
שרית תגובה מאת:
שלום, באיזה כמות של שמרים אני צריכה להשתמש כשמדובר בשמרים יבשים?
דנה רביב תגובה מאת:
היי שרית,
שקית שמרית מכילה 50 גרם שמרים טריים, ניתן להמירה ב 2 כפות שמרים יבשים (17 גרם).
סוף שבוע נפלא.
ביקרי תגובה מאת:
מה המתכון בשביל קראנץ אחד בבקשה?
דנה רביב תגובה מאת:
היי, כדי להכין עוגה אחת תוכלי לחלק את כמות המרכיבים ב-3 ולהכין אחת.
אני ממליצה לך להכין 3 כי העוגות לא גדולות כל כך ושתיים מהן את יכולה להקפיא.
אלה העוגות הכי טובות להקפאה.
יום מקסים.
ענת תגובה מאת:
היי דנה – העוגה ניראת מעולה והסרטון ממש עוזר.
האן ניתן להכין את הבצק ולתת לו התפחה במקרר כל הערב-ולמחרת להמשיך.
האם אין טעות בכמות הקמח ? לא צריך להיות 500 גרם-חצי קילו?תודה רבה
דנה רביב תגובה מאת:
היי ענת,
תוכלי להכין את הבצק ולתת לו התפחה במקרר למשך הלילה.
אין טעות בכמות הקמח …
תודה על השאלות.
שיהיה לך שבוע מקסים וחג שמח.
i_bake תגובה מאת:
היי אם ברצוני להכין מילוי מחפיסות שוקולד שיש לי איך עליי לעשות זאת?, ומה להוסיף?
דנה רביב תגובה מאת:
היי, ניתן להכין מילוי שוקולד עשיר וטעים בעזרת שוקולד מריר:
150 גרם שוקולד מריר קצוץ ו-50 גרם חמאה.
ממיסים ביחד עד למרקם חלק ומניחים לתערובת להתקרר עד שניתן למרוח אותה על העוגה.
הכמות מספיקה לעוגה אחת…
בהצלחה…
אילה תגובה מאת:
האם אפשר להשתמש בקמח שצרים של אוסם?
דנה רביב תגובה מאת:
היי אילה, את יכולה להשתמש בקמח שמרים מוכן אך אני מעדיפה להכין את הבצק מקמח ושמרים טריים.
לדעתי התוצאה טובה יותר והעוגה רכה יותר ובנוסף כאשר משתמשים בשמרים טריים הריח שלהם אינו מורגש לעומת שמרים יבשים (הנמצאים בקמח המכון).
חג שמח.
שירן עוזרי תגובה מאת:
יש ברשותי רק שמרים טריים איך ממרים
דנה רביב תגובה מאת:
היי שירן, השמרים במתכון הם שמרים טריים. הכוונה לשקית השמרים הטריים של שימרית או הקובייה שנשמרים במקרר.
ערב טוב.
ענת תגובה מאת:
דנה תודה הסבר מובן. הבצק ממש נוח לעבודה . הכנתי שלוש תבניות כל אחת עם מילוי אחר הכל חוסל עוד באותו הערב שהכנתי. מזל שהספקתי לצלם כשהן יצאו מהתנור
הדר תגובה מאת:
מתכון מעולה!!!
יצא סוף הדרך!
דנה רביב תגובה מאת:
תודה הדר, המשך שבוע נפלא!
רומי תגובה מאת:
איזה מתכון מושלם!! יצא סוף. הכנתי אתמול בערב וחיסלנו חצי קראנץ תוך דקות !!!
ממש לא היה קשה כמו שחשבתי בהתחלה, הסרט ממש עזר לי להבין איך לחתוך את הבצק… דנה אין עליך!