פודינג שוקולד קר ומתוק עם טעם ממכר, מושלם לארוח או סתם כשמתחשק להתפנק עם קינוח שוקולדי ביום קיץ חם.
הזהרה: הפודינג שוקולד נחטף במהירות מכל שולחן ולכן מומלץ לשמור לעצמכם לפחות אחד במקרר 🙂
מרכיבים
- 6 כפות סוכר
- 2 כפות קורנפלור
- 2 כפות אבקת קקאו
- 1½ כוסות חלב
- ½ כוס שמנת מתוקה (32-38% שומן)
- 120 גרם שוקולד מריר
- קורט מלח
- כפית תמצית וניל
לקצפת
- ½ 1 שמנת מתוקה (החצי שנותר ועוד מיכל= 375 גרם)
- 2 כפות סוכר
הוראות הכנה
- בסיר קטן מניחים: קקאו, קורנפלור, סוכר, שמנת מתוקה,מלח וחלב.
- מערבבים היטב בעזרת מטרפה ומבשלים על להבה בינונית נמוכה תוך כדי בחישה עד לרתיחה קלה.
- ברגע שהתערובת חמה וכמעט רותחת מכניסים פנימה את קוביות השוקולד ותמצית הוניל וממשיכים לערבב.
- מסירים את תערובת שוקולד מהאש ומניחים בצד להתקרר.
- כאשר התערובת התקררה לטמפרטורת החדר מעבירים לכוסות הגשה חד פעמיות עם מכסה תואם (בערך 3-4 כפות) ומניחים במקרר.
- מקציפים בקערת המיקסר את השמנת המתוקה עם הסוכר (השמנת חייבת להיות קרה).
- כאשר הקצפת יציבה מספיק כדי לזלף אותה מעל לשוקולד מעבירים אותה לשקית זילוף.
- מזלפים מעט מהקצפת בכל גביע שוקולד ומפזרים מעל אגוזים, פירורי מקופלת, סוכריות וכ"ו...
- בתאבון!
הערות
ניתן לאחסן במקרר עד 3 ימים עם מכסה.
עטרה תגובה מאת:
אמלללללללללה
איזה טעים
מושלם עטרה!
רועי תגובה מאת:
הכנתי לשבת היה להיט!!!
תודה רבה!!!