לביבות תפוחי אדמה הן לא רק לחנוכה… הן פשוט פתרון מושלם כתוספת לארוחת ערב חלבית.
אצלנו מכינים אותן ביום שיש באופן קבוע ואוכלים אותן בארוחת הבוקר של שבת.
לא יכול להיות פשוט יותר מזה, רק תפוחי אדמה, ביצים ומלח. אפשר גם קצת סוכר 🙂
מרכיבים
- 3-4 תפוחי אדמה גדולים
- 2 ביצים גדולות
- ½ 1 כפית מלח
- ½ כפית סוכר (לא חובה אבל מוסיף)
- שמן לטיגון
הוראות הכנה
- קולפים את תפוחי האדמה ומגררים בפומפייה בצד הגס או הדק (תלוי במה שאתם אוהבים).
- סוחטים היטב את תפוחי האדמה ומניחים בקערה גדולה.
- מוסיפים את יתר המרכיבים: ביצים, מלח וסוכר ומערבבים היטב.
- מחממים שמן במחב רחבה על להבה בינונית ויוצקים בערך כף גדושה לכל לביבה עם מעט מרווחים כדי שלא ידבקו זה לזה. ממשיכים לטגן עד להזהבה קלה כשתי דקות והופכים לצד השני.
- מוציאים את הלביבות המוכנות לצלחת מרופדת בנייר סופג וממשיכים לטגן את שאר הלביבות.
- לפעמים יש יותר מידי נוזלים בקערה ולכן כדאי להוציא אותם בעזרת כף (על מנת שהשמן לא יקפוץ כאשר יוצקים למחבת).
- מעבירים את הלביבות המוכנות לצלחת הגשה.
- הכי טעים לאכול חם אבל במידה ותרצו לחמם שוב אז הדרך הכי טעימה היא לחמם בטוסטר אובן או בתנור למשך כמה דקות.
- בתאבון!
כתיבת תגובה