קרם חמאה או בשמו המוכר יותר Buttercream הוא הציפוי האהוב ביותר בקרב האמריקאים, הם מצפים בו עוגות, עוגיות ובעיקר קאפקייקס…
היתרון בציפוי הזה הוא שלעומת הקצפת הוא מחזיק נהדר בטמפרטורת החדר ואינו מחייב קירור, בנוסף קל מאוד להכין אותו וניתן לזלף בקלות רבה.
המתכון הבסיסי של הקרם הוא טעם וניל, ניתן להוסיף לקרם חמאה צבעי מאכל כדי לצבוע אותו או מרכיבי טעם שונים (לחצו כאן כדי לעבור למתכון של קרם חמאה אספרסו)
בגלל מזג האויר החם אני זילפתי את הקרם על העוגות והגשתי מיד. את שאר העוגות שכבר מצופות שמרתי במקרר והוצאתי לפי הצורך כרבע שעה לפני ההגשה כדי שהקרם יתרכך שוב.
במקרה הזה אני הכנתי קאפקייקס וניל עם ציפוי קרם חמאה וניל שהוספתי לו מעט מאוד צבע מאכל כחול, בנוסף הכנתי מבצק סוכר פרחים קטנים לקישוט.
לחצו כאן כדי לעבור למתכון לקאפקייקס וניל.
- 1 חבילת חמאה בטמפרטורת החדר (100 גרם)
- 2 שקיות אבקת סוכר (סך הכל 200 גרם)
- 2 כפיות תמצית וניל
- 1 כף חלב
- בקערת המיקסר מקציפים את החמאה בעזרת החלק המקציף או וו הגיטרה למשך כדקה.
- מוסיפים מחצית מאבקת הסוכר (שקית אחת) ומקציפים שוב במשך דקה.
- מוסיפים את תמצית הוניל, החלב ושקית הסוכר שנותרה ומקציפים שוב במשך שתי דקות עד לקבלת קרם אוורירי וחלק אך יציב למגע.
- מעבירים לשקית זילוף עם או בלי צנטר, אני משתמשת בצנטר משונן כדי לקבל צורה יפה אך תוכלו גם לגזור את קצה השקית ולזלף בתנועות סיבוביות.
- ניתן גם למרוח את הקרם בעזרת כפית או סכין מריחה, תאמינו לי שגם זה יתקבל בברכה!
- אפשר לקשט בפרחי בצק סוכר או סוכריות צבעוניות ועוד...
- שימו לב לא לצקת יותר מידי מהקרם כי הוא מתוק מאוד...
- בתאבון!
ירדן תגובה מאת:
היי!
במידה ואני רוצה להוסיף צבעי מאכל (צריכה 3 צבעים), באיזה שלב כדאי להוסיף את הצבעים?
ומיקסר ידני יכול גם להיות טוב?
תודה רבה,
ירדן.
דנה רביב תגובה מאת:
היי
את הצבעים תמיד מוסיפים בסוף לערבוב קצר מאוד
מיקסר ידני יעשה עבודה מצויינת
יום נעים
אביה תגובה מאת:
היי
אני רוצה לזלף את הקרם חמאה על 20 קאפקייקסים
כמה קרם חמאה אני צריכה לעשות?
דנה רביב תגובה מאת:
היי אביה,
זה מאוד תלוי בכמות שתרצי לזלף, הקרם מתוק ואין צורך בהרבה אבל הייתי ממליצה להכפיל את הכמות ובטוח יספיק לך…
יום נעים
דנה תגובה מאת:
היי.
2 שאלות:
1. האם הציפוי מתאים לציפוי העוגות העגולות שחותכים באמצע ל3 שכבות ומצפים ומיישרים באמצעות קלף? כמו העוגות חתונה הגבוהות ? שמקררים במקרר, ומצפים פעמיים. מקווה שהבנת למה אני מתכוונת.
2. סתם הערה בונה, האופציה להגיב צריכה להיות בראש התגובות ולא בסופם, כך יהיה לקוראייך נוח להגיב. תודה רבה אתר מצוין
דנה רביב תגובה מאת:
היי דנה
לשאלתך הראשונה: אכן זהו הקרם שמשתמשים בו לציפוי העוגות, מאוד נפוץ בעיקר בארצות הברית ונקרא butter cream.
אופציה נוספת היא להוסיף לו בהקצפה גבינת שמנת כדי שתהיה יותר מסה ונפח בשכבות בין העוגות.
תודה על ההערה, תמיד שמחה לשמוע הערות לשיפור אני אבדוק הנושא…
חג שמח
נעם תגובה מאת:
היי
יש לי שאלה אני רוצה להכין עוגת שוקול גבוהה ליום הולגת עכשיו אני לא יודעת אם אני יכולה להשתמש בקצפת חלבית רגילה בשכבות ובכיסוי של העוגה קרם חמאה זה אפשרי?
דנה רביב תגובה מאת:
היי נעם
המון מזל טוב…
אין שום בעיה להשתמש בקצפת בשכבות בתוך העוגה אך תצייבי אותה עם אינסטנט פודינג כדי שתשאר יציבה בתוך העוגה.
לגבי הציפוי של קרם החמאה הוא ישתלב מצוין.
יסכה תגובה מאת:
היי, אני חייבת לומר שאת פשוט מדהימה!
הסבלנות לענות לכל תגובה והאיחול הלבבי בכל סוף תגובה,
בקיצור את נדירה!!!
דנה רביב תגובה מאת:
היי
כיף מאוד לשמוע!
ממש מחממם את הלב, אני עושה זאת באהבה רבה!
חג שמח
נויה תגובה מאת:
היי דנה,
אני רוצה להכין עוגת וניל גבוהה ולצפות אותה, יש אפשרות לצפות אותה עם קצפת/פודינג? או שעדיף לצפות עם קרם חמאה?
דנה רביב תגובה מאת:
היי נויה
את יכולה לצפות בכל ציפוי שתרצי אך הקפידי לקרר את העוגה כמה שעות במקרר לפני הציפוי.
נועה תגובה מאת:
היי, עקבתי אחרי המתכון במדויק אבל הקרם שלי יצא מאוד גרגירי (כמובן השתמשתי באבקת סוכר של הנמל ולא סוכר רגיל).
למה זה קורה? אפשר לתקן את זה?
דנה רביב תגובה מאת:
היי נועה, יכול להיות שהטמפרטורה של החמאה לא היתה מתאימה, נסי לקרר את הקרם ולהקציף אותו מספר שניות במהירות.
שבוע טוב
רעות בילט תגובה מאת:
הי דנה
אפשר למרוח את הקרם על שוקולד נמס?
תודה רבה
דנה רביב תגובה מאת:
ניתן בהחלט אל יש לשים לב לטמפרטורות, הקרם עשוי בעיקרו מחמאה ולכן ימס אם השוקולד לא קר מספיק
דלית תגובה מאת:
היי , אני מכינה עוגה עם זילוף שתי וערב בצדדים.
אשמח לדעת איזה קרם יתאים, אם ניתן להכין קרם מפודינג חלב ושמנת מתוקה הכוונה אם זה מספיק יציב לעמוד או שצריך משהו הרבה יותר יציב?
תודה רבה
דנה רביב תגובה מאת:
היי דלית
אני ממליצה לך להכין קרם מ-2 שמנת מתוקה ו-1 שקית אבקת פודינג וניל.
אני משתמשת בשמנת חלבית אך אם תרצי קצפת יציבה יותר תוכלי להשתמש בשמנת פרווה.
יום מקסים
רוני תגובה מאת:
היי, יש לי עוד שאלה- אפשר להקציף את החמאה גם ביד או במערבל מזון?
דנה רביב תגובה מאת:
היי
רצוי במיקסר חשמלי על מנת להכניס הרבה אויר לתוך החמאה כדי שתהיה אורירית ולא כבדה מידי.
רוני תגובה מאת:
אני רוצה להכין עוגה מצופה בבצק סוכר וראיתי באתר אמריקאי שצריך קודם לצפות את העוגה בקרם חמאה. האם זה נחוץ? אשמח אם תעני לי במהירות כי אני צריכה לאפות את העוגה למחר…
דנה רביב תגובה מאת:
היי רוני,
אני מתנצלת שלא ראיתי קודם לכן את שאלתך…
את לא חייבת לצפות את העוגה בקרם חמאה, אפשר בכל סוג שם קרם ואפילו שוקולד למריחה. המטרה היא שבצק הסוכר יצמד וידבק לעוגה.
לא לשכוח להניח לעוגה להתקרר היטב במקרר לפני הנחת הבצק.
יום טוב
עדי אסף תגובה מאת:
הי, לכמה קאפקייקס יספיקו הכמויות כאן?
אני מכינה לבני 3 ולא אשים שכבה גדולה…
דנה רביב תגובה מאת:
היי עדי
לדעתי שכבה דקה תספיק לך לפחות ל-30 קאפקייקס.
נשמח אם תעדכני אותנו לאחר שתנסי…
בהצלחה.
מעייח תגובה מאת:
הי. אני רוצה להכין כועת וניל קומות עם קרם חמאה. האם אפשר להקפיא את העוגה על הקרם? וכמה קרם את חושבת שאצטרך לעוגה עם ארבעה קומות
דנה רביב תגובה מאת:
היי
לא ניסיתי להקפיא עוגה עם קרם חמאה אך אני לא חושבת שתהיה בעיה, פשוט בעת ההפשרה עדיף להוציא לילה קודם למקרר ולא החוצה.
לגבי הכמות הייתי מכפילה לפחות ב-5 אם לא יותר ואולי שוקלת להמיר לקצפת בגלל הכמות.
מקווה שעזרתי…
המשך יום נעים
מיכל תגובה מאת:
היי אפשר לעלות מתכון לדונס ?
דנה רביב תגובה מאת:
היי מיכל, את יכולה למצוא את המתכון שלי לדונאטס בקישור הבא
הגר תגובה מאת:
היי דנה אם אני רוצה להכין קרם חמאה ל40 קאפקייקס כמה חומרים אני צריכה?
חמאה,אבקת סוכר…
דנה רביב תגובה מאת:
היי הגר,
לדעתי תספיק לך כמות כפולה, פשוט הכפילי את הכמות.
כמובן שיש חשיבות לכמות הקרם שתזלפי על כל קאפקייק…
בהצלחה…
נשמח לקבל תמונה…
ענת תגובה מאת:
היי דנה,
אפשר מחמאה לפרווה או שזה משנה את הרכב הקרם?
אפשר להוסיף קצת שמנת פרווה צימחית מוקצפת בלי סוכר להוספת אווריריות?
אפשר להמיר חלק מאבקת הסוכר בקורנפלור להפחתת מתיקות ועדיין שיהי חזק ויציב
תודה מראש.
ענת.
דנה רביב תגובה מאת:
היי ענת,
יש הבדל גדול בין טעם חמאה למחמאה ולכן אני לא ממליצה (כמובן שגם מבחינה בריאותית לא מומלץ)
אני לא ממליצה לשלב את החמאה עם שמנת מתוקה, כדי לקבל קרם אוורירי פשוט מקציפים טוב את החמאה.
לשאלתך השלישית: הוספת קורנפלור עלולה ליצור קרם צמיגי מידי ובנוסף לכך הטעם של הקורנפלור יורגש ויגרום לטעם לוואי.
יום מקסים.
נועה תגובה מאת:
אז איך בכל זאת ניתן להפוך לפרווה? עבור ילד אלרגי לחלב..
דנה רביב תגובה מאת:
היי נועה,
את הקרם הספציפי הזה לא ניתן להחליף לפרווה ולשמור על טעמו.
אני ממליצה להכין קצפת משמנת מתוקה פרווה (500 מיליליטר) ולהקציף עם חבילה אחת של אינסטנט פודינג וניל עד להקצפה יציבה.
המשך יום מקסים
hodaya תגובה מאת:
תודה רבה לך… רציתי לשאול שאני מזלפת עם שמנת פרווה היא כמו נחתכת לי בפרט בזילוף שושנים הקצוות של השושנים נחתכים… למה?
דנה רביב תגובה מאת:
היי,
יש אפשרות שהקצפת יציבה מידי וקשה לזילוף מכיון שהיא איננה רכה מספיק,
מאיה תגובה מאת:
היי,
ניסיתי מתכון קרם חמאה מאתר אמריקאי שמצאתי ובהוראות היה כתוב שצריך לאטום את העוגה עם הציפוי לפני הזילוף על מנת שלא יהיו פירורים. האם זה הכרחי? פשוט זה לא ממש הצליח לי והוריד שכבה שלמה של פירורים ונהיה יותר פירורים מקודם. השאלה אם הזילוף יחזיק על העוגה מבלי לאטום אותה קודם?
שאלה נוספת- אני צריכה את העוגה לבוקר- זה יהיה בסדר לזלף בלילה קודם? יהיה יציב וטעים? והאם לשמור במקרר?
המון תודה מראש ותודה גם על ההסברים בעברית! מקל עלי מאוד 🙂
דנה רביב תגובה מאת:
היי מאיה,
כלל חשוב מאוד לציפוי עוגה הוא תמיד לקרר אותה לילה במקרר, פעולה זו עוזרת מאוד לייצב אותה כדי שהיא לא תתפורר, את יכולה למרוח שכבה דקה של קרם כדי שהזילוף יראה יפה יותר.
לשאלתך השניה: את יכולה לזלף בלילה ולשמור במקרר אך קרם חמאה צריך לאכול בטמפרטורת החדר ולכן הקפידי להוציא אותה מוקדם.
בהצלחה ויום טוב.
נועם תגובה מאת:
שלום, אני רוצה לצפות עוגה בקרם חמאה ורציתי לצבוע אותה בצבע כחול. אם אשתמש בצבע מאכל נוזלי (יחסית מדולל) המרקם של הקרם ייהרס?
דנה רביב תגובה מאת:
היי נועם,
רצוי להשתמש בצבע מאכל שהוא במרקם של ג׳ל או אבקה, ניתן גם בצבע נוזלי אך לא הרבה.
רני ממליצה לקנות צבע מאכל איכותי ולשמור במקרר, הוא נשמר להמון זמן.
בהצלחה.
יובל תגובה מאת:
שלום, רציתי לדעת אם יש אפשרות להחליף את אבקת הסוכר בסוכר רגיל. ואם כן, האם צריך לשים את אותה כמות או כמות שונה?
דנה רביב תגובה מאת:
היי יובל
אין אפשרות להמיר את אבקת הסוכר בסוכר רגיל מאחר וסוכר רגיל ישאר במרקם גרגירי ולא נעים.
יום מקסים
רבקה תגובה מאת:
הי, אני רוצה להכין עוגת זילוף. האם מומלץ לכסות את העוגה עם קרם חמאה ? או שעדיף עם קרם רגיל של פודינג וניל וריצ'? מה היתרונות של הקרם חמאה חוץ מהזילוף של הפרחים וכו' שאני יודעת שזה עוזר להם להחזיק יפה יותר הרבה זמן..
כוכבית תגובה מאת:
היי
האם ניתן להשתמש בקרם זה רק כדי "לאטום" את העוגה מפרורים ועל האיטום לזלף בקצפת שמורכבת מקצפת צמחית ואינסטנט פודינג וניל ?
אני מחפשת קרם שיצור שכבה אחידה שלא יראו את לכלוכי הפרורים
דנה רביב תגובה מאת:
היי כוכבית, כדי לאטום עוגה ושלא יהיו עליה פירורים את צריכה לקרר אותה לפחות לילה במקרר ולא יהיו כמעט פירורים.
תוכלי להשתמש בכל קרם שתרצי כולל הקצפת שהזכרת קודם.
הקפידי למרוח בעדינות ובלי להפעיל לחץ על העוגה, בכדי להגיע לציפוי אטום וחלק, עליך למרוח שכבה אחת ואז לקרר מעט במקרר ולמרוח שכבה שניה.
בהצלחה
איילת תגובה מאת:
היי! אני רוצה שהציפוי יהיה בטעם שוקולד. מה להוסיף? קקאו או שוקולד מומס? ובאיזה כמות?
איילת
דנה רביב תגובה מאת:
היי איילת,
תוכלי להמיר כף אחת מכמות אבקת הסוכר בקקאו.
יום מקסים.
ויקי תגובה מאת:
היי, האם ניתן להשתמש בפודינג וניל במקום אבקת סוכר?
דנה רביב תגובה מאת:
היי ויקי,
אין אפשרות להחליף את אבקת הסוכר בקרם הזה…
תוכלי להכין קצפת משמנת מתוקה ואינסטנט פודינג ותקבלי קרם מעולה לזילוף.
יום טוב.
Racheli תגובה מאת:
רציתי לדעת האם הקרם הזה טוב לשימוש גם לזילוף על עוגה?
נגיד ואני רוצה להחליף את הקצפת הרגילה שאנחנו מכירים (0שמנת מתוקה,סוכר…00) שקצת קשה לי לעבוד איתה ולעשות איתה פרחים יציבים, לקרם חמאה האם זה יהיה יותר יציב?
דנה רביב תגובה מאת:
היי, אכן הקרם חמאה הרבה יותר יציב ומומלץ לזילוף.
האמריראים מקשטים עוגות עם קרם חמאה או קרם גבינה ולא עם קצפת מאחר והיא לא יציבה כל כך.
היתרון של קרם החמאה הוא שניתן להכניס את העוגה לקירור עד לפני ההגשה אך יש לתת לעוגה לעמוד בטמפרטורת החדר עד שהקרם יתרכך והוא לא נהרס מהר.
״החיסרון״ שלו הוא שהוא מתוק ומכיל כמות די גדולה של חמאה.
חג שמח.
sara תגובה מאת:
שלום, האם אפשר להשאיר את העוגה המצופה בקרם החמאה מחוץ למקרר משעות הערב המאוחרות עד הבוקר ?
דנה רביב תגובה מאת:
היי,
אפשרי אך לא מומלץ, עדיף להשאיר במקרר ולהוציא כשעתיים לפני ההגשה ע״מ שהחמאה תתרכך.
sara תגובה מאת:
תודה
ירדן תגובה מאת:
היי דנה ,אני מכינה עוגה ,ובתחתית אני שמה פירורים של עוגיות חמאה ,רציתי לדעת אם אני יכולה להפוך את הקרם הזה למלית ולהוסיף את הקרם להקצפה של השמנת מתוקה
דנה רביב תגובה מאת:
היי ירדן, קרם החמאה מאוד עשיר וכבד, הוא נעשה מסוכר וחמאה ולכן לא מומלץ להוסיפו לשמנת מתוקה.
תוכלי ליצור שכבות של שמנת מתוקה שתעניק מרקם רך ואוורירי וקרם חמאה שיתן מתיקות.
העוגה תהיה טעימה מאוד…
בהצלחה.
נעמה תגובה מאת:
הי
האם לאחר זילוף, אפשר להשאיר את העוגה שבוע-שבועיים בחוץ?
דנה רביב תגובה מאת:
היי נעמה,
כל עוגה בחושה לאחר 4-5 ימים מתקלקלת ולכן לא מומלץ להשאיר יותר מידי זמן ללא הקפאה. (ניתן להקפיא)
מאחר והקרם עשוי מחמאה הוא יחמיץ גם כן.
ממליצה לך להקפיא.
שבת שלום.
לילך תגובה מאת:
האם אפשר לצפות את העוגה ולהכניס למקרר ללילה?
דנה רביב תגובה מאת:
שלום לילך,
ניתן לצפות את העוגה ולהכניסה למקרר ללילה אך חשוב שתוציאי אותה מהמקרר לפני ההגשה היות והציפוי עשוי מחמאה שעלולה להתקשות במקרר.
רויטל תגובה מאת:
היי
יש לי שאלה
באתרים אמרקאיים כתןוב 250 גרם חמאה על 250 גרם אבקת סוכר -מה שנראה לי כבד מאוד
במתכון שלך זה 100 גרם חמאה רק – השאלה האם אצליח לעשות כוכבים קטנים יפים ויציבים ?
ץודה רבה
דנה רביב תגובה מאת:
היי רויטל, ישנם הרבה מרקמים לקרם חמאה ואני מעדיפה להכין קרם עדין ולא כבד מידי.
כמו שאת יכולה לראות בתמונה, הקרם היה מספיק יציב לזילוף.
אני ממליצה לך להכין לפי הכמויות במתכון ובמידה ותרצי מעט יותר יציב תוכלי תמיד להוסיף עוד קצת אבקת סוכר.
(את אבקת הסוכר את יכולה להוסיף בכל שלב שלא כמו בקצפת…)
יום טוב.
ספיר תגובה מאת:
שלום,
ראיתי מלא סירטונים שעושים עוגות ימי הולדת עם הקרם חמאה הזה..
זה לר טעם חזק של חמאה לילדים?
אם אני עושה עם חמאה, זה לא שומני בפה??
ואם הכנתי כמות גדולה, אפשרי לשמור במקרר למשך המון זמן?
תודה מראש
דנה רביב תגובה מאת:
היי ספיר, קרם החמאה הזה נהדר וטעים, היתרון הגדול שלו הוא שאפשר לזלף אותו בצורה יציבה מאוד והוא מחזיק מעמד בטמפרטורת החדר.
הוא לא שומני ואין טעם חזק של חמאה (לטעמי).
ניתן לשמור במקרר בשקית זילוף וקופסא אטומה לחלוטין עד שבועיים. (אני שומרת בערך שבוע)
ערב טוב…
אורטל שירה תגובה מאת:
היי אשמח לדעת עם איזה חמאה עושים את הקרם האם זה מחמאה או חמאה רגילה
דנה רביב תגובה מאת:
היי אורטל, את הקרם מכינים מחמאה רגילה.
שבוע טוב
רוני תגובה מאת:
שלום,
האם אפשר להכין קרם חמאה מראש? הכוונה כמה ימים לפני קישוט העוגה?
דנה רביב תגובה מאת:
שלום רוני, אפשר לשמור קרם חמאה יום יומיים לפני השימוש, קרם חמאה סופג ריחות ולכן שקית זילוף בתוך מיכל אטום לאויר יכולה להוות פתרון איחסון טוב. לפני השימוש יש להוציא את קרם החמאה מהמקרר ע״מ שיחזור לטמפרטורת החדר.
לימור תגובה מאת:
היי, לכמה מנות ציפוי זה מספיק?
דנה רביב תגובה מאת:
היי לימור, זה תלוי בכמות הציפוי שתשימי על כל קאפקייק. הכמות הזו כמו שאני זילפתי יכולה להספיק בין 10-13 קאפקייקס.
סליה פטר תגובה מאת:
היי, בהוראות כתוב להוסיף מחצית אבקת הסוכר, מתי מוסיפים את המחצית השנייה. בנוסף, 2 שקיות הכוונה 100 גרם כל שקית? תודה
דנה רביב תגובה מאת:
שלום, אכן מדובר בשקיות של 100 גרם. המתכון עודכן. תודה והמשך שבוע נפלא.
סליה פטר תגובה מאת:
תודה רבה! לגבי הטעם, מכיוון שזה בסיס חמאה זה לא קצת כבד? בכל אופן אני מעוניינת לזלף שושנים וזה הקרם הכי יציב, מקווה להצליח גם אם השושנים יהיו לקישוט כי שאר הזילוף ייעשה עם שמנת מתוקה ופודינג כדי שיהנו מהקרם. תודה שוב.
דנה רביב תגובה מאת:
היי סליה, לגבי טעם חמאת הוניל: לטעמי ציפוי זה יותר טעים מאשר קצפת ופודינג אך זה עניין של טעם אישי… תוכלי לזלף מעט ולטעום.
יש יתרון נוסף בציפוי חמאת וניל, אינך צריכה לשמור את הקאפקייק או העוגה בקירור אלא בטמפרטורת החדר.
בהצלחה.
עינת תגובה מאת:
במקום החמאה אפשר לשים קריסקו?
דנה רביב תגובה מאת:
שלום עינת, קריסקו עמיד יותר בפני שינויים בטמפרטורה (אין לו טעם של חמאה). ניתן להשתמש בו אבל זה עניין של טעם ואם הוא זמין לך.
ענת תגובה מאת:
שלום האים אפשר להישתמש בימקום חמאה במרגרינה בטעם חמאה לאוכל פרווה
דנה רביב תגובה מאת:
היי ענת, לא כדאי להחליף את החמאה במחמאה מאחר והטעם יהיה עדיין שונה לחלוטין.
במהלך השבוע אני אעלה מתכון לגנאש שוקולד מוקצף (פרווה) שאותו תוכלי לזלף על עוגות או קאפקייקס.
יום מקסים.