קאפקייקס וניל הם הקאפקייקס הכי בסיסיים בארצות הברית, מכינים אותם עם חמאה ורוויון והמרקם שלהם דחוס וכבד כדי שיוכלו להחזיק כמות גדולה של ציפוי כמו: קצפת, קרם חמאה, ועוד…
אני העדפתי להתאים את הקאפקייקס לטעם הישראלי ושידרגתי מעט את המתכון המקורי כדי להקנות להם מרקם אוורירי וקל יותר.
באשר לציפוי… הפעם חרגתי ממנהגי והחלטתי לתת הזדמנות לקרם החמאה המסורתי של האמריקאים, הקרם זכה להצלחה מסחררת בקרב בני המשפחה שחיסלו את כל הקאפקייקס בערב אחד.
את מחצית הקאפקייקס שלי ציפיתי בקרם חמאה בטעם וניל שהוספתי לו מעט צבע מאכל כחול ומעליהם פרחים קטנים וצהובים מבצק סוכר. מיותר לציין שהילדים התלהבו נורא…
את המחצית השנייה הקדשתי למבוגרים שקיבלו בשמחה רבה קאפקייקס וניל מצופים בקרם חמאה ואספרסו ומעליהם מפוזרים פירורי אגוזי לוז מצופים בקרמל (ברס)… יאאממי!
- 1 חבילת חמאה רכה בטמפרטורת החדר (100 גרם)
- 1 כוס סוכר
- 3 ביצים
- 2 כפיות תמצית וניל
- 1 שמנת חמוצה
- ½ 1 כוסות קמח
- ½ כפית אבקת סודה לשתייה
- ½ 1 כפיות אבקת אפייה
- ½ כפית מלח
- מחממים תנור לחום של 175 מעלות.
- בקערה גדולה מנפים את המרכיבים היבשים: קמח, מלח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומניחים בצד.
- בקערת המיקסר בעזרת וו גיטרה (לא המקציף), מערבבים חמאה וסוכר למשך כדקה עד לתערובת אחידה.
- מוסיפים תמצית וניל וביצה אחת ומערבבים שוב במהירות בינונית, עוצרים ובעזרת מרית מגרדים את החמאה בדפנות הקערה. ממשיכים להוסיף את שתי הביצים הנותרות אחת אחת באותה הדרך.
- עוצרים את המיקסר ומוסיפים את השמנת, בוחשים במהירות נמוכה כדי שהשמנת תתמזג פנימה.
- מוסיפים מחצית מכמות תערובת הקמח ומפעילים את המיקסר שוב במהירות איטית ומגרדים בעזרת המרית את הדפנות של הקערה, מוסיפים את שאר המרכיבים היבשים ומערבבים לאט עד לתערובת חלקה וקרמית.
- מרפדים תבנית שקעים בניירות אפייה לקאפקייקס.
- בעזרת כף גלידה או כף רגילה יוצקים מהבלילה לתוך הניירות עד לגובה שני שליש מגובה הנייר (הקאפקייקס תופחים).
- אופים למשך 12-15 דקות. שימו לב: הקאפקייקס לא משחימים אלא נשארים בהירים אז רצוי לבדוק בעזרת קיסם כדי שלא יתייבשו מידי.
- הניחו לעוגות להתקרר לחלוטין לפני שמצפים אותן.
קרן תגובה מאת:
רציתי לדעת האם הקאפקייקס נשארים טריים וטעימים גם לאחר יומיים (ללא ציפוי מעל)?
דנה רביב תגובה מאת:
היי קרן,
הקאפקייקס נשמרים בקופסא אטומה ונשארים טעימים ורכים… בימים חמים כמו עכשיו ניתן לאחסן אותם במקרר.
שבת שלום.
מאיה תגובה מאת:
היי
איפה המתכון לציפוי בטעם וניל…?
הכוונה לקרם חמאה בטעם וניל?
תודה
דנה רביב תגובה מאת:
היי מאיה, להלן קישור לקרם חמאה בטעם וניל (לחצי כאן)
שבת שלום…
. תגובה מאת:
לכמה יחידות המתכון מספיק?
דנה רביב תגובה מאת:
היי, המתכון מספיק לכ-25 יחידות, תלוי בגודל שתכיני אותם.
ערב טוב.