את המתכון הבא קיבלתי מאמא שלי שנוהגת להכין לחמניות גבינה בכל פעם שהיא מכינה ארוחה חלבית לחברים. המאפה טעים במיוחד ומשלב בתוכו שלל גבינות טעימות… אם תתבוננו בתמונה תראו שהלחמניות האלו קטנות (יחסית) ונראות מעולה, אגב התכנון המקורי היה לצלם ערימה של לחמניות אך הן חוסלו בקצב כל כך מהיר שהלחמניה הזו היא היחידה שהצלחתי "להציל" לתמונה מהירה :).
מרכיבים
- 200 גרם חמאה
- 1 קופסא קוטג'
- 1 מיכל שמנת חמוצה
- 3 ביצים
- 200 גרם גבינה בולגרית (בערך קובייה)
- 3 כוסות קמח תופח
- 50 גרם גבינה צהובה מגורדת
הוראות הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- בעקרה גדולה מערבבים את המרכיבים עד תערובת אחידה.
- משמנים בתרסיס שמן תבנית שקעים מסיליקון או עם ציפוי שמונע הדבקה. (אפשר להשתמש בתבניות אישיות חד פעמיות)
- יוצקים מהתערובת עד לשני שליש מהגובה ומפזרים מעט שומשום.
- אופים למשך 25-30 דקות עד הזהבה קלה.
- מוציאים מהתנור ומניחים בצד כדי שיצטננו מעט ומחלצים מהתבנית.
- בתאבון!
אינה תגובה מאת:
מתכון פשוט וטעים מאוד ,ממליצה בחום, נאכל בכמה דקות אחרי שהתקרר מהתנור.
תודה רבה וחג שמח?
אחלה מתכונים ??
לימור תגובה מאת:
דנה הי,
כמה לחמניות (בערך …) יוצא ?
דנה רביב תגובה מאת:
היי לימור, זה תלוי בגודל השקעים (בין 20-30).
חג שמח.
לימור תגובה מאת:
תודה רבה , חג שמח 🙂
שרית תגובה מאת:
שלום דנה. המתכון נראה נהדר ואני רוצה לנסות מיד רק שכמות החמאה ניראת לי רבה מידי, אפשר להיסתפק ב 100 גרם?
אשמח לתגובה מהירה אם אפשר
דנה רביב תגובה מאת:
היי שרית, המתכון מניב כמות דיי גדולה של לחמניות גבינה, כמות החמאה עוזרת ללחמניות להיות רכות ונימוחות ולדעתי הכרחית.
תוכלי להכין חצי מהכמות במידה ואת מעדיפה אך אני ממליצה לך להכין את המתכון המלא ולהקפיא את הלחמניות, במידת הצורך רק להפשיר…
בהצלחה והמשך ערב נעים.
נחמה תגובה מאת:
הכנתי למפגש חברים ויצא מעולה.. תודה על המתכון הנפלא.
דנה רביב תגובה מאת:
תודה נחמה, שמחה לשמוע.