מתכון לסלט כרוב וגזר הנקרא גם קולסלאו, סלט כרוב וגזר בתוספת מיונז הוא תוספת נפלאה לכל ארוחה.
10 דקות הכנה ותוכלו להוסיף סלט קולסלאו טעים לשולחן.
מרכיבים
- ½ כרוב לבן
- 2 גזרים בינונים
- חופן שמיר טרי
- 2-3 כפות גדושות מיונז
- חצי כפית סוכר
- 1 כף לימון
- 1 כף חומץ (לא חובה)
- ¾ כפית מלח
הוראות הכנה
- חוצים את חצי הכרוב לאורכו ופורסים בעזרת סכין חדה לרצועות כמה שיותר דקות ומניחים בקערה גדולה. (לא לדאוג הכרוב מאבד מנפחו לאחר התיבול).
- קולפים את הגזרים ומגררים בפומפייה גסה, מוסיפים לקערת הכרוב.
- קוצצים את השמיר הטרי ומוסיפים גם כן לקערה.
- מוסיפים את המיונז, המלח, הסוכר והלימון ומערבבים היטב עד שהמיונז מכסה את כל התערובת.
- שימו לב שהכרוב ממשיך לסופג את הטעמים במשך שעה לפחות ולכן אל תמהרו להוסיף עוד מלח בשלב זה.
- בתאבון!
אמיר תגובה מאת:
האם לא מומלץ להמליח את הכרוב ולתת לו לשכב כך בתוך מסנננת לשם הגרת נוזלים , מחשש שהסלט יגיר נוזלים מאוחר יותר ?
דנה רביב תגובה מאת:
היי אמיר
בהחלט ניתן, אני מוותרת על ההשרייה כי אני אוהבת את הכרוב מאוד פריך אבל רק שים לב אם אתה ממליח אז לוותר על התיבול בהמשך
יום מקסים
שני תגובה מאת:
איך שוטפים כרוב שיצא ממנו כל החרקים
דנה רביב תגובה מאת:
היי שני, יש אפשרותת לחצות את הכרוב לחצאים או רבעים ולשטוף תחת זם מים חזק,.
אפשרות נוספת שעובדת מעולה במיוחד עם ירקות מלאי חול או חרקים היא פשוט לחתוך את הכמות הרצוייה ולפרוס דק, למלא קערה עמוקה במים ולהניח את הכרוב בתוך המים.
במידה ויש חרקים הם יצופו מיד ובמידה ויש חול הוא ישקע לקרקעית…
לאחר מכן פשוט מוציאים את הכרוב לנייר סופג.
שיטה זו מעולה במיוחד לכרישה…
יום מקסים.