עוגת ביסוויטים היא העוגה האהובה ביותר על ילדים וכמובן גם עלינו המבוגרים… במיוחד בגלל שזמן ההכנה כל כך קצר וממש קל להכין עוגות ביסקוויטים.
מיותר לציין שהיא טעימה מאוד נכון?!
אפשר לשנות אותה בקלות ולהתאים אותה למה שאוהבים בבית: ניתן להחליף את הפודינג וניל בפודינג שוקו או וניל פצפוצים, ניתן להחליף את הביסקווטים לטעם שוקו או חמאה וכמובן שניתן לצפות אותה ברוטב שוקולד במקום פירורי שוקולד…
טיפ: מומלץ להשתמש בביסקוויט פתי בר מקורי כי הוא היחיד ששומר על מרקמו היציב ולא נכנע לנוזלים שעוטפים אותו…
מרכיבים
- חלב לטבילת הביסקוויטים (בערך כוס)
- 1 חבילת ביסקוויטים פתי בר (500 גרם)
לקצפת וניל:
- 2 מיכלים של שמנת מתוקה (500 מיליליטר)
- 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (אפשר וניל פיצפוצים)
- 1 כוס חלב
לציפוי:
- 1 חפיסת שוקולד חלב או מריר (אצלי אוהבים מאוד שוקולד חלב)
הוראות הכנה
- הכניסו למקפיא את חפיסת השוקולד שתשמש לציפוי העוגה כדי שיהיה קל לגרר אותה בפומפייה וכך לא תימס לנו בידיים.
- בקערת המיקסר מקציפים במהירות גבוהה את האינסטנט פודינג וניל, שמנת מתוקה והחלב עד לקבלת קצפת יציבה בערך 2-3 דקות.
- כעת מכינים את כל המרכיבים על השולחן כדי להרכיב את העוגה:
- משתמשים בתבנית מלבנית בגודל של כ-25 ס"מ על 35 ס"מ.
- מכינים צלחת מעט עמוקה עם חלב לטבילת הביסקוויטים.
- טובלים ביסקוויט אחד משני צידיו ומסדרים בתבנית, ממשיכים לעוד ביסקוויט וכן הלאה. (לא טובלים מספר ביסקוויטים יחד מכיוון שהם יתפוררו עוד לפני שיגיעו לתבנית).
- לאחר שמסדרים שכבה אחת, יוצקים מעליה שליש מכמות הקצפת ומורחים בצורה אחידה.
- ממשיכים לסדר עוד שכבה של ביסקוויטים טבולים בחלב ומעליה עוד שכבת קצפת וכן הלאה. (סה"כ 3 שכבות פתי בר)
- מסיימים עם שכבת קצפת אחידה ומיישרים את פני העוגה.
- בעזרת פומפייה (בצד הקטן) מגררים שוקולד מעל לכל פני העוגה.
- מכניסים את העוגה למקרר לפחות לשעתיים שלוש...
- בתאבון!
גלית תגובה מאת:
היי דנה ..העוגה שלך ט-ע-י-מ-ה! רציתי להוסיף גם שהמתכונים שלך מעולים (בין היתר עוגת שכבות שלך- מושלם! ואני ממש אוהבת להכין כי את מסבירה הכי טוב שיש. שפשוט תענוג גדול להכין. באמת. אז תודה גדולה שאת איתנו וזאת משתפת אותנו מכל הלב.
דנה רביב תגובה מאת:
היי גלית
מרגש אותי לקרוא את התגובה שלך
אני מודה לך
יום מקסים
לטיסיה תגובה מאת:
היי ערב טוב
1. חבילת פתיבר אחת זה אומר שרוול אחד??
דנה רביב תגובה מאת:
היי לטיסיה,
הכוונה לחבילה אחת שמכילה 2 שרוולים כלומר 500 גרם. (בשרוול אחד יש 250 גרם)
יום מקסים
Ili תגובה מאת:
האם אוכל להשתמש בשמנת מתוקה אחת?
תודה!
דנה רביב תגובה מאת:
לצערי לא, ממיכל אחד של שמנת מתוקה יהיה חסר לך קצפת.
ראשית בן שעיה תגובה מאת:
שלום דנה
האם אפשר להקציף שמנת להקצפה (לא מתוקה), ולהוסיף סוכר?
תודה
דנה רביב תגובה מאת:
היי ראשית,
בשמנת שהיא לבישול יש אחוזי שומן נמוכים יותר והיא שונה מהשמנת להקצפה.
היא לא מתאימה להכנת קצפת.
האם אתה מתכוון לשמנת אחרת?
שקד תגובה מאת:
היי , כמה זמן יכולה להחזיק מעמד העוגת ביסקוויטים ? יום וחצי זה בסדר ?
דנה רביב תגובה מאת:
היי שקד, העוגה יכולה להיות במקרר כ-3 ימים ללא חשש. אני מבטיחה לך שיאכלו אותה הרבה יותר מהר…
יום מקסים
נטלי תגובה מאת:
היי דנה, רשמת בהתחלה את כל המרכיבים אינסטנג שמנת וחלב להקציף, במרכיבים רשום כוס חלב, ובהוראות יש חלב להקציף וחלב לטבול את הביסקוויטים, זאת אותה כוס? לא כל כך הבנתי. תודה
דנה רביב תגובה מאת:
היי נטלי,
יש להשתמש בכוס חלב עבור הקצפת וניל. הרטבת הביסקוויטים בעזרת חלב היא פעולה נפרדת ודורשת מנת חלב נוספת (כמויות המרכיבים מופרדות עבור כל שלב). בהצלחה ואם יש לך שאלות נוספות אל תהססי לשאול.
לאה תגובה מאת:
כתבת "חבילות אינסטנט פודינג וניל", האם התכוונת לאחת או יותר?
דנה רביב תגובה מאת:
שלום לאה, הכוונה ל 1 חבילה, המתכון תוקן. תודה רבה.
חנה תגובה מאת:
זאת שמנת מתוקה רגילה או שמנת מתוקה להקצפה?
דנה רביב תגובה מאת:
היי חנה, שמנת מתוקה להקצפה.
אושרת תגובה מאת:
היי דנה
הכנתי את העוגה שלך לשבת והיא הייתה מעולה
תודה רבה
דנה רביב תגובה מאת:
תודה על התגובה אושרת. שמחה לשמוע.
רותי תגובה מאת:
היי דנה,
אני חדשה באתר שלך ויש לי שאלה:רציתי להדפיס את מתכון עוגת הביסקוויטים ויצאו לי 9 דפים שרק בסופם היה המתכון שרציתי.מה לא עשיתי נכון,או שככה זה עובד באתר שלך?
מאחלת לך שבת שלום
דנה רביב תגובה מאת:
שלום רותי, נכון להיום האתר ממוקד בהצגת המתכונים במחשבים אישיים ובמכשירים ניידים אך אין כרגע אפשרות הדפסה מובנת.
דניאלה תגובה מאת:
היי ענת, כמה שכבות של ביסקוויטים צריכים לשים?
דנה רביב תגובה מאת:
היי דניאלה, שמי דנה (לא ענת). סה"כ צריך 3 שכבות של ביסקוויטים, המתכון עודכן תודה רבה…
ענת תגובה מאת:
היי דנה – האם מקציפים במהירות גבוהה במיקסר-מההתחלה?תודה
דנה רביב תגובה מאת:
היי ענת, מקציפים במהירות גבוהה כבר מההתחלה.
ענת תגובה מאת:
איך שמים קצפת שהבסקויטים לא יזוזו?תודה
דנה רביב תגובה מאת:
היי ענת, בעזרת מרית יוצקים חלק מהתערובת על הביסקוויטים ולאחר מכן מורחים בעדינות (הביסקוויטים לא אמורים לזוז כיוון שהם טבולים בחלב שמרכך אותם).