כולם יודעים שסושי מוצלח מורכב ממילוי טוב בשילוב אורז סושי, אבל איך מכינים אורז לסושי? אורז לסושי שונה מאורז רגיל שאנחנו נוהגים להכין והכנתו דורשת כמה שלבים יחודיים אך התהליך פשוט מאוד וניתן להכנה בקלות.
מרכיבים
- 2 כוסות אורז סושי (לא אורז רגיל, על העטיפה רשום אורז לסושי)
- ¼ 2 כוסות מים
- 1 כפית מלח
- 1 כף סוכר
- ¼ כוס חומץ אורז
הוראות הכנה
- שוטפים את האורז היטב ומניחים בצד, אני משתמשת במסננת שמקלה מאוד על התהליך.
- בקערה קטנה מערבבים חומץ אורז עם מלח וסוכר (עד שהסוכר והמלח נמסים) ומניחים בצד.
- יוצקים את המים לסיר בינוני גדול (עם ציפוי שמונע הדבקה) ומחממים על להבה בינונית עד לרתיחה.
- מוסיפים את האורז
- מערבבים ומכסים את הסיר במכסה.
- מנמיכים לגמרי את הלהבה ומבשלים למשך 20 דקות.
- מערבבים את האורז וטועמים כדי לוודא שהוא בושל כראוי, (בכל חברה האורז מתבשל בזמן אחר) במידה והוא קשה אפשר להוסיף מעט מים ולבשל עוד 3-5 דקות נוספות.
- בסיום הבישול מכבים את הלהבה ויוצקים על גבי האורז את תערובת החומץ, מערבבים היטב כדי שכל האורז יצופה בחומץ.
- מכסים את הסיר במכסה ונותנים לאורז לנוח למשך 15 דקות כדי שיספוג את הנוזלים.
- לאחר זמן המנוחה של האורז מוציאים את המכסה, מערבבים ונותנים לו להתקרר לחלוטין בטמפרטורת החדר. (לא במקרר).
- שימו לב: אין לדלג על תהליך הצינון, הסיבה לכך היא שאם האורז יהיה חם הוא יקרע את האצה בזמן גלגול הסושי.
- בהצלחה!
הערות
כעת עברו למדריך להכנת סושי שלנו הוכלל תמונות ווידאו משלבי ההכנה.
כתיבת תגובה