כשרוצים לשדרג ארוחה חגיגית מכינים מגוון סלטים, כשרוצים לשדרג חומוס, מכינים חומוס פטריות.
במתכון זה אני יתמקד ברוטב הפטריות ולא בחומוס (בעיקר כדי לשמור על המתכון פשוט, לחצו כאן כדי לעבור למתכון לחומוס), לא תאמינו כמה תוספת הפטריות הזו תשרדג כל חומוס.
המנה מהווה תוספת מעולה לארוחת ערב או כמנה בפני עצמה עם לחם טרי או בגט.
מרכיבים
- 2 בצל
- 1 חבילת פטריות שמפיניון
- 2-3 כפות שמן
- 1 קוביית תיבול בטעם פטריות או כפית אבקת מרק פטריות
- מעט פלפל שחור
- ¼ כפית כורכום
- ½ כוס גרגירי חומוס שלם מבושלים (אני משתמשת משימורים)
הוראות הכנה
- פורסים את הבצל לחצאים ואז לפרוסות דקות, פורסים את הפטריות לפרוסות גם כן.
- בסיר בינוני על להבה גבוהה מחממים שמן ומוסיפים את הבצל, מטגנים תוך כדי ערבוב 2-3 דקות ומוסיפים את הפטריות. מערבבים היטב ומוסיפים את התבלינים והחומוס.
- מנמיכים את הלהבה ומכסים את הסיר, מבשלים למשך כ-10 דקות.
- לאחר 10 דקות פותחים את המכסה ומערבבים, בשלב זה בודקים אם חסר תיבול ואם הבצל התרכך מספיק.
- ניתן לחמם מעט את הפטריות לפני ההגשה...
- בתאבון!
מור תגובה מאת:
שלמותתתתתתתתתתתתתתתתתת