אמא שלי נוהגת להכין אורז לבן עם טוויסט מיוחד שמקנה לו טעם וריח ששייך רק לאורז שלה!
בסוף הבישול היא מוסיפה בצל מטוגן מעל האורז ואז ריח משגע מציף את הבית ואי אפשר להאמין שהוא מגיע מאורז לבן פשוט…
מרכיבים
- 2 כוסות אורז (אני משתמשת רק באורז בסמטי)
- 3 כוסות מים פושרים
- 1 כפית מלח
- 2-3 כפות שמן
אפשרות:
- חצי בצל לבן
- 3-4 כפות שמן
הוראות הכנה
- שוטפים את האורז היטב ומסירים את עודפי המים (אני משתמשת במסננת דקה מתחת לזרם המים).
- מחממים סיר עם שמן על להבה בינונית ומוסיפים את האורז.
- מטגנים תוך כדי ערבוב למשך דקה עד שהאורז משנה מעט את צבעו, מוסיפים את המלח ןמערבבים.
- מוסיפים את המים ובוחשים מעט, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה בערך 2-3 דקות.
- מנמיכים את הלהבה לגמרי ומבשלים למשך 20 דקות. (טועמים כדי לוודא שהאורז מבושל כי זמן הבישול תלוי בסוג האורז ויתכן שתצטרכו להוסיף מספר דקות נוספות לבישול).
- מערבבים מעט בעדינות כדי לא לשבור את האורז ומסירים מהאש.
אפשרות נוספת להגשה מומלצת ביותר:
- כ-3 דקות לפני סיום בישול האורז מחממים שמן במחבת רחבה על להבה גדולה ומטגנים את הבצל עד השחמה.
- פותחים את מכסה הסיר של האורז ויוצקים את הבצל עם השמן מעל האורז בצורה סיבובית.
- מכבים את האש ומכסים במכסה, נותנים לאורז לנוח למשך כמה דקות כדי לספוג את טעם הבצל.
- בתאבון!
שירה תגובה מאת:
סוף סוף מצאתי מתכון לאורז שיוצא מעולה.
המון תודה
דנה רביב תגובה מאת:
היי שירה
תודה רבה לך, אני שמחה מאוד לקרוא את תגובתך.
יום נעים
SHILA תגובה מאת:
לדנה שלום! המתכונים הנ"ל ליום כיפור נראים מושלמים וינוסו . שנה טובה וגמר חתימה טובה ! shila
דנה רביב תגובה מאת:
גמר חתימה טובה גם לך shila.