פנקייק הוא קינוח שלא זקוק לתיאורים מפוצצים, כל מה שצריך כדי לקבל חשק להכין את הפנקייק הזה הוא להסתכל על התמונה ולדעת שתוך 10 דקות במטבח גם אתם יכולים להנות מפנקייק מעולה.
המתכון הזה מאוד פשוט ואין סיכוי שלא תצליחו לעשות אותו (אפילו צירפתי תמונות שיראו לכם מתי צריך להפוך את הפנקייק), מבחינת תוספות אני ממליצה על: קצפת, גלידה, מייפל, שוקולד, אבקת סוכר או את הכל ביחד 🙂
מתכון מצולם
מרכיבים
- 2 ביצים
- ¾ כוס חלב
- ¼ 1 כוס קמח
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1 כפית תמצית וניל
- 3 כפות סוכר
- 25 גרם חמאה מומסת
- ¼ כפית מלח
תוספות:
- סירופ מייפל, ממרח שוקולד, פיצפוצי שוקולד, אגוזים טחונים, ריבות בטעמים ועוד...
הוראות הכנה
- בקערה גדולה מערבבים: ביצים, סוכר, תמצית וניל וחלב עד לתערובת אחידה.
- מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומערבבים עד שהתערובת ללא גושים.
- מוסיפים את החמאה ומערבבים.
- מחממים מחבת רחבה על להבה בינונית (חשוב מאוד שלמחבת יהיה ציפוי שמונע הדבקה) ומשמנים מעט בספריי שמן או בעזרת נייר סופג עם מעט שמן. (אפשר גם במולטי שף)
- יוצקים מעט מהתערובת על גבי המחבת, ניתן להכין פנקייקים גדוליפ או קטנים לפי טעמכם האישי.
- כעבור 2-3 דקות ניתן לראות מעט "חורים" על פני הפנקייק וזה הזמן להפוך.
- את הצד השני משאירים כדקה ומוציאים לצלחת הגשה, מגישים חם...
- בתאבון!
נעמי תגובה מאת:
תודה לך
נעמי תגובה מאת:
אני מכינה כימעט כל יום.תודה רבה לך עלהמתכון הזה
נעמי תגובה מאת:
ויי.אני בסך הכל בת 11 ואני מכינה את זה המוןןן פעמים זה המתכון הכי אהוב שלי.אני מכינה כימעט כל יום.תודה רבה לך עלהמתכון הזה
אודל תגובה מאת:
הכנתי את הפנקייק עם אח שלי[אני בת 10] ויצא טעיםם ברמות תודהה
דנה רביב תגובה מאת:
היי אודל
מאוד התרגשתי לקרוא את תגובתך…
גם הבת שלי בת 10 וזה המתכון האהוב עליה,
כל הכבוד לך שאת מכינה מתכונים וגם משתפת את אחיך, עשית לי את היום עם התגובה שלך!
המשיכי להכין ותכתבי לי
יום מקסים
שירה תגובה מאת:
אפשר בלי תמצית וניל?
דנה רביב תגובה מאת:
היי שירה
בוודאי שאפשר ללא תמצית וניל אך לא כדאי לוותר מאחר ויש לה ריח נהדר בפנקייק
חג שמח
נירית תגובה מאת:
ניראה מגרה אני בונה על זה להכין ארוחת ערב
בר תגובה מאת:
האם אפשר להחליף את החמאה במשהו אחר?
אני נורא רוצה להכין אך נגמרה החמאה אבל יש לי "מחמאה"…
דנה רביב תגובה מאת:
היי בר
ניתן להמיר את החמאה במחמאה, החמאה נותנת ריח יותר טוב ואעם יותר טוב אך זה לא יזיק לפנקייק אם תרצי להמיר במחמאה.
יום נעים
שושי תגובה מאת:
שבוע טוב האם אפשר להכין ולהקפיא?
דנה רביב תגובה מאת:
היי שושי, ניתן להקפיא אך לא מומלץ מאחר וההקפאה תפגע בטעם.
את יכולה ליצוק את הבלילה לבקבוק לחיץ ןלשמור במקרר יומיים.
שנה טובה ומתוקה
בתשבע כץ תגובה מאת:
האם אפשר ללא סוכר?
דנה רביב תגובה מאת:
היי בתשבע, בוודאי שאפשר.
שנה טובה
אינגה תגובה מאת:
הפנקייק המושלם!!! רק צריך להכפיל או אפילו לשלש את המרכבים. הילדים שלי הביאו את החברים שלהם לטעום 🙂
דנה רביב תגובה מאת:
תודה רבה יקירה!
שמחה מאוד.
יום מקסים
אוסנת תגובה מאת:
פנקייק מושלם
דנה רביב תגובה מאת:
היי אוסנת
תודה רבה על תגובתך
יום נעים
מורן תגובה מאת:
מתכון מעולה תודה רבה!
חלי תגובה מאת:
היי
אפשר שמן במקום החמאה בבלילת הפנקייק?
ואם כן, כמה?
תודה
דנה רביב תגובה מאת:
היי חלי, תוכלי להמיר את החמאה ב-1/4 כוס שמן.
יום מקסים.
ליאת אלעד תגובה מאת:
הי דנה,
חזרתי לעדכן שהמתכון שלך לפנקייק הפך לקבוע אצלנו, הילדים ממש מבקשים את אותו פנקייק טעים שהכנתי!
מומלץ להכפיל כמויות מראש….
תודה רבה♥
ליאת ישורון תגובה מאת:
דנה שלום, הפנקייק יצאו מעולים מראש הכפלתי את הכמויות ,ישר כח
אושרת אדאבי תגובה מאת:
היי דנה הכנתי את הפנקייק והיה מעולה שאפו תודה אל המתכון
דנה רביב תגובה מאת:
תודה על התגובה.