לביבות מצה מגיעות בהרבה וריאציות ונקראות בחוגים מסוימים גם מצה ברייט (בגרסא זו נוהגים להכין את הבלילה כמעיין פשטידה גדולה), רוב המתכונים מאלצים אותנו לבחור אם להכין את המתכון בגרסה מלוחה או מתוקה והמרכיבים נוטים להיות בהתאם.
היחודיות של המתכון הספציפי הזה ללביבות מצה הוא שהוא ניטרלי לחלוטין ואף פרווה, טעמן של הלביבות מצה נקבע על פי התוספות שתבחרו להוסיף ללביבה לאחר הטיגון, בעלי והילדים אוהבים לטבול את הלביבות בסוכר ואני נוהגת לאכול אותם ללא תוספת או עם גבינה לבנה.
מרכיבים
- 8 מצות
- כוס קמח מצה
- 2 כוסות מים
- כפית מלח
- 2 כפות סוכר
- ¼ כפית פלפל שחור
- 4 ביצים
הוראות הכנה
- מפוררים 8 מצות בקערה גדולה
- מרטיבים את שברי המצות במים וסוחטים היטב (ראו תמונה).
- מוסיפים את הקמח מצה ואת שתי כוסות המים ומערבבים בעזרת כף.
- מוסיפים את המלח, הסוכר, הפלפל והביצים ומערבבים היטב.
- מכינים מחבת עם שמן בגובה של כ-2 סנטימטרים על להבה בינונית גבוהה (יש להמתין עד שהשמן חם)
- בעזרת כף יוצקים מן התערובת ומטגנים עד השחמה, הופכים ומטגנים את הצד השני.
- מעבירים את הלביבות לצלחת עם נייר סופג כדי להסיר את עודפי השומן.
- ניתן להגיש עם סוכר או גבינה לבנה לפי הטעם
כתיבת תגובה