* כדי לעבור לגרסה המקורית של המתכון (לא כשר לפסח): עוגת שכבות קצפת ושוקולד לחצו כאן.
עוגת שכבות קצפת ושוקולד לפסח היא עוגה המבוססת על תחתית של עוגת שוקולד כשרה בתוספת קצפת וציפוי שוקולד.
המתכון פשוט וקל להכנה ומהווה קינוח חלבי מושלם בחג הפסח.
מרכיבים
מרכיבים לתחתית העוגה:
- 2 ביצים
- ½ כוס סוכר
- ¼ כוס קקאו
- ¼ כוס שמן
- ¼ כוס חלב
- ½ כוס קמח מצה לעוגה (קמח טחון דק שניתן לקנות בכל סופר והעלות שלו ממש נמוכה)
- 1 כפית אבקת אפייה
מרכיבים לקצפת וניל:
- 2 מיכלים של שמנת מתוקה להקצפה
- 1 חבילת אינסטנט פודינג וניל
מרכיבים לציפוי השוקולד:
- 1 חפיסת שוקולד מריר (100 גרם)
- 1 חפיסת שוקולד חלב (100 גרם)
- ½ כוס חלב
- 25 גרם חמאה
הוראות הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מערבבים בקערה: ביצים, חלב, שמן, סוכר עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים את הקמח, קקאו ואבקת האפייה ומערבבים מעט עד שאין גושים.
- יוצקים לתבנית אפייה מלבנית (אני משתמשת בתבנית חד פעמית בגודל A4) ואופים למשך 15-20 דקות. מוצאים מהתנור ומניחים להתקרר מעט על השייש ואז מכניסים למקרר כדי שיתקרר לגמרי.
- בקלחת קטנה על אש נמוכה ממיסים תוך כדי ערבוב את כל מרכיבי ציפוי השוקולד עד שהרוטב חלק לגמרי וללא גושים כלל. מסירים מהאש כדי שיתקרר.
- הכנת הקצפת: מקציפים במיקסר אינסטנט פודינג וניל עם השמנת מתוקה עד לקבלת קצפת יציבה.
- מוציאים את תחתית העוגה מהמקרר ויוצקים מעליה את הקצפת, משטחים את פני הקצפת כדי שציפוי השוקולד ימרח בצורה ישרה על גבי הקצפת.
- לאחר שהשוקולד התקרר יוצקים אותו על שכבת הקצפת כדי שיכסה את כולה.
- מעבירים את העוגה למקרר כדי שתתייצב.
- בתאבון...
נעמי תגובה מאת:
אם אני רוצה לאפות בתבנית עגולה. איזה לדעתך יתאים לכמות הזו? תודה
דנה רביב תגובה מאת:
היי נעמי
תבנית עגולה בקוטר של 26 ס״מ תהיה מעולה
חג שמח
מיטל תגובה מאת:
העוגה מצויינת, הכנתי אותה עכשיו, אבל הילדים חסלו ומחר צריך להכין עוגה אחרת לחג. ממש תודה לך אוהבת את המתכונים שלך מתאימים בדיוק לטעם של המשפחה שלי
דנה רביב תגובה מאת:
היי מיטל, תודה רבה, מאוד משמח אותי לקרוא את התגובה שלך.
יום מקסים.
רותי תגובה מאת:
האם ניתן לוותר על האינסטנט פודינג?
וגם – לכמה אנשים זה מתאים (יש הרבה אורחים).
תודה.
יותם תגובה מאת:
אה כן כתוב.. טעות שלי
יותם תגובה מאת:
היי
אלא כתוב במתכון מתי צריך להוסיף את הקקאו בתחתית
מגי תגובה מאת:
האם ניתן להקפיא את העוגה ולשמור בהקפאה כמה ימים?
דנה רביב תגובה מאת:
היי מגי, כן ניתן להקפיא את העוגה ולשמור לכמה ימים אבל שימי לב: תהליך ההפשרה צריך להתבצע במשך כמה שעות במקרר ולא בטמפרטורת החדר.
מגי תגובה מאת:
הבנתי, תודה רבה!
ליזי תגובה מאת:
האם אני יכולה להשתמש רק בשוקולד מריר ? כי במשפחה אוהבים ממש מריר
תודה.
דנה רביב תגובה מאת:
שלום ליזי, בהחלט ניתן להחליף את החבילת שוקולד חלב בשוקולד מריר.