קציצות עוף מטוגנות הן קציצות העשויות מחזה עוף וירקות (גזר, תפוח אדמה פטרוזיליה ועוד) המנה מאוד פשוטה להכנה ומכילה רכיבים שיש בכל בית.
אצלנו בבית הילדים מאוד אוהבים קציצות עוף לארוחת צהריים ואני ממש מרוצה מכיוון שהמתכון הזה נותן לי הזדמנות להכין מנה שיש בה גם מנת בשר וגם ירקות בפחות מחצי שעה של הכנה.
מרכיבים
- 500 גרם חזה עוף טחון
- 1 תפו"א קטן
- 1 גזר קטן או קישוא
- ½ בצל
- מעט ירק (כוסברה, פטרוזיליה)
- ביצה
- 1 כף גדושה פירורי לחם או קמח (בפסח אפשר להשתמש בקמח מצה)
- ¼ כפית כמון
- ¼ כפית כורכום
- ½ כפית פפריקה
- מעט פלפל שחור
- 1 כפית מלח
הוראות הכנה
- מגררים בפומפייה גסה תפו"א וחצי בצל.
- את הגזר מגררים בפומפייה הדקה (ככה הילדים לא רואים אותו).
- בקערה גדולה מניחים את העוף הטחון והירקות ומוסיפים את הביצה והתבלינים.
- קוצצים היטב את הירק ומוסיפים לתערובת הקציצות, מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב.
- בשלב הזה תוכלו להעביר לקופסא אטומה ולטגן לפי הצורך, התערובת נשמרת נהדר גם למחרת...
- מטגנים את הקציצות: מחממים מחבת גדולה עם שמן בגובה של כחצי ס"מ על להבה בינונית גבוהה.
- בעזרת כף מעבירים למחבת מן התערובת ומשטחים מעט.
- מטגנים עד הזהבה משני הצדדים ומעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג כדי להסיר את עודפי השמן.
- הכי טעים בכריך!
סיגל תגובה מאת:
אפיתי אותם עם שפריץ שמן זית על המשטח ומעליהן – חלומיות!!
תמר תגובה מאת:
תודה, באמת מתכון מעולה !
מורן תגובה מאת:
הכנתי ויצא מאד טעים בעלי הילדה והאחיינים שהיו אצלי באותו הרגע מאד אהבו. שמרתי ואכין שוב פעם בוודאות
דנה רביב תגובה מאת:
היי מורן
כיף לשמוע, אכן הקציצות האלו מאוד אהובות על הילדים
המשך יום נעים
שירלי תגובה מאת:
שלום. האם צריך לסחוט את הירקות לפני הכנסתם לתערובת? תודה מראש
דנה רביב תגובה מאת:
היי שירלי,
רצוי לסחוט.
יום מקסים
ורד תגובה מאת:
תפוח אדמה מבושל?
דנה רביב תגובה מאת:
היי ורד,
תפוח האדמה אינו מבושל אך תוכלי להשתמש בתפוח אדמה מבושל, זה בהחלט יצא מעולה.
יום מקסים
שני תגובה מאת:
האם אפשר לצלות במחבת פסים , במקום בשמן עמוק?
נאוה תגובה מאת:
הכנתי ויצא מאוד טעים תפוח אדמה לא הוספתי רק קישוא
הדס - עץ ופלי תגובה מאת:
דנה תודות על המתכון , יצא לי לא רע אך מעט יבש ,מה עלי להוסיף או לעשות אחרת כך שלא יצא כה יבש אודה על אינפוט
נ.ב. חילקתי לשניים את העיסה , ולמחצית שנותרה שדרגתי בהוספת תירס גרגרים (משקית קפואה כמובן אחרי הפשרה ) דווקא על כך קבלתי מבתי מחמאה.
שוב תודה
הדס
דנה רביב תגובה מאת:
היי הדס, חזה עוף הוא בשר קצת יבש מאחר שהוא דל בשומן ועשיר בחלבון. אם את מעוניינת בקציצות רכות יותר אפשר לגוון ולהשתמש גם בהודו טחון או לערבב עם בשר בקר טחון. את יכולה בנוסף לגרר תפוח אדמה גדול יותר או בצל שלם במקום חצי ולהוסיף קישוא, 1/2 עגבנייה, בטטה או כל ירק נוסף שאתם אוהבים.
בהצלחה…
אמי תגובה מאת:
תנסי לשלב עם בשר ירך טחון
אתי תגובה מאת:
מושלם