עוגיות שוקולד צ'יפס בטעם שוקולד (או בשפת הילדים: עוגיות שוקולד צ'יפס שחורות) מבוססות על המתכון שלי לעוגיות שוקולד צ'יפס, המרקם של העוגיות יוצא מצויין ממש כמו במתכון המקורי שלי רק שהטעם של העוגייה הוא יותר שוקולדי.
כמו שאמרתי במתכון המקורי כדי להגיע למתכון טוב צריך הרבה נסיונות והטעם משתנה בהתאם לכמות ולסוג המרכיבים אך המתכון שלי יאפשר לכם להכין עוגיות שוקולד צ'יפס בטעם שוקולד (dark chocolate chip cookies) ויחסוך לכם נסיונות מרובים (אגב, אני אוהבת את העוגייה הזו יותר מהעוגיות שוקולד צ'יפס המקורית אבל זה כבר קשור לטעם אישי).
מרכיבים
- 120 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר
- 1 ביצה
- 1 כפית תמצית וניל
- ¼ 1 כוסות קמח רגיל
- ⅓ כוס קקאו
- 1 כוס סוכר חום כהה
- 1 חבילת שוקולד מריר קצוץ (אפשר להשתמש בשוקולד צ'יפס)
- 1 כפית אבקת אפייה
- ½ 1 כפות דבש
- ¼ כפית מלח
הוראות הכנה
- בקערה נפרדת הכינו את החומרים היבשים: קמח, קקאו, מלח ואבקת אפייה.
- הכינו מיקסר עם וו גיטרה (ישנם שלושה חלקים: מקציף, וו לישה שנראה כמו קרס והשלישי השטוח שנקרא גיטרה).
- בתוך הקערה ערבבו את החמאה והסוכר למשך דקה.
- הוסיפו דבש, תמצית וניל וביצה וערבבו למשך דקה נוספת. (יש לגרד בעזרת מרית את החמאה שנדבקת בתחתית הקערה לפני הוספת המרכיבים).
- נפו את החומרים היבשים שהכנתם (קמח, קקאו, מלח ואבקת אפייה) והוסיפו לתערובת החמאה.
- ערבבו רק עד שהקמח נעלם לתוך החמאה והוסיפו את השוקולד, לאחר ערבוב קצר נוסף הבצק מוכן.
- כרגע הבצק מעט רך ודביק אך צריכים לתת לו לנוח למשך 20-30 דקות במקרר. (לאחר שהבצק התקרר מעט הוא כבר לא כל כך דביק וניתן לעבוד איתו)
- חממו תנור לחום של 190 מעלות.
- רפדו תבנית בנייר אפייה ובעזרת כף הכינו כדורים זהים בכמות של כחצי כף כל כדור והניחו אותם מרווחים בתבנית.
- הכניסו את התבנית לתנור ואפו למשך 10 דקות ולא יותר, העוגיות יוצאות מהתנור מעט רכות אך מתקשות לאחר שמתקררות.
- לאחר 5 דקות העוגיות מתחילות להתייצב וכדאי להעביר אותן על גבי רשת כדי שיתקררו גם בתחתית.
- את העוגיות אפשר לאכול רק לאחר שהן מצטננות לגמרי.
- בתאבון!
תומר תגובה מאת:
הי דנה,
תודה רבה , יצא מושלם ומדוייק.
הילדים וגם המבוגרים נהנו מכל רגע 😀
אביבית תגובה מאת:
יצא מושלם!!!
רק שאלה קטנה, שלא הבנתי.
כתבת 120 ג' חמאה בטמ' חדר. אני המסתי את החמאה במיקרו כדי שתתערבב, אבל אז קראתי שהיא אמורה להנמס בתנור.
אז איך בדיוק מערבבים במיקסר גוש של חמאה 120 ג'? צריך אולי לחתוך אותה לקוביות קטנות?
דנה רביב תגובה מאת:
היי אביבית
החמאה אמורה להיות רכה בטמ״פ החדר כך שהיא מרוד רכה ונמרכת עם הסוכר ומתערבבת בקלות גם בעזרת כף.
מקווה שעכשיו יותר מובן, אם יש עוד שאלה אני כאן…
בהצלחה ויום מקסים.
לירון תגובה מאת:
מתכון מדויק ומוצלח מאוד!
תודה!
דנה רביב תגובה מאת:
היי לירון
תודה רבה שמחה שאהבת
יום מקסים
עדי תגובה מאת:
מתכון אליפות
תודה ??
דנה רביב תגובה מאת:
היי עדי
תודה רבה שמחה לקרוא את התגובה שלך
יום נעים
ענת תגובה מאת:
היי!
לפי המתכון הזה ועם הכמויות האלה, כמה עוגיות בערך זה יוצא?
דנה רביב תגובה מאת:
היי ענת
אני אוהבת עוגיות די גדולות ויוצא לי כ-24 עוגיות.
זה מאוד תלוי בגודל שאתם אוהבים.
יום נעים
אורית תגובה מאת:
היי מקווה שאת קורא עדיין.
הכנתי את המתכון והעוגיות יצאו מעט נפוחות ולא שטוחות כמו בתמונה… למה זה
דנה רביב תגובה מאת:
היי אורית,
יתכן והתערובת היתה קרה או ששמת מעט יותר קמח ולכן התערובת מוצקה יותר.
שי תגובה מאת:
מדהים מדהים מדהים,אפשר לשים במקום חמאה שליש כוס שמן זה גם יוצא טוב
שילי תגובה מאת:
האם אפשר לוותר על הביצה? או לשים תחליף אחר מלבד טחינה?
דנה רביב תגובה מאת:
היי
אין אפשרות לוותר על הביצה
מורן תגובה מאת:
אפשר להשתמש בסוכר חום בהיר? אין לי כהה….
דנה רביב תגובה מאת:
היי מורן
ישנה אפשרות להחליף את סוג הסוכר אך מאחר והסוכר הכהה מכיל יותר מולסה אשר גורמת לו להיות רך ודביק (הכרחי לסוג העוגייה הזה), העוגייה תהיה יבשה וקשה יותר, קריספית.
אין שום בעיה אך העוגיה תהיה מעט שונה.
יום מקסים
ליחן תגובה מאת:
היי אפשר סוכר וניל במקום תמצית וניל?? והאם אפשר 100 גרם חמאה במקום 120?
תודה!!
דנה רביב תגובה מאת:
היי
אפשר סוכר וניל
במידה ומורידים את כמות החמאה ל- 100 גרם רצוי להוסיף כך שמן.
יוליה תגובה מאת:
משום מה העוגיות לא נמסות בתנור, ונשארות בצורת גוש… מה אני עושה לא נכון?
כבר חיכיתי די הרבה זמן עד שהתחילו להשרף 🙁
דנה רביב תגובה מאת:
היי יוליה,
זה מאוד מוזר שהן לא נמסות… אולי שמת יותר מידי קמח?
העוגיות האלו מכילות חמאה וכאשר החמאה נמסה מחום התנור הבצק של העוגייה מתרככך ונמס אלא אם יש הרבה קמח שממצק אותו.
מקווה שתצליחי. אני כאן לכל שאלה.
סוף שבוע נפלא
דניאלה תגובה מאת:
יצא מושלם! פריך מבחוץ ורך מבפנים וטעים הרבה יותר ממה שמוכרים בסופר ? אני הוספתי מעבר לשוקולד צ'יפס גם חתיכות גדולות של שוקולד מריר
אורלי תגובה מאת:
הרבה זמן חיכיתי למתכון הזה.הכנתי ויצא מעולה!!!!!
קלי קלות וטעים שמגש אחד נגמר תוך 5 דק.
אולי 100 גרם חמאה מספיק.(?)
תודה רבה.
כבר העברתי הלאה למשפחה.
דנה רביב תגובה מאת:
היי אורלי,
תענוג לקרוא את התגובה שלך.
אני שמחה מאוד שאהבת.
יום מקסים.
נופר תגובה מאת:
היי דנה. אני מכינה את העוגיות למחר לבת שלי לבית הספר ורציתי לשאול אם אפשר במקום חמאה להשתמש בשמן, עם כן כמה? צריכה תשובה דחוף. תודה
דנה רביב תגובה מאת:
היי נופר, מתנצלת שלא הספקתי לענות לך באותו הרגע…
אין אפשרות להמיר את החמאה בשמן אלא רק במחמאה.
יום טוב
ירדנה לנקרי תגובה מאת:
מושלם תודה
ספיר תגובה מאת:
סוכר רגיל אפשרי אם אין סוכר חום?
דנה רביב תגובה מאת:
הי ספיר,
לא מומלץ להשתמש במכון זה בסוכר לבן מאחר והעוגיות צריכות להיות רכות, לחות וגמישות וכשמשתמשים בסוכר לבן הן נהיות קשות ויבשות יותר.
סוף שבוע נעים.
אגם תגובה מאת:
היוש דנה !
מהמם העוגיות פשוט טעימות וגם לא כל כך משמינות ויוצא כמות ענקית כל החברות שלי שואלות אותי מהוא המתכון ואני פשוט אומרת להם לאן ניכנסים הם אפו את העוגיות והם יצאו להם ממש תעימות !
שוב תודה על המתכון !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
אגם תגובה מאת:
היוש
העוגיות ממש תעימות הבעיה היא שהם מתחברות לי בתנור והם יוצאות מרובעות ומחוברות אחת לשניה…….
מה לעשות כדי שיצא לי עוגיות בצורת עיגול?
תמר תגובה מאת:
מתכון מעולה!!!פריכות שוקולדיות. הרבה זמן מחפשת מתכון כזה מוצלח ולא עמוס קלוריות ושומן יוצאות כ30 עוגיות.
לימור תגובה מאת:
הי, נראה מעולה !! למתכון פרווה ,להמיר את החמאה במחמאה ? לא יהרוס את הטעם ? ….
דנה רביב תגובה מאת:
היי לימור, תוכלי להמיר את החמאה במחמאה. ניסיתי מספר פעמים והיה מעולה!
בהצלחה.
אסי תגובה מאת:
היי- תודה על המתכון. יצא ממש טעים
עקבתי במדוייק אחרי ההוראות פעמיים..אבל העוגיות תמיד יוצאות בדיוק איך שהנחתי אותם בתבנית
יש לך רעיון למה הם לא מקבלות צורה שטוחה כמו בתמונה?
דנה רביב תגובה מאת:
שלום אסי, אתה יכול למעוך קצת את הכדורים לפני האפייה.
עדי תגובה מאת:
עוגיות מעולותתתתתתתת יצא לי מושלם!
שאלה לי האם העוגיות הרגילות יוצאות באותו מרקם כמו השוקולד? כי אני משוגעת על עוגיות רכות!
תודה על מתכון מעולה!
דנה רביב תגובה מאת:
היי עדי, תודה רבה. העוגיות הרגילות יוצאות באותו מרקם כמו השוקולד ואפילו קצת יותר רכות אני בטוחה שתהני מהן…
חג שמח!